reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

tiluchna niesamowicie to budujące co napisałaś o swoich Brzdącach:tak: Zdaję sobie sprawę, że będzie ciężko na początku, ale właśnie strasznie liczę na tę niepowtarzalną więź, jaka ma szansę się wytworzyć między dzieciakami "prawie w równym wieku". Ja mam brata młodszego o 6 lat, mamy super kontakt w tej chwili, zawsze był mi bardzo bliski, ale też zawsze marzyło mi się bliższe wiekowo rodzeństwo, żebyśmy mogli razem wychodzić na plac zabaw, potem do kina, na balangi itd.;-)

Mamuśka tak, wszystko wskazuje na to, że będzie u nas rok i 4 miesiące różnicy. Taka chyba "klasyka" różnicy spod sztandaru "rok po roku":tak: Ja karmiłam tylko 3 tygodnie piersią, jestem mamą butelkową, moje Młode odchowane na sztucznym pokarmie, więc okres wrócił mi bardzo szybko, już 3 miesiące po porodzie miałam regularne cykle. Trafiliśmy w którymś kolejnym, nie było tak romantycznie, że od razu po pierwszym okresie - bach:-D

reklama
hehe Aia - romantycznie:-D

budujace owszem - ale wlasnie dobrze, ze wiesz iz lekko nie bedzie:tak:
inaczej tez jest jak ma sie pomoc rodziny inaczej jak bedziesz sama z mezem

u nas najgorszy byl moment gdy Piotrek i Olivia zabkowali w tym samym czasie
2h snu na dobe:dry: bieganie od jednego lozeczka do drugiego...

Tiluchna nigdy nie mówi nigdy ;) Nie wiadomo, może los czwatrego Bąbelka Wam ześle ;):):)
Aia tak czy siak szybko udało Wam się trafić ;):):) No między mną, a moją siostrą jest 1,5 roku (choć rocznikowo wychodzi już 2 lata), ale ja tak naprawdę odkąd pamiętam to byłyśmy we dwie i to naprawdę fajna różnica wieku ;)
Strasznie szybko lecą mi te dni. Wyszłam trochę na zakupy spożywcze, zrobiłam makaron ze szpinakiem, piekę murzynka i już prawie wieczór ;)

Dziewczyny , ja karmiłam rok , ale 2 mc po porodzie przyszła @ i była regularnie co mc :sorry2: więc piersiowanie nie daje gwarancji ...
U mnie będzie 5 lat i 2 mc prawie 3 ... narazie jest bajecznie , ale zobaczymy co będzie po porodzie i czy zazdrość nie wygra :zawstydzona/y: narazie całuje brzuch , słucha dzidziusia doplerem , głaszcze i w markecie najpierw biegnie na dział dziecięcy ... ostatnio z m przy kasie odkryliśmy kilka ciekawostek w wózku :-D:-D a młody zapytany co to jest ? za zdziwieniem odpowiedział no jak to com? prezenty dla dzidziusia ! nawet nie wiem kiedy to powkładał do wózka ... ciekawa jestem jak to będzie potem wyglądało , bo jednak starsze dziecko więcej słyszy i rozumie niż młodsze , a zapewne ochów i achów nad takim noworoodkiem będzie sporo , a nie chciałabym żeby czuł się gorszy ... on jest bardzo uczuciowy i ma bardzo dobre serduszko ... ja to się właśnie tego boję ...

Mamuska:-D:-D ja ide na sterylizacje a maz na wazektomie:tak: (zeby bylo sporawiedliwie)
wiec jak po takich zabiegach by nam sie trafil 4 babelek to ... kurcze wieksza wygrana jak w totka:-D

mamaktosia noo to ciężki czas dla takiego rozumiejącego Malucha. Kiedyś znajoma psycholog powiedziała, że to tak jakby mąż przyprowadził nagle do domu drugą kobietę i powiedział: "to jest ... Od dziś będzie z nami mieszkać. Kocham ją tak samo jak ciebie" :):):) Ale na pocieszenie u znajomej urodziło się 3 dziecko ma córki w wieku 8 i 5 lat i w ogóle nie są zazdrosne o Małego, który się urodził, wręcz kłócą się, która go pogłaszcze, któa pieluszkę przyniesie, więc życzę, żeby i u Was "gładko poszło"
Tiluchna hehe co najwyżej okaże się, że jesteś wielką szczęściarą i musisz w totka zagrać hehe

Ja zawsze chciałam mieć szybko 2 dzieci, ale ostatnio zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać kilka długich lat. Pewnie dlatego, że łącznie z macierzyńskim nie będzie mnie w pracy 1,5 roku, a ja już świruję! Siedzę w domu, ciągle coś jest nie tak. Chyba mam dosyć ciąży, marzę o porodzie i mojej kochanej Zosieńce!

mamaktosia no to się strachu najadłaś:no: dobrze, ze wszystko pod kontrolą:tak:

-Aia- gratulacje dla córeczki i buziaczki :*:*:*:*:tak::-)

Magda_88 jej, zdrówka Kochana!!:tak:

MamUśKaaa88 cieszę się, że pomogło!!:tak: Jednak babcine sposoby się sprawdzają:-)

Cieszę się, że czosnkowy pomysł się Wam spodobał i działa, oby zawsze pomagał:tak: Miło się czyta o dzieciaczkach, dla mojego synka szybko postaramy się o rodzeństwo, pierwsze kroczki czy takie wyczekiwanie na rodzeństwo i prezenty dla młodszego dzidziusia są słodkie! :tak:
Co do przesądów...moja mama i teściowa też mi mówią, że lepiej za wcześnie niczego nie kupować, ale jak już kupiłam kilka rzeczy, to nie "mamrały" ;-) Ale fakt, ja ostrożnie wszystko zbieram:tak:

Ja dziś załatwiłam wszystko co miałam w planie, spotkałam się z koleżanką i poplotkowałyśmy sobie, a zaraz odwiedzi mnie druga:-D Jutro biorę się za ciuszkowe pranie i porządki w szafkach:-)

Nie ma szans, żebym wszystkim odpisała, bo macie piorunujące tempo, ale czytam na bierząco:tak:

Zdrówka wszystkim, oby było tylko lepiej:tak:

reklama
A ja Wam troszkę dziewczyny zazdroszczę, że macie już dzieci i kolejne w drodze:-) ja tez chciałam zawsze mieć dwoje, ale tak żeby był miedzy nimi odstęp dwóch lat, ale mój małżonek mówi, że jak chce drugie to zaraz po porodzie trzeba się do roboty brać bo później mu się odechce :szok:. awunia też mam w pamięci czosnek i mojej mamie wspominałam o nim bo ona ma mega katar i powiedziała, że wypróbuje;-) Miałam dziś takiego smaka na mandarynkę, kupiłam sobie kilka ale to nie to samo co na Boże Narodzenie.. chodź i tak zaraz je pochłonęłam Czy Wy też chcecie już święta grudniowe jak ja?:-D odnośnie mandarynek jak karmi się piersią to można je jeść czy nie bardzo??

Do góry