reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Mamuska hahahaha, no, roczniak to dzidzia jeszcze całkiem:tak: Pamiętam, jak rok temu, gdy w ciąży chodziłam i sierpniówki pisały o swoich Bąbelkach- "starszakach", to też przekonana byłam, że rok z hakiem to już taaaaki duży mały człowiek i w dużej mierze samodzielny. A tu zupełnie na odwrót. To maleństwo, które potrzebuje mamy na każdym kroku. Serce mi się kroi, że będę musiała jej tego czasu uczknąć, jak synuś na świat przyjdzie...Ale, taka kolej rzeczy. Pod tym względem różnice rzędu 5 lat + są faktycznie bardziej komfortowe, bo wtedy rzeczywiście można stwierdzić, że to starsze już odchowane:-) A tak trzeba się będzie rozdwoić:tak:

magda współczuję...Wywalone węzły są paskudne. Też tak mam przy każdej infekcji...Czosnek, ciepła herbata, i się grzej. Mam nadzieję, że przejdzie bez baterii leków.

Muszę zapamiętać ten czosnek w nosie. To, że czyni cuda to wiem nie od dziś, bo zawsze się nim kuruję, ale, że wziewnie też - super:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
tiluchna, Aia - moja mama ma sokowirówke więc w sezonie jesiennym jak byłam mała zawsze robiła nam ten sok i ganiała po domu żebysmy wypiły (ja i siostry), że tez wtedy tego nei doceniałam... I dostałam jeszcze od niej sok pomidorowy żebym tylko potasu w tabletkach nie brała :)
A ja sie przymierzam do kupienia Thermomixa i tam jest sokowirówka wiec bede sobie i dzidzi w domu też robić soczki :)

Mamuśka - a szyszki sie robi szybko i bezboleśnie (o ile sie nie oparzysz) więc polecam!

Witam i ja :-)
lucere fajnie,ze mama sama nie wie dlaczego :-D ale najwazniejsze,ze "refolmowalna" bo niestety nie kazda taka jest.A soczek wlasnej roboty musial byc pycha ,robilyscie tez na zapas??Przepis szyskowy sobie zapisalam bo nie znalam :szok:
Marika no oby juz zostala dziwczynka :-) Kiedy maz wraca do domu czy to jakas dluzsza rozlaka jeszcze was czeka?I gdzie wybyl jesli mozna wiedziec,przyjezdza do was??
mamaktosia oby przeszlo i sie bardziej nie rozwinelo :no:
tiluchna widze,ze musisz liste odswierzyc bo juz nie pamietasz co masz ;-)
Ag KrK wykorzystaj meza jak jest w domu i nienudzenia sie zycze :-D
Aia gratki chodzenia u mlodej i zebolkow.U nas 4 byly najgorsze bo reszty nie odczulismy.Przewijak fajna sprawa dobrze,ze sie udalo kupic jeszcze sie przyda :-D
Magda zdrowka zycze
Mamuska widze porady sa przydatne i super

Ja juz poprasowalam wszystko co bylo,praniesie kreci ,obiad machniety jeszcze zupe musze nastawic ale nie wiem jaka :confused: Wczoraj sufit u mlodego zrobilismy a dzis panele pojda w ruch i moze na weeckend Victor "wroci" doswojego pokoju.

vici - ja zrobiłam wczoraj zupke buraczkowa, mniam! :) bardzo lubie buraki a teraz sa świeżutkie.
Soku na zapas nie robiłysmy bo.. hmm... w sumie wyszedł ogromny gar ponad 5 litrowy, ale dla nas 2 litry, dla siostry 2, dla rodziców troche i nie zostało nic :) Tak jest zawsze... Zreszta szczerze mówiąc nie wiem jak go można przechowywać. Bo w lodówce to do 2, max 3 dni, a czy sie da zapasteryzować... nie mam pojecia :)

Aia no i na pewno na początku będzie ciężko, ale dzielna z Ciebie Dziewczyna, dasz radę, a potem dwójeczka odchowanych dzieciaczków będzie ;) Ja zawszze też chciałam drugie dzieciątko szybko, no ale zobaczymy jak wyjdzie :) (mój M się śmieje, że jeszcze nie mam jednego, a już o drugim myślę :p )
vici widzę, że Ty od rana musisz być na nogach, bo to dopiero 11 a Ty już tyle rzeczy zrobiłaś :szok: Ja zdążyłam jedynie pomidorówkę zrobić ;)
Baśka trzymamy za Ciebie kciuki!

lucere ja mam problem bo Victor nie wszystkie zupy mi je...a to glownie dla niego i siebie robie.Chyba na pomidorowej sie skonczy :-D bo to i rosol z roznymi dodatkami zawsze zje tylko nudno to samo wciaz gotowac.Soku duzo wyszlo ale widze rozdzielenie tez wiec naprawde nie ma przechowywac swoja droga tez nie wiem jak
Mamuska ja wstaje po 6 w tygodniu.Mlodego do szkoly,kanapki chlopaka robie i co 2 dzien ide z nim bo chleb odrazu kupuje a kolo szkoly sklep jest :-D.W weeckendy mam labe i spie ile moge choc rzadko wychodzi to dluzej niz do 8 ostatnio...No i w poludnie Victor wraca to wolalabym by bylo porobione jak juz w domu jest ,choc ostatnio za duzo pracy jest i robie tez jak juz on wraca.Troche sie bawi,jemy i lekcje odrabia a ja lukam i sprawdzam.Potem juz ozno jest i trzeba szykowac obiad dla meza...

vici no własnie z moim M ostatnio gadaliśmy, że człowiek jak ma dzieci to się już prędko nie wyśpi :no: a my sobie lubimy pospać ;) ;) ;)

Oj, tak, o tym jednym faktycznie można zapomnieć przez pierwsze lata;-) Pal licho wstawanie w nocy, ale rano dzieciaki też raczej budzą się wcześniej niż później. No, ale zawsze można pokombinować z wysypianiem się na zakładkę:tak: Przy jednym Bąblu to jeszcze całkiem realne:-)
Co do dwójki z małą różnicą wieku. U nas było tak samo, jeszcze córa na świat nie przyszła, a ja już planowałam drugie:-D I stało się szybciej niż przypuszczaliśmy;-)

Aia heh no właśnie bo w sumie będzie rok i 4 miesiące różnicy ? Moja przyjaciółka tylko skończyła karmić, raz dostała @ i też jej się udało od razu zajść w ciążę ;) A karmiłaś?

reklama
no to widze, ze nie tylko ja mam ten problem:-D:-D

Aia - Gratuluje pierwszych kroczkow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i wiem co masz na mysli z przewijakiem-komoda:tak:

ja tez chcialam i przy pierwszym i przy drugim.. ale jakos sie nie zlozylo:sorry2:
i teraz cieszylam sie jak dziecko:tak:
i z kolyski ktora mam pierwszy raz i z tego przewijaka:tak:

ja po prostu wiem ze juz nigdy nie bede miala tej mozliwosci zakupu wiec pozwalam sobie na rzeczy ktorych jeszcze nie mialam choc chcialam:zawstydzona/y: ostatnia szansa:-D

Magda_88 - ojej, bol gardla to jest cos strasznego:-( zdrowenka! a ja wlasnie na gardlo nie polecalabym nic goracego bo bakterie sie rozwijaja w cieple i moze byc z tego klops:sorry2:

duzo plynow - zwykla wode z cytryna nawet z lodem :)

Mamuska - skladzik to slowo ktorego potrzebowalam:-D:-D:-D u nas w zlozonej kolysce sa maskotki, wanienka, materac, przewijak, kubel na pieluchy itd itd :-D

tez mam nadzieje do konca pazdziernika miec wszystko na tip top - a jak wyjdzie zobczymy:sorry2:

co do malej roznicy - no u mnie jest 2 lata - i fakt pierwszy rok byl mega ciezki, kolejny.. tez ciezki.. dopiero w sumie jak Piotrula zaczal sie komunikowac slownie i zrozumiale - popepszylo sie bo Olivia znalazla kompana do zabawy.. ale nie ukrywam pierwsze 2 lata daly mi w kosc baaaaaaaaaaardzo:sorry2:
natomiast nigdy nie zalowalam! i teraz jak na nich patrze
chociaz sie piora i kloca to stoja za soba murem - i jak idziemy na spacer to za raczki sie trzymaja :)
i zawsze na obrazkach sa oboje:tak: Olivia listy pisze, ze Piotrus to jej najlepszy kolega i kocha go bardzo itd.
dbaja o siebie, dziela sie i zawsze jedno o drugim mysli

to jest piekne:tak:

Do góry