reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witajcie Dziewczyny, dzisiaj odkryłam to forum... Spodziewamy się z mężem maleństwa w grudniu :) Będę musiała przez kilka najbliższych dni przeczytać wszystkie posty w tym wątku... :)

reklama
1majka1 witamy nową grudnióweczkę:-)na kiedy masz dokładnie termin?
K.M-B ja dziś dotkliwie odczułam swoją pierworódkową niewiedzę, wybór pierwszej paczki pampków zajął mi pół godziny:-D

1majka1 witamy nową grudnióweczkę:-)na kiedy masz dokładnie termin?
K.M-B ja dziś dotkliwie odczułam swoją pierworódkową niewiedzę, wybór pierwszej paczki pampków zajął mi pół godziny:-D

Wcale Ci się nie dziwię ja w pierwszej ciąży też tak miałam. Moje koleżanki miały dzieci po 10-12 lat i większość na pierwsze dni po urodzeniu stosowała tetrę. Tak więc nie miałam sie kogo poradzić.

witaj majka! Miłej lektury :)
Ania nie martw się też tak mam. Mam dylematy z każdą rzeczą, jaką chcę kupić. Mąż twierdzi, że przesadzam, a ja i tak nie mogę się zdecydować :)

1majka1 witaj i się rozgaszczaj prędziutko :tak:

Hahaha, spokojnie, to norma, u mnie było tak samo. Proponuję kupić na początek oryginalne Pampersy new born od 2 do 5 kg, zwykle się sprawdzają i pasują, przynajmniej na tych pierwszych kilka dni. Dwójki są już duże naprawdę. A Bąbel, nawet jak się duży rodzi, to spada z wagi i jednak jest najczęsciej ociupinkiem o chudziutkich nóżkach (ściągacze 2-ek mogą być za luźne). No, chyba, że 5 kg. przewidujesz:-D
Mój wagowo póki co podobnie do Twojej stoi, córcia tak samo rosła, a z wagą 3500 na świat przyszła w 42 tygodniu ciąży! Przy wypisie 3200 miała. Kruszynki takie będą:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry