reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Hej [FONT=Tahoma, sans-serif]proszę wejdzie w tego linka [/FONT]eRmail musze uzbierać jeszcze 50 wejść zeby oderbać pieniądze. To nie wirus. Nie musicie się rejestrować ani nic wystarczy kliknąć. Z góry dziekuje :)

reklama
Witam.Ja dziś cały dzień coś robię.Sprzątałam,prałam,robiłam gołąbki bo mąż ma przyjechać ale pewnie w nocy zjąduje w domu bo jeszcze nie wyjechał z pracy:crazy:
Teściowie mnie dziś odwiedzili i przywiezli wszystkie rzeczy jakie mam dla maleństwa(ubranka,pościel łóżeczkowa,kocyki) które miałam u nich na strychu.I tak myślę że już od poniedziałku zacznę powoli prać i prasować.Też właśnie chcę się szybciej przygotować bo to nigdy nic nie wiadomo.Tylko potem dokupić muszę pampersy,kosmetyki dla maleństwa,pieluchy tetrowe z parę tylko i nową pościel do łóżeczka.

Baśka też mam taki zamiar , 10.09 mam kontrolę szyjki ( co prawda wydłużyła się z 43 do prawie 50 mm ale ma ujście wew . w kształcie V , alejest długa i twarda ) jak do usg nic się nie zmieni to 11 biorę się za robotę , bo z małym 2 ostatnie miechy chodziłam z rozwarciem na palec , a potem dwa ... teraz mogę tak długo nie wytrzymać.
Dziś kupiłam zasłony z kubusiem , ale takie pastelowe...i dla siebie kilka bluzek ..
Magda ciężko będzie :-) ostatnio uszyła mi piękny organizer na łóżeczko , teraz muszę ją o coś znowu pomęczyć ...

to ja w temacie zakupów powiem tyle że to nie ten wątek :p
Ale jesli o mnie chodzi to na szczescie nie mam poki co zachciewajek na wymyslne kocyki i ubranka, wystarcza mi dobre, normalne, moga byc uzywane :) Ciekawe czy jeszcze mnie dopadnie taka faza...

A dzis wrocilam z Miedzyzdrojow - no cóż, 700 km nie naleza do przyjemnosci, ale gorsze od drogi było tylko jedzenie w Macu (bo nigdzie indziej sie nei dało zjechac na autostradzie) - i po powrocie bolał mnei żołądek :/ masakra... Ale te pare dni nad morzem, na plazy i słoneczku to była sama radosc :) A teraz dwa dni bede prała po wszystkich wyjazdach i doprowadzała dom do stanu używalnosci, a mąż jutro sie bierze ze rozbieranie płotu i od poneidziałku przychodza panowie robic nowy.. bedzie sie działo :)

mamaktosia no myślę, że twój mały mężczyzna mógłby się czuć skrępowany w towarzystwie różowej pieluszki:-)

O wizycie napiszę w odpowiednim wątku. W każdym razie mam zasłużone pierwsze L4:-D:-D i będę już labować:tak:

My właśnie wróciliśmy od rodzinki mały zasnął w samochodzie i śpi (już nie w samochodzie oczywiście) i mamy wieczór dla siebie. Jutro mam wizytę na NFZ bo muszę odebrać wyniki od wymazu. Wyhaftowałam naszywki dla mojego przedszkolaka z imieniem i teraz babcia musi ponaszywać.
Magda - a masz formę na te pokrowce na krzesła?

Cześć :),

Uf, kupiłam dzisiaj butki dla Małej. Roczki Emela, cudnie miękkie i lekkie. Co się nachodziłam i naszukałam to moje...Masakra. Ceny dobrych butów są kosmiczne, a sobie dawno obiecałam, że na butach dla dziecka nie będę oszczędzać i mam. Trzeba będzie w tym miesiącu pasa zacisnąć:confused2:

Poza tym nachodzą mnie myśli, jaki hardcore mnie czeka za kilka miesięcy z dwójką brzdący :szok: Dzisiaj mój m. ma zmianę popołudniowo-nocną, jestem sama z córcią przez cały dzień, ledwo wyrabiam, a niebawem przyjdzie mi "obsługiwać" dwójkę. Aaaaa:eek:! Pocieszam się tym, że nie ja pierwsza, nie ostatnia w takim układzie się znajdę:-p

Ania, Magda ja absolutnie nie chciałam Wam wytykać wydatków na wyprawkę:-). Każdy kupuje podług potrzeb, zapatrywać, preferencji i zasobności i nic innym do tego:tak: Odniosłam się tylko do ogólnego stwierdzenia zawartego w poście Ani, że koszty wyprawki to masakra, które to stwierdzenie moja się z prawdą, choć ostatnio jest we wszelkich mediach masowych bardzo modne;-) Jak ktoś chce to skompletuje wszystko naprawdę niedrogo, a dobrze...

Co do kocyków i innych dzieciowych handmade'ów za grubą kasę. Trzeba im oddać, że są często cudnej urody:tak: Choć zdecydowanie za drogie dla mnie, ale cóż, cena niepowtarzalności;-)

Ja sie dziś rzuciłam na zakup pampków. Z pół godziny stałam i wybierałam haha musze nabrać w tym temacie ogłady bo muszę się przyznać, że pieluchy na oczy nie widziałam i przeżyłam niezły stres przy wyborze:-)nasza Wiki narazie rośnie jak na drożdzach juz 933 gramy to kupiłam "dwójki". Za tydzień szkoła rodzenia oj czeka mnie sporo nauki obsługi noworodka. Chyba muszę kupić grubaśny zeszyt by robic notatki:-)

reklama
A ja sie nie dziwię że dziewczyny szaleją z wyprawką. Przy pierwszym dziecku też szalałam. Teraz kupiłam jedynie jeden ciepły pajacyk i kombinezon. Ale ja chyba czekam na powrót mojego m (jeszcze tylko 11 dni) i wtedy dokupię to co wydałam po pierwszym dziecku a co jest niezbędne, bo tym razem szaleć nie będę bo mi zwyczajnie szkoda kasy. Mam tą przewage nad pierworódkami że już wiem co tak naprawdę mi sie nie przyda.:cool2:

Do góry