reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

No to mamuski wszystkiego co najlepsze w tym nowym roku a przedewszystkim duzo duzo milosci bo to w zyciu najwazniejsze:-) ja juz wiem ze dzieciatko napewno bedzie ze stycznia ;-)

reklama
Wszystkiego dobrego dla was dziewczyny ;) zeby Nowy Rok przyniosl same pozytywy, od dzisiejszego dnia do 31grudnia !! :)

ja tez nie urodzilam jeszcze...teraz moge rodzic w kazdej chwili, juz mi obojetne;)

Domi - ale sie usmialam z tej notki na blogu ! serio, idealnie ona oddaje to co obecnie czuje ;D i te pytania codziennie od rana "rodzisz?" no ja pierdziele..albo "dzis bedziesz rodzic"? skad mam wiedziec?;)
i ten bol w biodrze;((

Ostatnia edycja:
ANECZKO to mamy podobnie tye sie namarudzilam ze swieta po swietach obmyslalam plan jak to bedzie a tu cisza....nasze chłopaki maja gdzies nasze plany ja juz tak chce ze tez moge chocby zaraz tylko aby to sie stalo :baffled: z pytaniami mam dokladnie co rano mam kilka wiadomosci w stylu urodzilas?

hehe no ja od swiat sie modlilam codziennie zeby nie urodzic;) najbardziej nie chcialam wczoraj ! mam kilkoro znajomych z grudnia i sa pokrzywdzeni ze tak dlugo musza czekac na swoje urodziny :) jak planowalismy z mezem ciaze to nie chcielismy w grudniu zeby byl termin..no i tak sie zdazylo !:D ale dotrwalam do stycznia i teraz bede zaraz robic przysiady, moze umyje okna?! hehe;) napewno musze meza dorwac bo od miesiaca mu nie pozwalalam sie dotknac;)

Aneczko ja juz od 25grudnia chodze 4razy dziennie z psem domownicy maja pelen luz bo wszystko chce robić zeby cokolwiek robic i sie ruszac a co do tego ze chcesz dorwac męża to moj juz ma mnie dosc heheh i jak widać nic nie dziala maluch ma swoj plan i na nic moje starania. Takze powodzenia mam nadzieje ze na ciebie cos podziala.

Oj dziewczyny i na nas przyjdzie pora :-) a wie ktoras co z koralikowa ? Bo nie ma jej od 2 czy 3 dni a wchodzila choc na chwile sie meldowac ;-) na mnie tam nic nie dziala chodzenie do mamy na kawke na 4 pietro po dwa schody , mycie sprzatanie nawet malucha nosze na rekach a juz nie taki maluch bo w lutym dwa latka ma juz.. no i nadal piersia karmie wiec w organizmie oksytocyny naturalnej mam sporo.. a z m nie urzywam podkad znalazlam w jego tel to co znalazlam . Pojade do szpitala dzis na ktg moze moj lekarz bedzie. To moze co pomorze .. A ja wlasnie zdecydowalam ze bede miala syna Jana Nataniela :-)

Witam Was w Nowym Roku!!:-)

Zmęczona, bo prawie nie spałam, zachwycona, bo synek kochany i roześmiany, no i zaciekawiona co tu się u was dzieje:-) Widzę, że rozpakowań było sporo, gratuluję świeżym mamusiom i życzę zdrówka, wytrwałości i lekkiego macierzyństwa:-) U nas na Sylwka byli szwagier z narzeczoną, było wesoło, ale spokojnie:tak: Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, wznieśliśmy toast za Nowy Rok, a potem...musiałam się bawić z synkiem od 1 do 4 w nocy:-) Mały ładnie rośnie, we wtorek wizyta i ważenie, więc się dowiem ile klusek już ma, do tego ma mieć morfologię zrobioną kontrolnie, więc mam nadzieje, że wszystko ok:-D

Basia współczuję przepukliny u małego, dziadostwo jakieś zawsze się musi przyplątać:wściekła/y: mam nadzieję, że mu zejdzie:tak:

Co do tego, ile dzieciaczek wypija...kurka sama jestem ciekawa, ile mój mały wypija, on ciągnie z cyca i tego nie sprawdzałam, a ściągania pokarmu nienawidzę:no:

Co do witamin, to u nas mały miał do 8 doby tylko D, teraz do końca 3 miesiąca ma D+K i po tym czasie mam znów podawać D, takie my mamy zalecenia:tak:

Ag - KrK 89 dobrze Cię rozumiem z tymi wizytami, ja też robię sobie wolne i jak już mają być goście, to góra 2 razy w tygodniu, zresztą mój mały gości nie znosi, toleruje tylko najbliższą rodzinę, a tak to się złości i nie chce spać, jak słyszy zbyt dużo nowych osób:-( a i mnie denerwują ciągłe pytania o poród, małego i moją ranę krocza:-(

tiluchna Wiktor w ten piątek kończy 6 tygodni i tez nie mogę uwierzyć, że tak szybko to zleciało:-) i mały też ma skok rozwojowy, rośnie szybko i mam wrażenie, że nadrabia to, że urodził się malutki:tak: co tu dużo gadać, chłopisko niech rośnie zdrowo, a Twoja córcia niech dalej będzie taka kochana i zdrowiutka!!:tak: p.s. u mnie kawa działa tak samo, cieszę się, że praktycznie jej nie pijam, bo nie jest mi żal rezygnować:tak:

smutnamama szok, ale zaniedbanie!! :no: dziewczyna pewnie będzie do końca życia mieć uraz, nie wyobrażam sobie nawet, co ona czuje, przecież lekarze powinni pomagać, a nie zbywać...eh...jak z horroru... a co do imion, to piękne wybrałaś :tak: i mam nadzieję, że się doczekasz już maluszka:-)

niezapominajka1101 super, ze mała rośnie :-) mój mały tez stęka, a jem bardzo ostrożnie, ale pediatra mówiła, że to minie po 3 miesiącu, taka jego uroda:tak: grunt, że kolek praktycznie nie ma i oby (odpukać) tak zostało:tak:

Anneeczka, kasiulaQ dlatego ja się cieszę, że urodziłam przed terminem i nikt nie zdążył mnie zdenerwować takimi pytaniami:-)

Kochane SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!! SPEŁNIENIA MARZEŃ I DUUUUUUUUUUUUŻO ZDROWIA DLA WAS I WASZYCH BLISKICH:tak:

Witajcie Mamuśki w Nowym Roku dalej jestem w dwupaku, jutro mam się zgłosić do ambulatorium i po cichu liczę, że mnie już zostawią na oddziale, a potem niech się dzieje co chce ;-)

reklama
witam was :)

ja podobnie jak Domi85 dalej w dwupaku. Siedze w Tarnowie u rodzicow, bo tutaj chce urodzic. W sobote mam sie zglosic rano na oddzial i beda wywolywac ! Czuje sie ok..;)

Do góry