reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam mamuski . Podejrzewam ze moj czas nadszedl od samego rana brzuch twardy jak skala doszly dziwne bole z lewej strony brzucha u dolu. , nie mozna nazwac tego bolami to jeden ciagly bol obawiam sie czy yo nie lorzysko daje o sobie znac .. zjadlam magnez ide pod prysznic i jade do szpitala . Bede informowac co i jak na biezaco bo w tel mam bb. Choc mam cicha nadzieje ze jeszcze nie dzis , straszne jak sie wie jaki bol czeka

reklama
Hej :) Wszystkim juz rozpakowanym GRATULUJE!!!!!
a tym jeszcze czekajacym zacisniete &&&&&&&&&&&

ja nie moge uwierzyc ze juz w ten piatek Ellie konczy miesiac :szok: :-) obled

teraz jak dzieci w domu bo ferie to istny sajgon;-) dobrze, ze mam meza caly czas to mam ogromna pomoc
nawet jak chce to sie klade w ciagu dnia (tylko Mloda musi byc najedzona) ale w nocy tylko ja wstaje do Ellie - maz przesypia w drugim pokoju cala noc - jakas rownowaga musi byc :) dzieki temu ze wyspany to ma wiecej sily do starszej dwojki :sorry2:

Elusia caly czas jest spokojnym dzieckiem, wiadomo czasem ma troszke gorszy dzien czy noc to steka ale nie moge narzekac.. ostatnio przeszla skok rozwojowy (w 10 dni przybrala 500g:-)) i wisiala na cycu nawet co 15 min.. juz myslalam ze to mi sie mleko konczy.. a teraz jak tryska to ojej:sorry2: ale dalej nic nie odciagam:tak:

swieta minely spokojnie, sylwester w domku bedzie - pewnie przespie.. jakos nie mam sily na 'celebracje'
napije sie karmi :-D

pozdrawiamy!!! aaa wstawie zdjecie z sesji Mlodej:-)

smutnamama - powodzenia!!!!!! ciekawe czy w tym roku czy przyszlym Maluszek zawita;-)

Tiluchna - no to masz niezłego głodomorka , mój wisi ta co 1,5 h i to mi się wydaje za często , czasem do 2 h dociągnie , ale je kródko od 7 -15 minut , zależy od " napełnienia " piersi ... za 10 dni też idziemy się ważyć , ciekawe ile przybierze , narazie ładnie przybiera. A jak starsze dzieciaki reagują na Ellie ? bo u nas narazie sielanka , tylko ciekawe jak długo ;-)

Smutnamamo - czekamy na wieści

DZIEWCZYNY ! WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM 2014 ROKU !!!! DLA WAS I WASZYCH RODZIN !!!

smutna a TY jeszcze nie rozpakowana ???łomatko ;)

mam mało czasu na BB...choc malutki jest grzeczny...pięnie cmoka cysia..spi w najgorszym hałasie...ogólnie jest grzeczniusi i pięknosci nad pięknosciami...rozkochał strarszegoi brata w sobie ...ok budzi się uciekam :)

Dziewczyny zalamana jestem rozwarcie jakie bylo 2 tygodnie temu takie jest skurcze dlugie bolesne niemieszczace sie w skali zanikly mysla co dalej czy mnie zostawic czy na patologie.. az mi glupio cala rodzine na nogi postawilam a tu znowu zoonk jak pierworodka he he

Witajcie Mamuśki melduję się w 40tygodniu i 4 dniu ciąży po dzisiejszym ktg dalej cisza jak w kościele ;-)
Po cichu liczę, że dotrwam do nowego roku.

Ja dziewczyny zostalam wypisana do domu aby sie wyspac w spokoju jak to lekarz powiedzial. Skurcze nada mam z tym ze zadsze i mniej bolesne .

no dziewczyny, juz pora i czas , jak dlugo jeszcze bedziecie kulaly:-)
smutnamama, ciebie to chyba juz dobrze znaja w szpitalu, dosyc czesto ich "odwiedzasz". Jezdzisz i jezdzisz, moze tak dojezdzisz do nowego roku

Mojej malej waga w koncu zaczela isc w gore. Mam jeszcze przez 2 tyg karmic/budzic co 2 godz, pozniej moge dac jej spac troche dluzej.
Moja doctor nalega na szczepienia na Hep B ale ja jeszcze poczekam kilka tyg. i tak jak w przypadku starszej zaczne szczepienia od 2go mca i bede podawala pojedyncze dawki
Poza tym jest spokojna, tylko zagazowana ale nawet wtedy alo placze tylo steka. To moja wina, wiec jednak musze na raize wykluczyc troche potraw i wroce do nich pozniej...

Smutnamamo - kochana Ty sie nic nie martw - ja tez jezdzilam co chwile a to bylo moje 3 dziecko;-)
az mi polozne mowily - nie martw sie, w koncu urodzisz:-D

ja mysle ze czym wiecej sie dzieci ma tym wlasnie bardziej sie skupia na kazdym bolu..

to zyczyc ci aby do 1 stycznia czy chcesz jeszcze w 2013 ? :-D:-D

mamaktosia - noooo przez te 2 dni to sie ruszyc nie moglam taki sie ssak wlaczyl:sorry2:

ale teraz juz norma co 3 albo 4 godzinki.. czasem co 2 w ciagu dnia, pociagnac z jednej piersi ok 10 min

dzisiaj zabralam dzieci do active centre - cala trojke:-D Elus spala ladnie , dzieciaki sie wyszalaly, bylo tyyyyle osob, smialam sie ze jak teraz nic nie zalapie to chyba nic nam nie grozi:sorry2:

co do karmienia wiem jedno - nie moge kawy.. jak raz wypilam kawe to Mloda ledwo co spala w ciagu dnia.. a tak normalnie to spi ok 8h w ciagu dnia i ok 8 w ciagu nocy - 8 jest na czuwanie:tak:

reklama
Tiluchna z 3 synem tak nie mialam bylam u gina przez cala ciaze 4 razy tylko bo wszystko ok bylo wiec sie nie martwilam spokojnie wszystko bez paniki, ale w tej to mi sie wydaje ze nerwy wychodza i robia swoje ... co do tego kiedy mam rodzic to juz nie wazne oby z dzidzia wszystko dobrZe bylo. Choc niewiele zostalo i miedzy maxem a maluszkiem moze byc rok badz dwa roznicy :-)
Niezapominajka jezdze co dziennie sprawdzac co i jak , jak jest mozliwosc to czemu nie korzystac spokojniejsza jestem. A lekarze jak lekarze tylko moj prowadzacy mnie poznaje :-) dzis na dyzurze byl.lekarz ktory dwa dni temu mnie badal i rozmawial zemna i nie pamieta nawet costy. Mimo ze u nas opustoszal szpital po tym jak ostatnio mlodej dziewczynie jelita w domu wyszly po cc i naglosnila sprawe w mediach..

Do góry