reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam mamuski . Podejrzewam ze moj czas nadszedl od samego rana brzuch twardy jak skala doszly dziwne bole z lewej strony brzucha u dolu. , nie mozna nazwac tego bolami to jeden ciagly bol obawiam sie czy yo nie lorzysko daje o sobie znac .. zjadlam magnez ide pod prysznic i jade do szpitala . Bede informowac co i jak na biezaco bo w tel mam bb. Choc mam cicha nadzieje ze jeszcze nie dzis , straszne jak sie wie jaki bol czeka

reklama
Hej :) Wszystkim juz rozpakowanym GRATULUJE!!!!!
a tym jeszcze czekajacym zacisniete &&&&&&&&&&&

ja nie moge uwierzyc ze juz w ten piatek Ellie konczy miesiac :szok: :-) obled

teraz jak dzieci w domu bo ferie to istny sajgon;-) dobrze, ze mam meza caly czas to mam ogromna pomoc
nawet jak chce to sie klade w ciagu dnia (tylko Mloda musi byc najedzona) ale w nocy tylko ja wstaje do Ellie - maz przesypia w drugim pokoju cala noc - jakas rownowaga musi byc :) dzieki temu ze wyspany to ma wiecej sily do starszej dwojki :sorry2:

Elusia caly czas jest spokojnym dzieckiem, wiadomo czasem ma troszke gorszy dzien czy noc to steka ale nie moge narzekac.. ostatnio przeszla skok rozwojowy (w 10 dni przybrala 500g:-)) i wisiala na cycu nawet co 15 min.. juz myslalam ze to mi sie mleko konczy.. a teraz jak tryska to ojej:sorry2: ale dalej nic nie odciagam:tak:

swieta minely spokojnie, sylwester w domku bedzie - pewnie przespie.. jakos nie mam sily na 'celebracje'
napije sie karmi :-D

pozdrawiamy!!! aaa wstawie zdjecie z sesji Mlodej:-)

smutnamama - powodzenia!!!!!! ciekawe czy w tym roku czy przyszlym Maluszek zawita;-)

Tiluchna - no to masz niezłego głodomorka , mój wisi ta co 1,5 h i to mi się wydaje za często , czasem do 2 h dociągnie , ale je kródko od 7 -15 minut , zależy od " napełnienia " piersi ... za 10 dni też idziemy się ważyć , ciekawe ile przybierze , narazie ładnie przybiera. A jak starsze dzieciaki reagują na Ellie ? bo u nas narazie sielanka , tylko ciekawe jak długo ;-)

Smutnamamo - czekamy na wieści

DZIEWCZYNY ! WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM 2014 ROKU !!!! DLA WAS I WASZYCH RODZIN !!!

smutna a TY jeszcze nie rozpakowana ???łomatko ;)

mam mało czasu na BB...choc malutki jest grzeczny...pięnie cmoka cysia..spi w najgorszym hałasie...ogólnie jest grzeczniusi i pięknosci nad pięknosciami...rozkochał strarszegoi brata w sobie ...ok budzi się uciekam :)

Dziewczyny zalamana jestem rozwarcie jakie bylo 2 tygodnie temu takie jest skurcze dlugie bolesne niemieszczace sie w skali zanikly mysla co dalej czy mnie zostawic czy na patologie.. az mi glupio cala rodzine na nogi postawilam a tu znowu zoonk jak pierworodka he he

Witajcie Mamuśki melduję się w 40tygodniu i 4 dniu ciąży po dzisiejszym ktg dalej cisza jak w kościele ;-)
Po cichu liczę, że dotrwam do nowego roku.

Ja dziewczyny zostalam wypisana do domu aby sie wyspac w spokoju jak to lekarz powiedzial. Skurcze nada mam z tym ze zadsze i mniej bolesne .

no dziewczyny, juz pora i czas , jak dlugo jeszcze bedziecie kulaly:-)
smutnamama, ciebie to chyba juz dobrze znaja w szpitalu, dosyc czesto ich "odwiedzasz". Jezdzisz i jezdzisz, moze tak dojezdzisz do nowego roku

Mojej malej waga w koncu zaczela isc w gore. Mam jeszcze przez 2 tyg karmic/budzic co 2 godz, pozniej moge dac jej spac troche dluzej.
Moja doctor nalega na szczepienia na Hep B ale ja jeszcze poczekam kilka tyg. i tak jak w przypadku starszej zaczne szczepienia od 2go mca i bede podawala pojedyncze dawki
Poza tym jest spokojna, tylko zagazowana ale nawet wtedy alo placze tylo steka. To moja wina, wiec jednak musze na raize wykluczyc troche potraw i wroce do nich pozniej...

Smutnamamo - kochana Ty sie nic nie martw - ja tez jezdzilam co chwile a to bylo moje 3 dziecko;-)
az mi polozne mowily - nie martw sie, w koncu urodzisz:-D

ja mysle ze czym wiecej sie dzieci ma tym wlasnie bardziej sie skupia na kazdym bolu..

to zyczyc ci aby do 1 stycznia czy chcesz jeszcze w 2013 ? :-D:-D

mamaktosia - noooo przez te 2 dni to sie ruszyc nie moglam taki sie ssak wlaczyl:sorry2:

ale teraz juz norma co 3 albo 4 godzinki.. czasem co 2 w ciagu dnia, pociagnac z jednej piersi ok 10 min

dzisiaj zabralam dzieci do active centre - cala trojke:-D Elus spala ladnie , dzieciaki sie wyszalaly, bylo tyyyyle osob, smialam sie ze jak teraz nic nie zalapie to chyba nic nam nie grozi:sorry2:

co do karmienia wiem jedno - nie moge kawy.. jak raz wypilam kawe to Mloda ledwo co spala w ciagu dnia.. a tak normalnie to spi ok 8h w ciagu dnia i ok 8 w ciagu nocy - 8 jest na czuwanie:tak:

reklama
Tiluchna z 3 synem tak nie mialam bylam u gina przez cala ciaze 4 razy tylko bo wszystko ok bylo wiec sie nie martwilam spokojnie wszystko bez paniki, ale w tej to mi sie wydaje ze nerwy wychodza i robia swoje ... co do tego kiedy mam rodzic to juz nie wazne oby z dzidzia wszystko dobrZe bylo. Choc niewiele zostalo i miedzy maxem a maluszkiem moze byc rok badz dwa roznicy :-)
Niezapominajka jezdze co dziennie sprawdzac co i jak , jak jest mozliwosc to czemu nie korzystac spokojniejsza jestem. A lekarze jak lekarze tylko moj prowadzacy mnie poznaje :-) dzis na dyzurze byl.lekarz ktory dwa dni temu mnie badal i rozmawial zemna i nie pamieta nawet costy. Mimo ze u nas opustoszal szpital po tym jak ostatnio mlodej dziewczynie jelita w domu wyszly po cc i naglosnila sprawe w mediach..

Do góry