reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Koriander - a ja wczoraj patrzac na ksiezyc myslalam ze to dzisiaj w nocy pelnia byla:-D jutro mowisz?

no to zobaczymy czy to prawda ze w czasie pelni sie rodzi najwiecej dzieci;-)

jak Ty sie czujesz?

twardo zaciskam nogi, dzis wieczorem przyjezdza mama więc niech sie dzieje wola Boża :-D Jutro biore sie za grabienie liści bo chyba z 1,5metra nawiało nam do ogrodu :szok: Mamy juz w koncu 38 tydz więc dlugo to juz nie potrwa

edit doczytalam twojego posta a co do dzieci to u mnie podobnie, Lila wlasnie pomalowała cały stól na niebiesko :-)

Ostatnia edycja:
Tilichna noo ja bym nawet powiedziała, że te skakanie mi pomogło na ból... Jej Twój wypadek brzmi groźnie...najważniejsze, że dobrze się skończyło! A co do porodu to boisz się pewnie dlatego, że wiesz, co Cię czeka...A fajne imię Eli- Mari
Koriander no to jak mama przyjezdża, to możesz rodzić :):):) Faaajnieeee!

Tiluchna ja to dopiero mam stracha przed porodem i wole o nim na razie nie myslec jak to bedzie bo co porod to gorsze wspomnienia mam, choc niby szybsze ale jakos wiecej z nich pamietam ja to pocieszam sie tym ze jak zobacze maluszka wszystko minie . Mi dzis babcie pozabieraly dzieciaki zostal mi tylko maluszek w domciu ale cos marudny bo rodzenstwa brak

malutka80 no no, sny masz strasznie kolorowe;-) ja też czasem mam takie dziwne sny, ale ostatnio ich nie pamiętam po przebudzeniu, może to i lepiej..:tak:

Koralikowa i bardzo dobrze, grunt to pozytywne nastawienie:tak:

tiluchna łoooo matko, czyli dziś maluchy robią za małych terrorystów...ale to tak jest, raz lepiej, raz gorzej;-) nie denerwuj się Kochana, będzie ok:tak:

koriander obym ja dziś nie była podatna na pełnię, bo gości mam i nie wiem, jak długo posiedzą, a nie chcę zacząć rodzić przy nich:-D

Ag - KrK 89 no i widzisz, po stresie:tak:

Ja po zakupach, zrobiłam sałatkę, uprzątnęłam otoczenie i zaraz biorę prysznic :-) źle się czułam dziś, myślałam, ze mnie bierze na poród, ale wszystko przeszło...ehhh...chyba już tak będzie teraz;-)

Miłego weekendu dziewczynki:-)

tiluchna mój koń zasługuje na miano świętego, jest właściwie bezproblemowa w jeździe na ujeżdżalni, gorzej z wyjazdami w teren bo lubi sobie bryknąć ;-). Zaczęłam jeździć jak miałam 13 lat, jeżdżę rekreacyjnie, choć kilka razy zdarzyło nam się wystartować w towarzyskich zawodach w ujeżdżeniu, albo hubertusach. Reda 12 stycznia będzie obchodziła 20 urodziny, ale pary w tyłku ma więcej niż niejeden młodzik ;-)

Mamuśki polecam ten artykuł http://dzieci.pl/gid,16161310,img,16161363,kat,1033563,title,Ciazowe-niespodzianki,galeria.html

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:)
No tiluchna te strzały po żebrach właśnie nie bolą...ale chrupią bardzo śmiesznie:) Ja myślę, że ile kobieta razy by nie rodziła to strach zawsze będzie obecny, a co dopiero przy takiej masie maluszka:)
Koriander ty nie żartuj nawet z tą pełnią:) Choć z drugiej strony wózek stoi śliczniusi, łóżeczko też jest więc czemu nie:)
awunia jaka sałatka?? ja mam ochotę na zwykła jarzynową i udko do tego:)

Ja poczytuję bb ...szorowałam kabinę prysznicowa i się zmachałam...na szmacie teraz jedzie mężuś:)
Miłego wieczorku!!!

Dziewczyny, jak się okazuje to i ja już powinnam zaciskać nogi, bo podobno za 2-3 tygodnie urodzę! Nie spodziewałam się tego, ale niech już będzie:p Mam już skróconą szyjkę i rozwarcie zewnętrzne na opuszek:p
Wczoraj wróciłam po tygodniowym pobycie 'sanatoryjnym' w szpitalu. Wymęczyli mnie okrutnie. Kurde, spałam po 5h dziennie, ciągle budzili- jestem wykończona jak nie wiem co. Moje przepływy nie są nadal idealne, ale mam kontrolować wszystko u swojego lekarza i badać ciśnienie. Możliwe, że wszystko skończy się cięciem. Do tego naoglądałam się i nasłuchałam historii różnej maści, laski rodziły i się darły jak opętane:) a cesarkowe sale pooperacyjne były wiecznie pełne...

Myślałam, że jak wrócę to już ktoś z Was będzie po, ale 3macie się jak widzę:-D

reklama
a ja mialam impreze urodzinowa niespodzianke:-D:-D maz ladnie trzymal tajemnice za zebami hehe
bardzo fajnie sie zrelaksowalam ze znajomymi, najadlam ciacha i nawet pol kieliszka winka wypilam:zawstydzona/y:;-)

dzieci sie wybawily i jestem tak zmeczona ze ledwo na oczy patrze:-D

Do góry