reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
mamaktosia no to pięknie! Pamiętaj, że ta waga z usg to +/- 500g, więc może być mniejszy. W każdym razie zazdroszczę szybkiej wizji porodu. Ja chciałabym pod koniec listopada być już po.

Wiem :) syn miał ważyć 3200 a 10 godzin później urodził się z wagą 4 kg ... gin mówi że na jego usg to może być 200 g plus minus ... ale wydaje mi się że waga dobrze oszacowana , bo w ciągu 3 tygodni miałam robione na 3 różnych aparatach , przez 3 różnych lekarzy i wszędzie wychodziła waga " starsza " o 4 tc ... w 32 tc miał 2888 g już ....

Witam sie z rana. Dostalam o 6 zastrzyk i juz pospane. co do wagi malenstwa mi z wykresow wychodzi ze bedzie wazylo po porodzie ok 4 kg ale w to nie wieze bo niby gdzie to 4 kg . Jak ja brzucha niemam :-) a tu tylko 53 dni zostalo , a tak soja droga to nawet lozeczka niemam jeszcze

reklama
Może jeszcze ciut zwolni :) gdyby to był koncert życzeń to ja 3600 poproszę :-D ale nie ma się co łudzić bo przez 6 ostatnich tygodni dziecko w brzuchu siedzi i głównie tyje ....aż do 40 tc , bo potem przepływy są słabe i łożysko stare i dzieć może nawet stracić ciut sadełka ... Ważne że zdrowe ! Druga opcja jest taka nosimy do początku grudnia i cc , gin się kazał zastanowić , ale ja już jestem zastanowiona :-D

Miłego dnia ! bo zapowiada się paskudny , ciemno za oknem , szaro ...bllle

Do góry