reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Tak no fakycznie ja też własnie odczuwam takie bardziej boleśniejsze ruchy ale daję radę:happy:
smutnamama trzymam kciuki aby było ok.

Ja choć mam mieć cc to jednak też odczuwam strach i to każdego dnia wiekszy bo jednak coraz blizej tego wielkiego dnia.

reklama
Baska damy rade ;-) ja to dopiero sie boje poraz 4 rodzic smialam sie ostatnio z mama bo z 3 synem przeczekalam 2 godziny ostrych boli w domu bo biegunki dostalam no i jak tu do samochodu isc jak sie nieda dojechalam z rozwarciem 6/7 palcy . To matula sie smiala ze teraz w domu urodze bo bede znowu bala sie jechac na porodowke..tyle ze u nas w szpitalu mozna na gazie rozweselajacym teraz rodzic wiec skorzystam... niby mozna tez znieczulenie ale z tego co sie dowiedzialm nigdy niema anesteziologa

Niewiem baska jak z tym gazem jest do konca siostra rodzila z jego pomoca ale twierdzila ze on nic nie daje z tym ze pierworodka i porownania nie miala , sprobujemy zobaczymy jak to bedzie

E no baska zrobia ci cesarke , tyle ze na twoim miejscu wolala bym w szpitalu w ktorym twoj lekarz pracuje mimo ze dalej bo zawsze dopilnuje , a tak to inni decyduja co i jak.

I ja sie witam już po ploteczkach:) Kumpela trochę posiedziała, opowiadała o porodzie koleżanki... podobno po 3 h siedziała po turecku z dzidzią na rękach:) jakoś tego sobie nie wyobrażam...:-)
Basia nie dziwie ci się że się obawiasz bo w Polsce nigdy nic nie wiadomo:)

Mb zalezy wszystko od porodu ja po pierwszym synu szyta bylam i dlugo potem cierpiala a kolejne porody bez naciecia i po 2 godzinach jak przewozili mnie na sale wstawalam i szlam pod prysznic bo nie swierzo sie czulam :-) mam nadzieje ze i tym razem tak sie uda :-)

smutnamama zależy chyba jaki kto ma poród koleżanka mi mówiła że pierwsze dziecko szybko urodziła drugie dłużej a za dwa tygodnie ma termin z trzecim//zycze aby ci szybko poszło bo jak czwarte to powinno pójsć raz dwa;-) Oczywiście jak przyjdzie odpowiednia pora nie ze teraz już!!
mb ja należę do takich osób które sobie nie dają wcisnąc kitu że tak powiem i jak mam mieć cc to będę o nią walczyła i jak odbiorę wyniki moczu i morfologi to pójde do ordynatora do szpitala do siebie i z nim pogadam co i jak..nie dam się zbyc nie zemną te numery.

Jej, jak ja bym chciała tak szybko urodzić i bez nacięcia....zobaczymy, co to będzie:tak: A u nas też można skorzystać z gazu rozweselającego, już widzę, jak banan nie schodzi mi z ust ;-):-D

reklama
Awunia ten gaz nie jest w takich proporcjach ze sie smiejesz po nim a szkoda. Siostra mi mowila ze podczas porodu krzyczala ze to dziadostwo nie dziala i kazala mezowi wdychac zeby sprawdzil. Oj moje drogie kazdy porod jest inny . Oby nam poszlo wszystkim szybko i jak najmniej sie wycierpiec. Ide spac dziewczyny moze dam rade bo za chlopakami teskie juz ze az plakac mi sie chce wieczorami bez buziaczkow i mojego najmlodszego "nanoc"

Do góry