reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Tak no fakycznie ja też własnie odczuwam takie bardziej boleśniejsze ruchy ale daję radę:happy:
smutnamama trzymam kciuki aby było ok.

Ja choć mam mieć cc to jednak też odczuwam strach i to każdego dnia wiekszy bo jednak coraz blizej tego wielkiego dnia.

reklama
Baska damy rade ;-) ja to dopiero sie boje poraz 4 rodzic smialam sie ostatnio z mama bo z 3 synem przeczekalam 2 godziny ostrych boli w domu bo biegunki dostalam no i jak tu do samochodu isc jak sie nieda dojechalam z rozwarciem 6/7 palcy . To matula sie smiala ze teraz w domu urodze bo bede znowu bala sie jechac na porodowke..tyle ze u nas w szpitalu mozna na gazie rozweselajacym teraz rodzic wiec skorzystam... niby mozna tez znieczulenie ale z tego co sie dowiedzialm nigdy niema anesteziologa

Niewiem baska jak z tym gazem jest do konca siostra rodzila z jego pomoca ale twierdzila ze on nic nie daje z tym ze pierworodka i porownania nie miala , sprobujemy zobaczymy jak to bedzie

E no baska zrobia ci cesarke , tyle ze na twoim miejscu wolala bym w szpitalu w ktorym twoj lekarz pracuje mimo ze dalej bo zawsze dopilnuje , a tak to inni decyduja co i jak.

I ja sie witam już po ploteczkach:) Kumpela trochę posiedziała, opowiadała o porodzie koleżanki... podobno po 3 h siedziała po turecku z dzidzią na rękach:) jakoś tego sobie nie wyobrażam...:-)
Basia nie dziwie ci się że się obawiasz bo w Polsce nigdy nic nie wiadomo:)

Mb zalezy wszystko od porodu ja po pierwszym synu szyta bylam i dlugo potem cierpiala a kolejne porody bez naciecia i po 2 godzinach jak przewozili mnie na sale wstawalam i szlam pod prysznic bo nie swierzo sie czulam :-) mam nadzieje ze i tym razem tak sie uda :-)

smutnamama zależy chyba jaki kto ma poród koleżanka mi mówiła że pierwsze dziecko szybko urodziła drugie dłużej a za dwa tygodnie ma termin z trzecim//zycze aby ci szybko poszło bo jak czwarte to powinno pójsć raz dwa;-) Oczywiście jak przyjdzie odpowiednia pora nie ze teraz już!!
mb ja należę do takich osób które sobie nie dają wcisnąc kitu że tak powiem i jak mam mieć cc to będę o nią walczyła i jak odbiorę wyniki moczu i morfologi to pójde do ordynatora do szpitala do siebie i z nim pogadam co i jak..nie dam się zbyc nie zemną te numery.

Jej, jak ja bym chciała tak szybko urodzić i bez nacięcia....zobaczymy, co to będzie:tak: A u nas też można skorzystać z gazu rozweselającego, już widzę, jak banan nie schodzi mi z ust ;-):-D

reklama
Awunia ten gaz nie jest w takich proporcjach ze sie smiejesz po nim a szkoda. Siostra mi mowila ze podczas porodu krzyczala ze to dziadostwo nie dziala i kazala mezowi wdychac zeby sprawdzil. Oj moje drogie kazdy porod jest inny . Oby nam poszlo wszystkim szybko i jak najmniej sie wycierpiec. Ide spac dziewczyny moze dam rade bo za chlopakami teskie juz ze az plakac mi sie chce wieczorami bez buziaczkow i mojego najmlodszego "nanoc"

Do góry