reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Hej dziewczynki !
Ja wam powiem że teraz to już nie wiem jak to jest z tymi skurczami ...jak brzuch twardł i bolaLo jak na @ to nawet do 20 nie dochodziło , a jak nic nie czułam to 30 było :szok:
m siedział i komentował
:-D wieczorem twardł tak co 5 min ...aż zasnęłam i spałam do 8 :30 bez przerwy ! byłam chyba tak padnięta od tego bólu ...a mały wczoraj tak się ruszał że szok , chyba ani minuty nie spał :no:

Dzięki dziewczynki za ciepłe słowa , oby się jeszcze z 10 dni pokulać ... bo inaczej urodzę 3,5 kg wcześniaka
:laugh2::baffled:

Hej Dziewczyny weszłam do Was zobaczyć, co się dzieje! Długi week burzliwy, ale na szczęście zapowiada się, że będzie dobrze!!!
Tiluchna
tak, ale niestety nie byl to sen proroczy, bo wujek google nie zna takiego lekarza :D No to fajnie, że czujecie się u siebie, to najważniejsze :)
Awunia o teść nieładnie ;/ mógłby się zlitować nad ciężarną synową, a nie...
Magda o manio!!! ale rozumiem, że już teraz jest wszystko ok???
mamaktosia dobrze, że już lepiej! Pokulajcie się jeszcze trochę :) P.S. waga Twojego wcześniaka - najlepsza hehe
smutnamama trzymam kciuki!
Basia a Ty jak?
My ciągle wyjazdowo u moich rodziców. Wpadniemy dziś jeszcze na trochę do teściów i będziemy wracać do domu. Jednak wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej :):):)
Mój Mały szaleje - jest chyba wszędzie :) ale wolę tak, niż ma się lenić :-D

oj dziewczyny, ale to zawrzało....!!!!
smutnamama trzymaj się dzielnie w dwupaku
mamaktosia dobrze, że już lepiej, chociaż masz już w miarę bezpieczny tydzień na szczęście
magda to ci sie oprzytrafiłi..a wiadomo od czego??
tiluchna ty jestes taka naszą dobrą duszą:) doświadczoną, potrafisz wylać kubeł zminej wody na głowe i uspokoić:)
Basia jutro dla ciebie proroczy dzień. Dowiesz się może czegos konkretnego i to usg, chyba, że we wtorek.
U nas ok. Nie nerwowo. Mała co prawda wczoraj mało się ruszała i mnie troche przestraszyła, ale dziś zaczęła dzień od czkawki wiec jest dobrze:)
AgaKrK mój mąż wywróżył 15.11 i trzyma sie tej wersji:)a my w zasadzie w tym samym dniu i tygodniu
Powodzenia dziewczyny!!

Witam i ja w niedzielę, już po kościele i śniadanku;-) No ładnie się u nas dzieje ledwo co listopad się zaczął, a nasze maluszki juz na świat się pchają;-) najlepiej niech poczekają do optymalnie bezpiecznego dla nich czasu:tak:. Ja też tą noc mogę zaliczyć do koszmarnych co godzinę się budziłam bo do toalety trzeba było iść później zasnąć się nie dało, bolał brzuch i krocze ehh.. na 13 idziemy na obiad do teściów jak wrócę to chyba się położę spać razem z menem bo na noc do pracy idzie;-)
Magda_88 współczuję infekcji, musiałaś dobrze się wystraszyć, teraz odpoczywaj:tak:
mamaktosia odpoczywaj ile się da, a co do naszych "małych" chłopców to mój w nocy też dał mi ładnie popalić..
Mamuśka88 dokładnie, w domu najlepiej jest, ale z drugiej strony masz labę bo sprzątać i gotować nie musisz :-D
mb89 ciekawe czy moje i Twojego męża proroctwa się spełnią, niech moc będzie z nami :-D

Ho ho, ale sie wczoraj działo. Z zapartym tchem śledziłam forum. Ciesze sie, że jednak wszystskie jestesmy w dwupaku.

U mnie od kilku dni nie najlepsze samopoczucie a to boli, a to ciągnie. I tak w kółko. A wszystko zaczęło się nod spaceru, na który wyciągnął mnie mój Małż i córka. Miało być niedaleko a zrobiło się niezłe kółko. Ledwo doczlapalam się do domu. A w nocy juz pojawiły sie skurcze i strach w oczach, bo tu kurde 36 tydzień a prawie nic nie gotowe. Na szczęście sie uspokoiło ale chodzę jak kaleka, bo brzuch ciągnie jakby się miał urwac. We wtorek wizyta u gina, ostatnia już.. Mam nadzieje, że jeszcze do końca listopada będę się jakoś toczyć.

Trzymajcie sie Dziewuszki. Miłej niedzieli :)

Wiem że jutro mam mieć te usg więc trzymajcie kciukaski kochane za Nas oby było dobrze i mam nadzieję na wyjście jutro:sorry:
A co do cc tutaj to lekarka mi powiedziała ze jeśli nie będzie potrzeby pilnego ciecia to bedę mogła mieć prawo wyboru cc lub sn i wiecie co tak mysle nad tym ale sama się dzwie bo niby się boję sn ale jak mam prawo wyboru to już inaczej brzmi :-)
jednak cc chyba wygra...

Basiu, ja też mogę wybrać czy chce sn czy cc. Początkowo tez o tym myślałam, jednak potem wróciła wizja pierwszego porodu i powiedziałam NIE! Przy cc wiem czego mogę sie spodziewać. Po pierwszym czułam sie bardzo dobrze, szybko stanęłam na nogach i normalnie smigalam. Nastawiam się na cc i mam nadzieję, że nic nie popsuje moich planów :)

Masakra :) wszędzie piszą że dzieć się mało rusza , że raczej się " przeciąga " ta ...tererere .... mój to chyba nie śpi wcale ....

Co do tygodnia to niby bezpieczny , gin stwierdził że młody spokojnie by sam oddychał i pewnie po 3 dniach bylibyśmy w domu ...ale po co mamy zwiedzać wszystkie poradnie dla wcześniaków ... bo tak czy siak 35 i 36 tc to dalej wcześniak ... nawet jak z usg wychodzi 40 tc a dzieć waży 3, 5 kg ...niech się nie pcha tylko grzecznie siedzi jeszcze tydzień , dwa :-D pozatym nie mam zamiaru wracać już do pracy , gdyby teraz się urodził to po macierzyńskim musiałabym na mc wrOcić a tak wybiorę zaległy urlop i podziękuję za współpracę ;-)

Miłego " bezprzygodowego " dnia wam życzę !

reklama
Do góry