reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Lucere - gratuluje bratanicy:tak:czasem zycie roznie sie uklada..
jak po weselu?
a co do rodzacych sie dzieci to chyba teraz ten czas na wszystkkich z rocznikow 80-90;-)
u mnie tez wysyp choc ze znajomych z lawek szkolnych jestem jedyna z 3:-p
i w sumie jedna z niewielu z 2..
wiekszosc bedzie miala pierwsze:-D

Awunia - mam tak samo:zawstydzona/y: do ok 6 miesiaca ogrom owocow a teraz dzien bez czekoladki to dzien stracony:zawstydzona/y: kochaaana ja przytylam w pierwszej ciazy +22 a stracilam 30;-) wiec wszystko jest mozliwe:-D
mialam cialko lepsze niz 18;-)

Ag-KrK - oczywiscie ze normalne:sorry2: a pod koniec to wszystkie bedziemy tutaj siedzialy po nocach cierpiac na bezsennosc:sorry2:

Aquarinka - my chodzimy z dziecmi do Maca ok. raz na 2 tyg, dzieciaki uwielbiaja to i na prawde traktuja to jako cos ekstra ;-) ja nie zabraniam takich rzeczy bo i tak sie nie uchroni - a sama sobie biore np. kanapke z grilowanym kurczakiem i smoothie, dzieciaki dostaja zabawke i jest ok:-D

co do rodzicow kolezanki - bardzo bardzo smutna sytuacja:-( tez sobie nie wyobrazam:-(

Ananaska - no cos ty:zawstydzona/y: zostan:tak: popatrz jak ja dlugo sie nie odzywalam, tylko z doskoku - ale takie zycie, praca caly dzien + 2 dzieci i ciaza, komputer byl na ostatnim miejscu a kochane dziewczyny i tak sie nie odwrocily ale zaakceptowaly i w chwili kryzysu trzymaly kciuki! tu na prawde mozna sie wyzalic i miec odzew - jakby nie bylo jestes na takim samym etapie jak my:tak: po burzy zawsze wychodzi slonce, pamietaj:tak:
milego odpoczynku!!

MamUsKaaa - no ja mam schody w domu i musze je srednio pokonywac dziennie ok 50 razy bo na dole salon a na gorze lazienka:eek: ale przyznam ze czasem juz sie zasapie:zawstydzona/y:

moja kolezanka miala blizniaki, byla troszke przy kosci przed zajsciem, na koncu ciazy byla ogromna bo obie dziewczynki nie dosc ze w terminie sie urodzily co na blizniaki jest niesamowite to jeszcze kazda miala po 3kg:-D teraz jest 3 miesiace po porodzie i schudla wszystko co przytyla w ciazy + dodatkowe 10 kg i wyglada niebo lepiej jak przed ciaza - nie do poznania:szok::-D

Aia - tule mocno bo ja tez nie moge uwierzyc... w 1 ciazy latalam po gorach i dolinach do dnia porodu a tutaj:eek: byle *******a i do szpitala ze skurczami trafiam, no do jasnej cholery:sorry2:

Martusia - LOL:-D

jejku - dziewczynki, wszystko jest dla ludzi!!! tylko z umiarem i rozsadkiem:tak: ale nie rozumiem czemu sobie odmawiac tego czy tamtego

ja sobie czasem mowie tak - nie pale, nie pije, nie uzywam - no to do jasnej cholery troszke czekolady mi nie zaszkodzi:-p

zycze milego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
tiluchna - wesele dopiero dziś będzie, wiec wyspanie przedweselne, a jutro bedzie poweselne :) No masz racje że to taki czas dla naszych roczników. A propo znajomych z ławek to moja kolezanka z ławki z podstawówki ma termin na koniec grudnia, a koleżanka z ławki z liceum dwa dni przede mna :D i chyba wszystkie dziewczynkowe bedziemy :)

hehe - tiluchna - o ile sie ma ochote na te czekolade.. ja nie pije, nie pale itp, a na czekolade tez nie mam checi.. i juz nie wiem jak sobie dogodzic :/

dzien doberek kochane...

U nas wczoraj moj wrocil z kolega i spal u nas,pili sobie spokojnie po pracy..i juz pojechali znowu...wiec ja z dziecmi,bo mam jeszcze syna siory od wczoraj...

ja sprzatam0standard w sobote...pranko wstawione....
ogarne i zasiade na dobre do kompa popisac plany do pracy echh czego nie cierpie,ale mus to mus...

aia no dokladnie..chcialam wogole do konca pazdzienrika,ale lekarz juz powiedzial ze wolalbym zebymw domu byla..bo jednak dzieci ammy psychicznie i nie daj boze cos wywina mi.....takze obadamy...

A mnie osttanio zalalo w przedpokoju,,puscili wode do C.O. i coo,zawory rozwaliło i nade mna sa zawory,mialam o 1 w nocy zalany przedpokoj,mus zglosc do PZU i czekac na odszkodowanie....hmm..ale maja to zrobic przed seoznem grzewczym,ale jakos ich nie widze...

mamuska super ze posieszasz......

ja mam prawie 9kg do przodu....ech...

ananska rozumiem ze nie opuscisz nas co??????

aqquarinka ja mam takich sasiadow,co wiecznie cos nie pasi,obgaduja ze to sie je,tamto,,ale dla mnie to niech swojej dupy pilnuja....i wspolcuzje kolezance
[*]...

agkrk udanej imprezki weselnej:)))

lucere udanej imprezki...ale moze wlasnie tak mialo byc,ze w rocznice,zamiast jednego cudu to drugi:)...zeby bardziej weselej pamietali...super ze zdrowa..

Magda 88 moj lekarz tez tak mowi...obadamy...

ide ogarniac odkurzac myc podlogi,potem wpadnee

Ostatnia edycja:
tiluchna dzięki za pocieszenie, aż miło wiedzieć, że jednak można tyle stracić:tak: U mnie w okolicy i w rodzinie urodziło się już 10 dzieciaczków w tym roku:tak: i masz bardzo dobre podejście do "przekąsek", bo skoro nie szkodzimy dzidziusiom, to czemu od czasu do czasu nie dziabnąć czekoladki? :-)

Koralikowa ja też właśnie obleciałąm domek, bo kurzu się trochę nazbierało, a zaraz zakupki...ehhh...ale wolę coś robić cały dzień, bo jak się za długo byczę, to spać w nocy nie mogę, bo mi miednica drętwieje i uda:-(

Magda_88 gratki udanej wizyty i sporej Zosi :tak:

awunia a mi sie tak nie chce na zkaupki..ech,,chyba dzieciaki wygonie na zakupy...w sumie tylko ziemniaki i chleb..wiec dadza rade...

i moze podziergam czapeckzi dalej dla dzidzi:))))...nie wiem czy wma pokazywalm jakie zrobilam????:sorry:

no nie chyba zostanę;-)...ale z doskoku będę..

moi Panowie pojechali daleko...i mam nadzieję że za szybko nie wrócą...a ja niedługo idę się byczyć pod kołderkę
:-)

obiad mam,ciasto mam...dzien nic nierobienia....

Koralikowa pokaż pokaż cudenka swoje

oj dziewczyny ale szalejecie...wszystko przeczytałam, ale zapomniałam co która napisała, bo tyle tego\:)

Jednym słowem Mc jest git:) wysyp dzieciaczków na koniec roku też, a ty ananaska zostań z nami;-):-Daaa i życzę udanych wesel oczywiście. Co do kg ciążowych to ja już jakiś czas się toczę, a w domu mam też bardzo dużo schodów i to jest straszne:eek:

Ja dziś też wcześnie wstałam, Ada szalała i zmotywowała nas do zakupów z rana. Mężuś walczy dla odmiany z podłogą w przedpokoju, a ja zaraz będę robić klopsy w sosie pieczarkowym, ziemniaczki, jakąś kapustkę i rosołek na obiad. A potem będzie karpatka, bo mężuś ma jak zwykle ciążowe zachcianki. No cóż...ja nie mam więc ktoś musie mieć:-D

Co do wózków my nadal nie jestesmy zdecydowani. Może w październiku pomyślimy jak zakończymy te nieszczęsne remonty. Ale X-lander i tako na pewno odpadają, zbyt drogie. Na wózek chcemy przeznaczyć max 1100zł. Wolę małej potem kupić lepszą spacerówkę.:\) Miłego dnia

ananasko zaraz powklejam na zakupowych co dostalam,a tu co zrobilam..albo tam....hmm
no i siedz tu,,,spoko,,wybaczymy nieobecnosci...

mb u mnie tez facet ma bardziej niz ja heee...a wozek no x-lander jo drogi,ale moze uzywany dostane tzn odkupie...
a tako jumper wlansie nie jest za drogi..wiec musze obmyslec plany zakupow..

a powiedzcie mi bo mam propozycje dostania takiej kolyski bujanej na kolkach i lozeczka,,znajomi mowia ze mam na pocztaku wziasc kolyske potem jakies 5m-cy malego przerzucic do lozeczka....kurde sama nie wiem,zmieniac mu miejsca non stop..echh

reklama
SAM_0733.jpgSAM_0739.jpgSAM_0745.jpgZobacz załącznik 582621

Załączniki

• SAM_0733.jpg
    SAM_0733.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 32
  • SAM_0739.jpg
    SAM_0739.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 28
  • SAM_0745.jpg
    SAM_0745.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 31