reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

aquarinka bardzo mi przykro z powodu rodziców przyjaciółki:-( los potrafi być czasem okrutny...Trzymaj się dzielnie dziś..
Ja witam się w sobotę z samego rana?! Od paru dni cierpię na bezsenność i wstaję o 3.30 i tak do 6 to nie śpię..Powiedzcie czy to normalne??Młody rozpycha się w brzuchu może to przez niego :-p. Dziś mamy weselę oby nie było ulewy.. Miłego dnia wszystkim ;-)

Ja też ostatnio mam problemy ze spaniem w nocy, o ile zasypiam na stojąco to tak jak Ty w nocy zaczyna się wiercenie.
Pamiętam że jak byłam z synem w ciąży też tak miałam w 3 trymestrze. Wszystkie organy nam przestawiają te dzieciaczki i jak tu spać spokojnie, coraz większe się robią :-)

KORALIKOWA piękne rękodzieła cuda :)

ANANASEK witaj!!! Najważniejsze że dziewczyny Cię przekonały. Widzę, że imię dla synka już wybrałaś? Fajnie że się przeprowadzacie, mam nadzieję że jesteś zadowolona

BAŚKA co tam u Was??? Wydaje mi się że się nie odzywałaś, chyba że coś przeoczyłam?

reklama
Koralikowa ale cudeńka...ta czapeczka niebieska długa boska!!!!
Cosiek przeprowadzamy za ok miesiąc...idzie jak krew z nosa ale do przodu...oj cieszę się nawet nie wiesz jak :-) w końcu na swoim :-)

Filipek się wierci w nocy jak wariat spanie do dupy jednym słowem...
;-)ani tak ani siak

Witam niedzielnie :-D

my juz na nogach dawno, dzisiaj sporo do zrobienia
wczoraj maz z tesciem drzwi glowna wywalali i przesuwali o 30 cm, dzisiaj ida pod mlotek inne rzeczy, pozniej na urodziny cala rodzina i juz bedzie poniedzialek:surprised::-D

wspolczuje nocnych niewyspan:zawstydzona/y: ja na razie odpukac zgrywam sie z Mloda wzorowo i zasypia razem z mamusia i budzi sie jak mamusia sie obudzi:sorry2: oby tak do konca:tak:

Koralikowa - piekne!! zdolniacha:tak:
ja tez mam najpierw kolyske a pozniej do lozeczka:tak:

mb89 - hehehe swietny skrot:-D:-D

milego dnia dziewczynki:tak:

U mnie tez problemy ze spaniem. Maluch sie rozpycha, brzuch ciągnie, plecy bolą, nie moge znaleźć wygodnej pozycji , poza tym zgaga mnie męczy całymi dniami i nocami. Kurcze, nic nie pomaga, może mleko i jogurty trochę łagodzą palenie ale na krótko. I tak sie mecZe ....Zauważyłam tez ze podczas pływania łapie mnie przeszywajacy ból w klatce piersiowej. Przechodzi po jakimś czasie ale myślałam ze to jakiś zawał.

Kuzwa, inaczej przechodzę ta ciążę, jakoś tak boleśnie z problemami. Pocieszenia sie ze to chwilowy stan i maluch wynagrodzi wszystkie niedogodności ..

Koralikowa świetne te Twoje małe dzieła, cudne wręcz :tak: a czapeczki boskie!! :-)

Ja dziś z rana byłam w kościele (nikt mi miejsca nie ustąpił, ale gapili się wszyscy):wściekła/y: Potem nasmażyłam górę mięcha i jeszcze piekę ciasto jabłkowe, bo mój M ma zachcianki:-) Sama też zresztą skorzystam:-D

Ja też się nie wysypiam, drętwieję cała, do tego zaparcia wróciły i wszystko mnie ciśnie w brzuszku, ale jakoś przeżyję:-( Zgagi na szczęście nie mam, bo bym oszalała:tak: Potem jadę do teściów, a już mi się tak nie chce, że szok:no: Ale wieczorem jak się walnę na łóżko, to mnie nikt z niego nie ściągnie;-)

Miłej reszty niedzieli:-)

niezapominajka - mam podobnie , co prawda z synem byłam kilka razy w szpitalu ale od 6 mc czułam się super , nic mnie nie bolało , kilka razy brzuch i tyle a teraz ciągnie , boli , kłuje , rozpycha a do tego rwa ... masakra jakaś , ciągle mi się wydaje że zaraz coś niedobrego się wydarzy .... czekam na 3 z przodu to może w tedy się wyluzuje ....

Awunia - na komuni kuzyna byłam w 6 mc ciąży a brzuch wyglądał na 10 :-D wszyscy się gapili , aż jeden dziadziuś o kulach uparł się że mam usiąść , reszcie musiało być głupio ....

Tiluchna - roboczy weekend ...współczuję .... a jak się czujesz ?

A ja byłam odebrać kombinezon ... śliczny ! dostałam gratis paczkę dada 1 i nie używane adidaski bo pani dostała granatowe a ma dziewczynkę i jej nie zakładała i to wszystko za calłe 35 zł ....
Wczoraj zrobiłam też zakupy do szpitala, do kupienia została kołyska , fotelik samochodowy i może wózek , ale się zastanowię czy nie pożyczę , albo po synusiunie użyję.
Na obiedzie byliśmy u mamusi a na kolacje do teściowej , ale mi dobrze !!!!
A mąż przywiózł kleszcze z lasu i wczorajszy wieczór spędziliśmy na ip na wyciąganiu kleszczy z jego cudnego ciała :-D

Witam się i ja po weselnie ;-). Dzięki wszystkim za życzenia udanej zabawy:-). Oj była udana! W głowie szumi mi tylko piosenka zespołu Piersi BAŁKANICA:-D. jak na stan zaawansowany mojego brzuszka daliśmy z młodym radę, dawno się tak dobrze nie bawiłam;-).Pogoda była rewelacyjna! 19 stopni i słońce a miały być ulewy..Goście pojechali dopiero co, czekam na męża jak wróci z pracy biedny spał 2 h po weselu i na 7 do pracy poszedł. Jak wróci idziemy spać, bo mi już powieki opadają:-D. Tak więc życzę Wam spokojnej reszty niedzieli:-):-)

niezapominajka1101 mnie też męczy zgaga,a do tego ból żołądka próbowałam naturalnych sposobów nic nie pomagało, któregoś wieczoru nie wytrzymałam i pojechaliśmy do apteki, pani w aptece poleciła mi rennie jako bezpieczne w ciąży. Zgaga przeszła po jednej pastylce, żołądek też się uspokoił.

reklama
Do góry