reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Szyszunia - i jak? zrobiłas ogórki? :) moje zaczynaja wygladac powoli jak kwaszone, choc obecnie pewnie sa małosolne.

Pauletta - ja też sie tego boje, nie znosze wekowania w garnku, wiec wyparzam słoiki i gorace przetwory do nich wlewam a potem do gory nogami pod kocem stoją 2 dni.. Także jest szansa że sie udadzą.

Mamuśka88 - ja też od teściowej i mamusi do tej pory brałam :) Ale to przyszedł taki czas ze mi sie chce, no a poza tym jestem na zwolnieniu wiec to fajne zajęcie na ten czas.

Baśka - a dla mnie chyba przyszedł własciwy czas 2giego trymestru i powrotu sił i chęci :) Ale to normalne że jesli cos sie dzieje to musisz odpoczywac, wiec dzidzia najwazniejsza.

K.M.-B
- no ja w ogródku nic nie mam w tym roku, troche mam od rodziców a troche kupuje po prostu, ale szczerze mowiac do przetworow przekonała mnei dieta na ktorej bylismy i czytanie etykiet :D I ja uwielbiam ten czas gdy wszystko jest świeże i spokojnie dostępne.

tiluchna, mamktosia - nie zazdroszcze tego łożyska.. odpoczywajcie wiec dużo!

To jeszcze chciałam napisać, że wyjazd się udał, choć zrobienie 600 km w dwa dni to dla mnei za dużo :/ tzn męczące jest głównie jeżdżenie, podczas gdy na dworzu spędza się mało czasu. No ale mniejsza, takie moje małe przemyślenie tylko nt. pasów - było mi strasznie niewygodnie w zapiętych (już pojawia się brzuszek powoli), ale też nei chciałam jechac bez, więc zostawiłam sobie tylko pas przez klatke, a ten brzuszny poszedł za plecy. A dzis przeczytałam artykul o zapinaniu pasów w ciąży (link w odpowiednim dziale :))

Hej ja juz jestem ale domek musze odgruzowac bo w weeckend sie lenilam ;-) Musze was nadrobic ale to ponad 30 stron wiec chyba pozniej poczytam co i jak.
Wyjazd byl oki ale meczacy ,wozek sobie w pl upatrzylam ale tu jeszcze popatrze a w sierpniu z mezem poogladamy razem.
U lekarza bylam w piatek ale to napisze w odpowiednim watku :-)
Odezwe sie pozniej a narazie zycze milego dnia.

hej dziewczynki :-)

U nas urlop w pełni , wczoraj mój tato pojechał z chłopakami na pstrągi (na stawy ) mój 5 latek złowił 3 na swoją małą wędkę i skwitował że kołowrotek był kijowy i się ciął :eek: mój tata złowił jedną , a mąż no cóż .... zero :sorry2: to taka bardziej zabawa bo na końcu trzeba zapłacić za to co się złowi. Pieczone z grilla były mniam ! Dziś jedziemy do Obi i takich tam dokupić kilka duperelów umilających wypoczynek :)

Znalazłam w necie jakąś gin która przyjmuje w Londynie i Pl , ma same super komentarze i jest na białej liście , umówiłam się na jutro ...chciałam skonsultować co i jak, bo w niedziele jedziemy na wczasy , gin mi pozwolił , ale wolę się jeszcze skonsultować.

Tiluchna - no też mam stresa , ale wszędzie pisze że do 30 tc postawa wyczekująca i kontrole , więc nic i tak nie zrobimy , najgorsze te krwawienia tak jak piszesz , ale pisze że najczęściej po 34 tc i najczęściej powodują je skurcze bo pękają naczynia w łożysku , choć w innym artykule wyczytałam że najczęściej w nocy ... hmmm.... obyśmy się nigdy nie przekonały .

reklama
Hej Mamusie :-)

Witam Was w piękny, poniedziałkowy poranek :-) Chociaż się nie wyspałam i jestem trochę zła, to jakoś tak miło, jak słońce pięknie świeci ;-)

Ledwo zjadłam śniadanko, a już jestem głodna ;-) Ale na obiadek zjem zupkę pomidorową i fasolkę szparagową podsmażaną, więc poczekam i zrobię miejsce w brzuszku ;-)

lucere cieszę się, że wyjazd się udał:tak: Co do pasów, to mam tak samo, chowam dolny z tyłu, ale ostatnio jest łatwiej bo wchodzi mi już pod brzuszek i nie gniecie :-)
vici o widzisz, ja w tym tygodniu idę się rozglądać za akcesoriami dla malucha :-) Już się nie mogę doczekać ;-)

mamaktosia zjadłabym rybkę z grilla ;-) Wypoczywaj i życzę udanego urlopu :-) I będzie dobrze Kochana :-)

Jej, muszę męża wyciągnąć w weekend nad jezioro, żeby trochę po wypoczywać, bo już nie chce mi się w domu siedzieć ;-)
A dziś życzę Wam miłego dnia :happy2:

Do góry