reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
mb89 to czekamy na info :)

Pieknaszyszunia biedna...ślę życzonka powrotu do formy i natychmiastowej ulgi! ;-)

synke no dokładnie mam to samo uczucie! :-)

Ja pobawiłam się z dzidzią troszkę, puka do mnie dziś często i tylko to mnie dziś cieszy, tak to nudy straszne, a głowa mnie boli równie strasznie :(

oj Szyszunia, nie zazdroszcze, ale każda musi sie z czyms meczyc.. ja mam swoje rwy kulszowe, ale ostatnio trzymam sie porad i nic nie boli.

No może chwilowo poza głową, bo dzis duzo sie działo bo latałam z siostra po wawie i po roznych miejscach zalatwiajac rozne rzeczy. Bo sis wyjeżdża jutro do Zambii na rok :) Szaleć sie zachciało...

Hejka :)
Mamuska brat moj 10 lat w tym roku skonczyl, wiec mlodziutki. Roznica miedzy nami jest 18 lat :).
Mamaktosia super wiesci :)
Koriander oj tak racja mlody szybko podchwyci jezyk, zwlaszcza ze ma go na codzien, tylko ze mna mowi po polsku, bo tak to u nas w domu angielski kroluje, bo ja z mezem po anigielsku, do dzieci tez glownie mowie po angielsku, troche po polsku i z tesciowa tez angielski .. oprocz tego z kazdym kto do nas przychodzi to tez angielski, na ulicy, w sklepie wszedzie angielski. Oprocz tego my z nim pracujemy, wieczorami ja i maz siadamy i mowimy z nim, ja tlumacze mlodemu po polsku i celem naszym jest aby sie osluchal. Oprocz tego zalatwilismy mu nauczyciela i ma intensywna nauke, do domu do nas przychodzi i z nim pracuje. Udalo nam sie przez konsulat polski zalatwic.
I mam tak samo jak Ty jak patrze na moich chlopcow i tego duzego i tych najmlodszych. Moj malzonek ma wspanialy kontakt z dziecmi, chlopcy sa jego calym swiatem... uwielbiam na nich patrzec, na to jak sie chlopcami zajmuje, jak z nimi bawi, jak z nimi zasypia. On ma podejscie do dzieci.. zakochany w nich po uszy :). W brzuszku juz tez zakochany po uszy, glowe juz dla malutkiej stracil :) i juz corcia w brzuszku jest jego calym swiatem, a jak sie urodzi to ja juz sobie wyobrazam co to bedzie :). Szczesliwa jeste, ze ojcostwo mojego tak spelnia, a to dla matki najwazniejsze :).
Niezapominajka super ze sie udalo z tymi bramkami na lotnisku :). No ja chudziutka jestem i przyznam szczerze, ze ubolewam nad tym, bo po kazdej ciazy mialam nadzieje na to, ze zostanie mi cos na plusie, a waga w dol momentalnie leciala.. taka moje uroda chyba. Mialam taki czas po urodzeniu drugiego synka, bo byly problemy powazne z jego zdrowiem i kiedy lezal w szpitalu pod respiratorem moja waga baaardzo w dol poleciala z nerwow i strachu, potem w ciazy z trzecim malutko przybieralam, zobaczymy jak bedzie teraz. Milego wypoczynku :).

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Ja mam w sobote, teraz bede miala co 2 tygodnie z racji mojej anemii.
Malutka tancuje mi w brzuskzu az milo :). My juz zaczynamy kompletowac wyprawke dla ksiezniczki i bierzemy sie za pokoj dla niej. Narazie sklepy internetowe u nas kroluja, a w planach wycieczki do innych sklepow :). Uciekam z chlopcami na spacer.
Milego dnia :)

To może z ciekawostek pisze żeby używać do gotowania żeliwnych naczyń .Potrawy kwaśne np zupa pomidorowa może w ten sposób zwiększyć ilość żelaza nawet 3 krotnie :baffled:
1.Mięso :chuda wołowina , ozorki , królik , kaczka ZAKAZANA JEST WĄTRÒBKA ze wzgl na wit A. nadmiar powoduje wady płodu.
2. Warzywa strączkowe , żółtka jaj , sardynki , kakao , pestki z dyni , otręby przenne , suszone owoce ,kasza jaglana , szpinak , orzechy , wodorosty ,
3. Ważne żeby żelazo łączyć z wit C , bo zwiększa wchłanialność , białkiem zwierzęcym . Wchłanialność zmniejsza BŁONNIK !!!!!
4. Polecają picie wywaru z pokrzywy , i drożdże piwne (aż 18 mg/100g)

Są dwa dni rozpisane (posiłki ) jak ktoś będzie chciał to mu też napiszę.

witam sie;)

nie bylo mnie tydzien, bo bylam w Krakowie w mieszkaniu sprzatac po remoncie - malowaniu i wymianie elektryki calej;) ale juz jestem !!:)

reklama
HEJ :)

Ananasek jak miło że wróciłaś na "stare" śmieci !!! Nie opuszczaj nas już więcej bo tęsknimy :-)

Witaminka u Was to normalnie sielanka, czy Ty kiedykolwiek narzekasz, czy wieczna optymistka z Ciebie??? Aż nie chce się wierzyć żeby 28 letnia kobietka teraz już z 4 dzieci i 5 w drodze była wiecznie szczęśliwa. A ten twój mąż to chyba jakiś anioł, skąd Ty go wytrzasnęłaś?

Do góry