reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Halloooo dziewczyny!
Nie ogarniam wszystkich wątków, ale gratuluję cennych wiadomości:D Cieszę się, że są upragnione dziewczynki, ale i chłopcy. Bo przecież te nasze rozrabiaki są kochane!!! Jak ten mój Filip daje buzi i się tuli non stop, no jest taki wrażliwy i uczuciowy:szok::-D bardziej niż niejedna dziewczynka:p I choć też marzę o córce, tak dla równowagi to patrząc na mojego synka ukochanego to chyba jest mi to nawet obojętne;-)

Koralikowa- mi pasują placki i kalafior:)

reklama
Emmmm witamy :) Twoje chłopaki przynajmniej będą mogły się razem bawić :)

Mąż na obiad będzie miał wątróbkę z cebulką :-p

cosiek to dobrze z tym obiadem :tak:, bo jakby tak nasi faceci jedliby to co my to rewolucja żołądkowa murowana:-D:-D:-D ja wczoraj pokusiłam się o grilla, kiełbaski i mięsko juz mi się po nocach sniły:-):-D

Emmm witaj :-)

Cosiek wątróbka mmmmm niekoniecznie moje ulubione tez mąż musi sie dopraszac zeby sie pojawiła ale ponoc zdrowa...

Cosiek podobno kobiety w ciązy nie powinny jeść podrobów, zwłaszcza wątróbki. Mają niby dużo żelaza, ale także mnóstwo witaminy A, która w nadmiarze może prowadzić do wad dzidziusia.

cosiek, Magda_88 - u nas była wątróbka w sobote :) I ja rownież jadłam. Owszem, odradza sie kobietom w ciazy jedzenie wątróbki wlasnie ze wzgledu na duza zawartosc wit A, ale jak sie zje raz na miesiac czy rzadziej to nie ma szans żeby przedawkowac :)

Ale ja jadłam dzisiaj placki ziemniaczane plus kalafior a wątróbka czeka na męża :)

Uważam że nawet zjedzenie przez ciężarną wątróbki od czasu do czasu nic złego nie zrobi w pierwszej ciąży miałam anemię i zleconą wątróbkę raz w tygodniu. Na razie nie ciągnie mnie na wątróbkę

No oczywiście, że od czasu do czasu nie zaszkodzi. Najważniejsze, żeby nie jadać kilka razy w miesiącu :) Informacyjnie pisze, bo czesto kobiety mowią, że trzeba jeśc podroby,bo ma dużo żelaza i wtedy robi się problem.

U mnie dziś była zupka pomidorowa (moja ulubiona ♥) i ziemniaczki, gulasz wieprzowy i mizeria :) Mniam :) Wątróbki nie lubię, ale też uważam, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi :) Kalafiorka i grillowaną kiełbaskę miałam w sobotę :) Za to mam ogromną ochotę na arbuza, a dziś nie mam szans by go kupić, jutro pewnie z nim zaszaleję :)

reklama
hej

Ja wczoraj tez byl;am nad morzem,na plazy,poopalałam sie,pomoczyłam..i wrocilismy o 2 w nocy hee...

Ja tez jak cosiek musialam jesc watrobke w pierwszej ciazy,teraz mi nie podchodzi nic a nic....

Teraz sie lenie,a na obiad byly nalesnik z dzemami,serkami,jogurtami,owocami..i twarogiem do wyboru..
mo chlop dojadl sie domowym hambugsem...hyh...

awunia i emm witajcie:))))

oo pomidorowa i kalafiora te zbym zjadla...

Do góry