reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

witaj masia, witaj pegas :)

dziewczyny - a ja mam inny problem - od wczoraj mam taki bol posladka że prawie w ogole nei moge sie ruszac, choc siedzenie czy lezenie tez sprawia mi ból. Takie objawy rwy kulszowej, w nocy budze sie co godzina w momencie przekrecania sie na drugi bok z ogromnym bolem. Generalnie wieczorem płacze z bólu, rano jest troszke lepiej. Miałyscie tak? jakies doraźne sposoby pomagały?

reklama
Lucere, mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie ... miałam to samo w pierwszej ciąży, tak około 25 tyg. - za bardzo poszalałam u znajomych na weselu :zawstydzona/y: pomógł niestety tylko czas ...

Synke, ja mam za sobą już 2 ciążowe wątki na BB i wszędzie jest tak samo - wątek główny i wiele dodatkowych :tak: mam wręcz wrażenie, że tu na grudniówkach tych 'dodatkowych' jest zdecydowanie mniej niż gdzie indziej ;-)
też wydawało mi się to dziwne, ale potem zmieniłam zdanie ... jak pod koniec ciąży większość dziewczyn była w domach i pisały po 30 stron dziennie, to znalezienie info w jakimś konkretnym temacie na głównym wątku było absolutnie niemożliwe ... a tak wizyty, zdjęcia, sprawy prawne, zakupy itp miały swoje, trochę bardziej uporządkowane miejsca ...

hej

Ja wczoraj zakonczenie roku,ii wakacje,we wtorek tylko rada i luz bluz...
Wieczorem wyszlismyz paczka z pracy do lokalu,,ja na soczek,hee..potem moj dojechal na imprezke i wyladowalismy w innym lokalu,,ale ja juz bylam zla,niezadowolona i zmeczona..ale moj co tam szalal i w dupie mnie mial..nie gadam z nim..dostal poranna zjebke...

witam nowe grudnioweczki mamuski:))))

lucere a magnez,albo oklad zimny...cos tego typu sprobuj moze zlagodzi bole..

synke no niestesty bez moda ciezko,a niektore z nas jak dla mnie bez sensowne watki otwieraja....nawet na gr sie zrobilo juz za duzo jak dla mnie...

Ja wczoraj poczulam ruchy,,bo dziecko dow ieczora z mama szalalo,,,wiec dalo potem mi popalic o 4 rano....

mb na pewno sie doczekasz....

niezapomnijka ty wyluzowana w tej ciazy,a ja tak znerwicowana ze szok,,wogole odkad jestem w zwiazku z tym facetem co jestem,,to z nerwica sie nie rozstaje...ja pikole...masakra....

Ja robie salatke jakas tam szefa kuchni z grzankami i panna cotte zrobie...
obiadu nie robie..

Chlop wyjechal oczywiscie na wies,a mnie ma w dupie...siedz se babo i sprzataj,,idiota..
no tak mnie wkurza ze szok..

Może warto wybrać moderatorkę żeby trzymała wszystko w ryzach ?
pisalam jakies 20 stron temu, ze wybranego moderatora trzeba zglosic do anislu lub Bestyi:-)

synke akurat wiekszosc watkow tematycznych ladnie trzyma sie kupy, wiadomo, ze czasem dyskusja zboczy na inne tory ale chyba nie jest az tak zle..:-D Popisz z nami przez jakis czas to sie na pewno przyzwyczaisz :tak:

lucere wspoczluje, takie bole czasami w ciazy sie zdarzaja, najlepiej poradz sie lekarza; moja kolezanka cierpiala tak przez 5 miesiecy i chyba cos przeciwbolowego jej podawali, sprobuje podpytac :tak:

No to koriander ty na moda??????

Czy ktoras inna chetna..ja juz jestem na innych dwoch wiec styknie mi,,heee
a porzadek musi byc:cool:....

Szukam kolorkow pokoju...co myslicie o tych??
salon_parter_03_net.jpg

nawet meble tez mis ie widza,,,ale ja naroznik chce...

Witam mamuśki :))))
witam tez nowe dziewczyny :)

ja szybciutko poczytałam i wpadłem sie tylko przywitać

ja na moich małych wakacjach wypoczywam maksymalnie na wszystko mam czas i robię w zwolnionym tempie chyba było mi to bardzo potrzebne Czuje sie wyluzowana i wypoczeta

Pozdrawiam was serdecznie :))))))

Witam :-)

Pogoda kapiasta jak nie wiem , wczoraj szalałam na zakupach , wieczorem imprezka no i na zakończenie dnia rozbolał mnie brzuch :-( ale już jest oki.
Powiedzcie mi czy któraś z was brała rutinoscorbin w ciąży , podobno się nie powinno , ale jak byłam w ciąży z synem , ciągle miałam plamienia i po 4 wizycie w szpitalu poszłam do ordynatora z wynikami i powiedział że wszystko oki i nie znajdą przyczyny , że mam jeść rutinoscorbin to przejdą , zaryzykowałam i brałam , przeszły tylkonie wiem czy to przypadek czy naprawdę pomogło. Teraz sytuacja się powtarza i chyba wezmę ten rutinoscorbin bo żaden lekarz nie ma pomysłu co to może być ... Co o tym myślicie ???

Witam.Dziewczyny ja już w nowym domku z tym że na razie żyje w rozsypce bo dokańczają mi kuchnię.Także żyję na kartonach póki co ale mam nadzieję że szybko to się zmieni.Mąz w pracy,Kamil u teściów coby mi nie przeszkadzał w wypakowywaniu bo robię bardzo powoli ostrożnie zeby znowu nie wylądować w szpitalu.

reklama
synke, normalnie jestem uporządkowana i mocno trzymam się zasad, ale tutaj jestem od początku i ten mały rozgardiasz nawet mi pasuje. Można się przyzwyczaić
mamaktosia, ja brałam już w ciąży cerutin, coś podobnego do rutinoscorbinu. Jak dobrze kojarzę, to nie powinno przesadzać się z witaminą C, ale nie wiem dlaczego. Za to rutinoscorbinu polecają przy krwotokach z nosa, bo pomaga w krzepnięciu krwi, więc może tu jest związek...

Ja nie czuje jeszcze ruchów, chyba, bo odczuwam takie małe ukłucia w dole podbrzusza (z prawa lub lewa) tak co 2-3s i mija. Ciężko mi odróżnić to od skurczów, ruchów i lub jeszcze nie wiem czego...

Do góry