reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

michalina współczuję "pożarcia" przez komary:baffled:
cosiek no wiesz jakoś dam radę w razie czegoś mogę liczyć na teściów jak będę się gorzej czuła.

Ja jutro pakuję się do wyprowadzki i na kilka dni tak myślę do 10 lipca będę u teściów zanim to wszystko poprzewozimy do nowego domku.Tzn ja wejdę na gotowe szwagier ma za zadnie przeprowadzić Nas z całym dobytkiem ja tylko sobie powkładam ciuchy,gary itp do półek:sorry2:

reklama
Tiluchna- zazdroszczę;) mam nadzieję, że już za 2-3 tygodnie usłuszę to samo;)

A propos rodzenia to ja bym chciała przenosić do 1 stycznia, mam termin na 27 grudnia, więc teoretycznie jest to wykonalne, ale w praktyce nawet nie wiem czy pozwolą mi rodzić naturalnie. Jest taka mozliwość, że nie, bo nie miną 2 lata od poprzedniej cesarki, no ale na razie nie wiem na 100%...Mi się podobało rodzenie w kwietniu, teraz też tak chciałam, ale z drugiej strony na wakacje już dziecko będzie odchowane i będzie można cos tam jeszcze pobalangować:p

Baśka- ja się przeprowadzałam z 7 miesięcznym Filipem pod pachą i było mega ciężko, na szczęście moglam liczyć na rodziców i siostrę. Bardzo mi pomogli, bo jeszcze trzeba było wybrać i kupić wszystko, łącznie z podłogami, dopilnować fachowców itd...Filip za to non stop marudził:p
Ja bym chyba teraz nie przeżyła, gdyby M. mi tak wyjeżdżał...:wściekła/y: no ale co zrobić...

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki
od piatku antybiotyk a mi zamiast lepiej to gorzej :( w ogole sie nie czuje, gardlo boli, nos zapchany i kaszel dochodzi..
chrypie jak pijaczyna spod sklepu, moj M tak samo i tez mimo antybiotyku :(
mam nadzieje ze moj Maksiu przetrzyma chorobe matki i dzielnie to zniesie ... bo teraz to juz o niego sie boje :(

Hej, ja też nie chciałam dziecka "zimowego". Jakby miało być drugie to miało być koniecznie na wiosnę, żeby w lato jeszcze z maleństwem w gondolce latać. I co? Pierwsza próba i jest dziecko i będzie grudniowe :no: Pierwsze jest z października i jeszcze dosyć ciepło było, po kilku dniach wyszliśmy na spacer. Moje marzenie o spacerach z gondolką, z bobasem w samym bodziaku niestety się nie spełni. Trzeba było słuchać chłopa i próbę zacząć najwcześniej w maju :wściekła/y: Też bym wolała dotrzymać do stycznia, żeby z początku roku było ale raczej się nie da, bo początek grudnia ma być. Prędzej się uda na listopad. Pierwsze dziecko dokładnie tydzień przed terminem urodziłam.

Witam !

Co do seksu to też mam zakaz , taki trochę " na wszelki wypadek "jak to mówi mój gin z powodu wcześniejszych perypeti , ale hormony robią swoje ...:-D I pozwalam sobie czasem na pieszczoty ( oprócz tradycyjnego seksu bo mam podplamiającą nadżerkę , więc po stosunku plamienie murowane:zawstydzona/y:) jak narazie wszystko dobrze , byłam dziś na wizycie i szyjka długa , zero skurczy , mały ma dobre tętno i szaleje w brzuchu jak szalony.
Laperedhi -współczuje ,z synusiem jak byłam w ciąży to też brałam antybiotyk , miałam zapalenie oskrzeli w 8 tc. Mam nadzieję że szybko wrócisz do zdrówka

Dziewczyny które chcą troszkę później urodzić , mają duże szanse , przynajmniej w1 ciąży, ja od 8 mc miałam rozwarcie na palec , dziecko było wielkie , nawet mój lekarz chciał wywołać poród przed terminem , bo szpital zamykali i nic ... nie pomogły upały , chodzenie po schodach , liście malin , seks ani sprzątanie ... więc pewnkewam się spokojnieuda

Ostatnia edycja:
Laperedhil, a jaki antybiotyk dostałaś? ja w 12tc brałam antybioryk i dopiero po kilku dniach coś zaczeło przechodzić. Zdrówka życzę.

Ja początkowo chciałam rodzić w 2014, celując w swoje urodziny w styczniu, ale udało się wcześniej :)

reklama
biore duomox od piatku :-(
dzieki za zdrowko lapie jak najwiecej, po nocce najgorzej teraz w miare juz ogarniam co sie dzieje ;-) leze z psina w lozku i ani na krok sie nie ruszam

Do góry