reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Ja nie jestem zadowolona z tego grudnia Frania rodziłam w lipcu i nie musiałam się martwić o nagrzewanie pomieszczenia przed kąpielą, ubieraniem w grube ciuszki maleństwa, mogłam chodzić bardzo szybko na spacer, mogłam chodzić bez bluzki po domu z wysmarowanymi bephantenem bolącymi cyckami od karmienia. Poza tym te nasze grudniowe maleństwa będą pokrzywdzone bo przed skończenie 6 lat będą musiały iść do 1 klasy!!!

Koralikowa - ja też tak zamrażam truskawki potem można nimi polać lody, zjeść jako lody bez rozmrażania albo zrobić koktajl, basen małego dość mały ale ja ubrałam strój i też się władowałam było trochę ciasno i mały nie mógł wariować więc musiałam wyjść ale się chwilę pokąpałam :-)

Women83 - no ja dostałam skierowanie na NFZ ale on też prywatnie robi te badania prenatalne za 250zł ja byłam zawiedziona długością wizyty kazał mi przyjść między 20-24 tygodniem ale już mnie nie zobaczy jak się idzie do niego prywatnie to badanie ponoć zupełnie inaczej wygląda. Chodzę teraz do Centrum Zdrowia Kobiety na Ułańskiej.
tiluchna - gratulacje ja też tak chciałam córcię a będzie synek.

koriander, kurcze ja tak samo mysle, nasze bobasy beda miały pół roku i juz w spacerówkach bedziemy je wozic, trafimy na warzywka pyszne aaaa no i wyprzedaze dla nich beda tez fajne :-D

Ewo - ja nie mam porownania bo wszystkie moje dzieciaki to dzieciaki zimowe:sorry2:
ale nie przypominam sobie nigdy specjalnego nagrzewania przed kapiela :sorry2:

no i u mnie dzieci ida nie rocznikami ale wrzesien-wrzesien do szkoly ;-)
chociaz zaczynaja szkole w wieku 4.5 lat
tylko ta szkola inna od waszej.. choc w mundurkach chodza i lekcje do odrobienia maja..
ale pewnie i tak szkolnictwo inne
moja cora szkole ubostwia - ale mi tez by sie podobalo 30% zabawy 30% poznawania swiata 30% nauki i te 10% to czas na lunch;-)

moj syn ma teraz 3.5 i idzie od wrzesnia do zerowki, mundurek, plecak i hejta:tak: a on juz sie nie moze doczekac isc do szkoly gdzie jest jego starsza siostra (do tej pory chodzil do prywatnego przedszkola na drugim koncu miasta - ale tam zaczal od 9 miesiaca zycia i to jak dla niego miejsce ktore sie kojazy dla malutkich dzieci a on juz jest 'duzy chlopak' :-p

nie orientuje sie za bardzo jak to w polsce wyglada? dlaczego ten wiek 6 lat jest zly na szkole? chodzi o nieprzystosowany system? jak te lekcje mialyby wygladac??

a co do chodzenia z brzuszkiem to... skoro zima trwala prawie do maja to moze lato bedzie trwalo do listopada???:-D:-D:-p a na powaznie to przeszlam 2 ciaze w zime i jak dla mnie problemu nie bylo
brzuszk dawal mi takie cieplo ze chodzilam w polarze:tak:

tiluchna moja cora tez bedzie za rok szla do szkoly, ja sobie tego w ogole nie wyobrazam, ale w Holandii system jest taki jak w WB - preschool przez 2 lata i 6 latki zaczynaja podstawowke w tej samej grupie w ktorej byly wczesniej..tutaj male dzieci tez uwielbiaja szkole. Fajnie ze twoja dwojka bedzie chodzila do szkoly jak sie maluszek urodzi :-)

Szyzunia fakt, a ze maluszki szybko rosna to trzeba bedzie uzupelniac garderobe :-p My corcie przesadzilismy do spacerowki dopiero jak mialajakies 10 mcy wlasnie przez to ze bylo dlugo zimno.

Witam.
Mąż wyjechał dziś już do Niemiec o 15.00 do Frankfurtu.
Smutno mi ale za dwa tygodnie się zobaczymy bo będzie co 10 dni w domu na 4 dni.
Ja od jutra już szykuję rzeczy do wyprowadzki...
Miłego dzionka idę pić kawkę bo głowa mi pęka:sorry2:

reklama
Jeszcze tydzień i ja mam wakacje, ale będzie laba teraz wracam do pracy w 2015r.
shocked.gif

BAŚKA współczuje rozstania jak Ty sobie sama poradzisz z dzieckiem i brzuszkiem? Mój synek potwornie tęskni za tatą jak wyjeżdża na kilka dni nie wiem jak by wytrzymał 2 tygodnie.

Wyjątkowa udanego wypoczynku i bezpiecznego powrotu do domu życzę.

Ja pierwsze dziecko mam z listopada, a drugie będę miała z grudnia więc nie wiem jak to jest latem rodzić, chodź chciałam z drugim spróbować ale nie wyszło, pisane i tylko chyba zimowe ;-). Na spacerki chodziłam już po tygodniu od urodzenia i nic małemu nie było.

Do góry