reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

koriander heheh ta fasole znam i tez lubie ale nie wiedzialam,ze tak w Pl sie nazywa ...A super ze spodenkami ja ostatnio kupilam 2 pary dlugich ale z cienkiej bawelny i nic innego juz nie nosze,brzuch odpoczywa a maly nie jest.

reklama
Witam dziewczynki w ponury i deszczowy dzień..
Magda nie martw się na zapas, teraz nerwy są niewskazane dla Ciebie :-) Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku :-)
Ehh.. Od wczoraj robotnicy mieli robić nam balkon (cały się rozlatuje). Przyszli na chwilę, coś postukali i tyle.. :sorry: Dziś cały czas pada dosyć mocno, więc na pewno się nie pokażą. W takim tempie to do końca lata go nie zrobią :wściekła/y: A mamy zamiar z mężem zrobić jeszcze generalny remont mieszkania. Coś mi się widzi, że zaczniemy dużo później niż planowałam :confused2:
Dla poprawy humoru wzięłam od Was przykład i poprosiłam wczoraj męża o kupienie truskawek :-D Na obiadek był makaron z truskawkami, a dziś już od rana wcinam resztę, tylko muszę trochę mężowi zostawić, bo się na mnie obrazi ;-)

Witam Was mamuśki.
Kurcze w ogóle sił nie mam na nic ani na czytanie,ani na pisanie kompletny brak weny.Ta pogoda mnie dobija.Ciągle deszcz i zimno mam wrażenie że to jesień za oknem a nie wiosna:confused2:
Dziś na obiad tylko zupka jarzynowa.

Vici wrocic bysmy chcieli ale chciec a moc...to wiesz.Tutaj jestesmy sami (procz znajomych),wszystkie babcie i ciocie i reszta rodziny w PL.Moj maz jest w UK 10 lat a ja 7,i chyba nie wrocimy..Moi rodzice strasznie namawuaja,ich jedyny wnuk tutaj z nami i nastepny w drodze:-) Staramy sie byc u nich jak najczesciej ale wiadomo jak to jest.Po tylu latach dalej sa wielkie lzy na lotnisku jak trzeba wracac...

Aniaa mam nadzieje,ze jednak zrobia wam ten balkon i remont sie nie przesunie.
Kogasica my tu tez sami...znajomych mamy ale w sumie nie ma tego duzo bo mezus jakos broni sie przed niemickim ;-) choc i paru Austryjakow bywa u nas
pieknaszyszunia zdrowka zycze

Ja obiad podzsykowala wczoraj -zeberka dzis musze tylko sos zagescic i bedzie cacy a na surowke mam cukinie z jogurtem...teraz zjadlam 2 lody na patyku i dopchalam morelami...pekam :rofl2:

No to jesteśmy dwie...
Pozdrawiam ;-)

Myślałam, że padnę jak zobaczyłam skąd jesteś hehehe. Ja też z Gorzowa Wlkp., tzn mieszkałam tam przez 34 lata. Teraz z racji pracy mego m przeprowadziłam się do Bydgoszczy.
Może się znamy? Do jakiej szkoły średniej chodziłaś?

Kogasica - rozumiem Cię też od domu daleko mieszkam i mam to samo na lotnisku łzy jak grochy, mnie nikt nie naciska na powrót ,bo wiedzą ,ze jest mi lepiej :-) Dziewczynki ja wczoraj miałam racuszki z jabuszkiem pychaa nie wiem czy dzis nie będzie powtórki :tak:

ponieważ jestem juz na zwolnieniu to zaczynam gotowanie :-) wcześniej jedliśmy to co było w lodówce.
Dzisiaj jest pomidorowa (taka prawdziwa) z ryżem i sałatka Cezar
udało mi się dzisiaj kupić truskawki za 6zł/kg dlatego myślę jeszcze nad deserem :-D

reklama
Witam
Jakos weny mi brakuje ostatnio, ale jak zobyczylam jak kolezanki pisza skad sa...
Vici i Kogasica ja tez z okolic, chodzilam do liceum do Zabkowic Slaskich i podobnie jak Wy wyjechalam. Od 12 lat mieszkam w Berlinie, ale nasza sytuacja jest chyba najlepsza, bo my w 3,5 godzinki jestesmy w "domku" (maz jestz Wroclawia). Polska w dalszym ciagu jest naszym domem i kiedys na pewno tam wrocimy, ale jak na razie perspektywy zarobkowe nas przerazaja, ale kiedys....
Mnie tez cos gardelko boli (uzywam Tantum Verde) i dostalam jakiejs alergii i kicham caly czas.

Do góry