reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Niezapominajka ciesze sie, ze pizza smakowala :). Co do szkoly to my poslemy chlopcow do amerykanskiej. Zastanawialismy sie dlugo jak rozwiazac sprawe szkoly dla mego brata, bo sprowadzamy go tutaj i w koncu stanelo na tym, ze pojdzie do amerykanskiej, juz wybrana i obejrzana przez nas, zj ezykiem bedzie mial problem pewnie, ale bedziemy go uczyc, a jak zostanie rzucony na gleboka wode to szybciej sie nauczy. My w NY mieszkalismy najpierw na Brooklynie, a potem na Manhattanie w Upper East Side, tam sie poznalismy to nasze miasto, teraz po przeprowadzce tutaj to moj maz co jakis czas tam jezdzi, a ja narazie rzadziej. Ale uwielbiam hot dogi z Papaya King i mala cukierenke Magnolia na Bleecker.. ich red velvet i pudding bananowy.... poezja, ale na szczescie tutaj tez jest :).

My wczoraj mielismy wizyte rano, opisalam w odp watku :), kwiaty od meza dostalam :). A potem spedzilismy reszte dnia z dziecmi i uczcilismy dzien dziecka, wiec byla i zabawa w sali zabaw i odwiedzenie sklepu z zabawkami i slodycze i potem chlopcy tak sie przejeli prezentami i zabawa nimi , ze spac pozno poszli :). A my potem swietowalismy wizyte :).

Witam poniedzialkowo
koriander spoznione ale wszystkiego naj naj
pieknaszyszunia ty sie nie przejmj tyle i mam nadzieje spotkanko rodzicow bylo oki
niezapominajka o prosze nie wiedzialam,zety tez w US :-) to ja pisalam o tych polakach i tez sie nacielam ...ale lepiej milknac jak nagle zmie´niac jezyk rozmowy...
lucere fajnie,ze wypoczelas i widze mezczyzni dbaja o Ciebie :-)
nonek powodznia z praca i egzaminami i oczywiscie jak najmniej nerwow
witaminka piekny dzionek mieliscie :yes:

My caly czwartek pozadomem bylismy...pozniej mialam kolege Victora i demolke mala hehhe.Caly czas lalo chlopaki ani na chwile nie mogli wyjsc...Przyjechala znajoma i zabrala obu do siebie ale to juz wieczor byl.W sobote sprzatanko male ,obiad i pojechalam po Victora ,chwile sie zakreilismy i znow koniec dnia.Wczoraj bylismy w kinie i sprzatnelismy razem pokoj-masakra jaki oni syf zrobili (nawet nie balagan bo to zbyt delikatne okreslenie) Juz nie moge sie doczekac wakacji i remontu jego pokoju,dokupie wiecej skrzynek i nic na polkach juz nie chce,wszystko w skrzynki i regal...

Witam.Ja ostatnio czasu brak na BB bo ciągle coś robię albo ktoś nas odwiedza albo po prostu nie mam chęci na lapka wchodzić.
Dziś znowu deszcz a wczoraj była ładna pogoda a dzisiaj znowu ulewa i zimno:crazy:
Ja zaraz zabieram się za robienie pierogów ruskich na obiad mężowi i zupkę ogórkową(ciągle bym ją jadła).

hej ciezarowki:-)

szyszunia to super ze ciacho wyszlo, mi ten karmelizowany rabarbar bardzo zasmakowal:tak:
witaminka a twoj brat taki mlodziudki jeszcze? Rodzice zadowoleni z jego decyzji o wyjezdzie?

Ja wlasnie gotuje fasole maslowa mmmm zaraz bede chrupac:happy:

Koriander moj brat ma 10 lat, a sprawa bardziej skomplikowana, ja i on mamy roznych ojcow, ale zawsze zzyta z nim bylam i sytuacja wymaga takich krokow ze ja i moj maz stajemy sie jego opiekunami prawnymi, ale za bardzo nie chce o tym tutaj pisac :).
Vici moi chlopcy mali jeszcze, ale balagan to mamy do sprzatania codziennie zawsze to wyglada jak po przejsciu tornado :).

Pieknego dnia :-)

Witam po krótkiej przerwie. Wróociliśmy wczoraj z Bieszczad gdzie byliśmy na weselu. Trochę potańczyłam, ale po 2 piosenkach zaczął mnie boleć brzuch więc odpuścilam zabawę. Były jeszcze dwie inne ciężarowki z terminem na lipiec i one dopiero miały piłeczki :-)
Poza tym czuję się znacznie lepiej. Mdłości już ok 3 tygodnie temu mineły i wróciły mi siły. Mówiłam mężowi, że nawet mogę iść w góry, więc z politowaniem zaproponowal mi spacer tamą nad Soliną, który jednak mnie zmęczył.

powiedz, vici, jak sie zyje w Austrii...? Takie ogolne pytanie....ja to juz chyba z konca swiata w us:-)
witaminka, my tez wysylamy mala do amerykanskiej (innego wyjscia nie mamy), a polska szkola tylko w weekendy.
Widze ze milo spedziliscie sobote w gronie rodzinnym. Ja tez staram sie dbac o tradycje i pamietac o roznych swietach, bo chcialabym zeby moje dzieci to kontynuuowaly, poza tym wtedy czuje ze jestm blizej pl

Tyle na razie, lece kupic pieluchy, bo znalazlam super przecene

Witajcie! Ja też spodziewam się Maluszka w grudniu. Choć plan był zupełnie inny... Mam już 7-letniego synka - miał pozostać jedynakiem! Ale od pewnego czasu źle się czułam. Myślałam, że to moje "babskie" zawirowania. Trafiłam do lekarza, a tam... Kropka na usg! Strasznie się boję-mam 36 lat...

reklama
magda witaj i nie boj sie ,przeciez juz wiesz co i jak i u was bedzie taka sama roznica wiekowa bo nasz ma tez 7 lat a teraz maluszek w brzuchu :-) Bedzie dobrze :tak::tak:
koriander co to fasola maslowa??niby jestem gastronom ale nigdy nie slyszalam o czyms takim :cool2:
witaminka rozne sa sytuacje zyciowe ,fajnie ze zdecydowaliscie sie pomoc bratu bo jednak rozne cuda sie slyszy :tak: Powodzenia bratu zycze i wam.A ze sprzataniem to spoko teraz sa mali ale niebawem juz zaczna sprzatac,przynajmniej jako tako heheh choc na tych mlodszych jeszcze bedziesz musiala poczekac :-)
niezapominajka nie narzekam,jak przyjechalismy 9 lat temu to przyznam,ze bylo latwiej i taniej ale mimo wszystko duzo lepiej jak w Pl.Standart zycia inny,dbanie o swoich mieszkancow.Byl czas ,ze maz chcial wrocic bo tesknil ,bardzo teskil ale sie wyleczyl i ostalismy tu przynajmniej do emerytury.Powiem,ze ucieklismy z kraju przy zarobkach 640 pln...masakra i w naszych terenach byl brak perspektyw.Teraz grono znajomych tez pozagranicami kraju a ci co zostali to jezdza pod Wroclaw (90km) albo w Czechach pracuja.

Do góry