reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

niezapominajka- sery pleśniowe niepasteryzowane są zabronione, jednakże u nas w Polsce legalnie nie wolno takich sprzedawać. Ja jem plesniowe camemberty i turki, tak samo robiłam w pierwszej ciąży. Nawet Bosacka mowiła w swoim programie "O matko", ze sery plesniowe pasteryzowane można jeść.

madaaa- gratulacje! Nie mogę się już doczekać tego widoku, może mdłości mi od razu przejdą:p Filip na pierwszym usg klaskał w rączki...

witaminka- lepiej nie jedz tych parów:p to jest straszny syf! hehehe ja ostatnio zaliczyłam pierwszą "zwrotkę" i było to też po parówkach, od tego czasu mam wstręt;)

laperedhil- skąd wiesz, że siusiaczka:p? Jakbyś zobaczyłam płeć tak szybko to bym Ci zazdrościła bardzo:p!

anneeczka- ja w ogóle nie zwracam uwagi na to, co jem. Ciesz się jak w ogóle coś mi smakuje i wtedy zajadam. Od dwóch dni bułki z masłem, serem i ogórkiem/pomidorem. Hit:) Słodyczy nie tykam nawet kijem:crazy: Drożdżówka lezy w pracy juz trzeci dzień i pójdzie chyba do smietnika:/ a tak kiedys lubiłam....

Ja zaczynam dzisiaj trzeci tydzień z mdłosciami, rano jest jeszcze ok, ale już po 16-17 to mordęga. Mam nadzieję, że wraz z końcem pierwszego trymestru znikną zupełnie, bo tak nie da się żyć:p strasznie mnie te hormony męczą, normalnie chodzę jak jakiś cieżko chory człowiek:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Madaa super wieśći, a powiedz miałaś już usg robionę na brzuszku?

Ja dzisiaj na obiad pierogi truskawkowe z biedronki, a teraz zabieram się do pisania bo mam trochę papierkowej roboty do nadrobienia, a w poniedziałek wracam do pracy:-)

Ojj, mdłości i wymioty są cały czas, mimo, że to prawie już drugi trymestr...

Cosiek, miałam dopochwowe najpierw, ale dzidzia uciekała i wiercila się, więc pani doktor zrobiła mi drugi raz na brzuszku. Super uczucie, człowiek sobie nie zdaje sprawy, że tam się takie rzeczy dzieją;p

nóż w kieszeni sie otwiera jak czyta sie takie wiadomości:
realmad2.gif
realmad2.gif
realmad2.gif

Szokujący poród: Noworodek miał kilka promili, matka była kompletnie pijana - RMF24 - Polska - Fakty w RMF24 - najświeższe wiadomości

Taka matka dostanie wyrok z ktorego odsiedzi 1/2 albo i mniej... Szkoda takich dzieci, tyle rodzin stara sie i nie moga miec dzieci a taka wyrodna, ktora ma, nie szanuje tego.Tyle rzeczy sie teraz dzieje na swiecie, ze az strach pomyslec w jakim swiecie przyjdzie zyc naszym dzieciom.

U mnie wlasnie robi sie ciasto drozdzowe. Idziemy dzisiaj na playday do kolezanki, wiec takiego drozdzaka zaniose i moze lody do tego dla dzieciakow.
Wczoraj bylysmy na plazy. Piekna pogoda, moze troche za goraco, ale wiatr wynagrodzil ta spiekote. Dzisiaj troche chlodniej, wiec pozniej zaliczymy park, a na wieczor obzarlam sie mali i mialam zgage...
madaaa, w ktorym tc jestes, ze mialas juz robiny pomiar?Super ze wszystko w porzadku:-) Ja w tej ciazy bede miala robione badanie z krwi/DNA, ktore musi byc wykonane przed uplywem 10tc

Życie jest niesprawiedliwe, tyle par marzy o dziecku i oddałoby wszystko za ciążę, a tu taka skrajna nieodpowiedzialność- delikatnie mówiąc, brak słów :no:

witajcie dziewczyny. poczytuje was od poczatku ale jakos nie skladało sie zeby cos napisac:eek: tez bede grudniowa mama a ogolnie mama po raz trzeci.....zaliczylismy z mężem niezła wpadke:-D mamy corcie prawie 7 letnia i synka 2letniego i nie planowalismy juz wiecej dzieciaczków. a kiedy 2 kwietnia zrobilam test tak dla swietego spokoju,bo cos nie grało świat zawirował mi przed oczami, mąż na wiadomośc o dzidzi nie powiedział nic bo go zatkało. mamy troche nieciekawą sytuacje finansowąbo splacamy pozyczke, ja mam umowe na zastepstwo i na razie nie nalezy mi sie zaden macierzynski ale powoli zaczynamy myslec pozytywnie,że musi być dobrze (moze dyrektorka sie zlituje i da mi jakas umowe)
wczoraj poszlam na zwolnienie bo czuje sie masakrycznie zle:no: to chyba tyle o sobie n początek
witajcie:-)

Ja byłam u lekarza już 3 razy i ani raz nie miałam robionego usg przez brzuch tylko dopochwowe:) w piatek ide na genetyczne to lekarz mi mówił, że tez dopochwowo a potem juz przez brzuszek:)

marta24 witaj:-) pewnie, że będzie dobrze- musi!!! Bądź dobrej myśli, ja też się staram i już wyszukuje same pozytywy. Od niedawna prowadzę firmę, dopiero co wyprowadziłam ją na normalne tory, a tu masz:-)też mam dwuletniego synka, 6 maja skończył.

Ja dziś czuję się wyśmienicie, żadnych mdłości, zobaczymy co będzie wieczorem, bo wieczorem są one najsilniejsze. Któraś pisała o słodyczach- też mnie odrzuca, nie mogę i tyle. Za to kanapeczki z warzywami- taaaak. I zupa pomidorowa i ogólnie raczej kwaśne potrawy.

Dziś w pracy do 20- oszaleje . O 18.30 mam jeszcze czekoladowy masaż;-)

Miłego dnia

reklama
Madaaa pieknie, ze wszystko w porzadku :). Taki widok malutkiego czlowieczka jest bezcenny.
Pauletta oj tam niezdrowe, oj tam swinstwo :). Najwyrazniej moje brzuszkowe bobo potrzebuje :). Z reszta co teraz jest zdrowe tak naprawde? Owoce i warzywa kupuje na targach od farmerow, ale nikt mi kitu nie wcisnie, ze takie jablka i pomidory takiej wielkosci urosly same naturalnie. Chodze do sklepow do tych z organiczna zywnoscia tez, kupuje wszystko, potem sama gotuje dla mojej rodziny. A i tak kupujac taka powiedzmy szynke nie wiem ile konserwantow zawiera, wiec i parowek sobie nie bede odmawiac.
Marta24 witaj, u nas czwarte niespodziankowe malenstwo w drodze :).

A my niewsypani. Naszemu najmlodszemu kolejne zabki ida, plakac w nocy nie plakal, ale jak sie przebudzil to tak lezal z nami w lozku chetny do zabawy, a jak zasnal to przywedrowal do naszego lozka najstarszy :), a ja czujnie spalam, aby przekrecajac sie w brzuszek mnie nie kopnal.

Do góry