reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama po raz 3 ...:)

reklama
Heksa no to super,dobrze ze zadzialalo :-)

Wiktoria tym bardziej ze robisz fajne cudenka ;-)

Dziewczyny czasami zaluje ze nie miszkam w Ameryce tam ludzie zbieraja kupony a pozniej za zakupy prawie nic nie placa,bo kupony zastepuje gotowke :tak: Szkoda ze w UK tak nie ma :-D

Wiktoria ja też się cieszę, że rozlożyli mi płatność na raty, zaraz zrobię przelew.
Ale i tak mam dołek i nie radzę sobie dzisiaj sama ze sobą.....
Za bardzo się martwię wszystkim, ale chyba najbardziej brakiem pieniązków...

Z drugiej strony myślę o tym naszym wyjeździe i chciałabym, żeby udało się to jakoś przyspieszyć.........

Och dziewczyny, mam okazję iść do pracy na te kilka miesięcy - taka zwykła praca "przy taśmie" w sumie mało płatna, ale zawsze praca......
Ale od poniedziałku zaczynają się ferie, nie mam gdzie dzieciaczków zostawić.....
Młodszy może chodzić do przedszkola a starszy na zimowisko, ale to zimowisko jest od 9:00 do 13:00....

No i co tu zrobić???????

Ostatnia edycja:
witam się kochane i mam do was pytanie byłam dziś z Amelką w przeczkolu ją zapisać myślałąm ciągle że pujdzie od 5 lat do zerówki a w przeczkolu mi powiedzieli że w tym roku jest obowiązek przyjęcia pięciolatków no i mam doła bo nie wiem czy ją puścić od 5 do zerówki czy do 5 -latek co myślicie co byście zrobili na moim miejscu

witam się kochane i mam do was pytanie byłam dziś z Amelką w przeczkolu ją zapisać myślałąm ciągle że pujdzie od 5 lat do zerówki a w przeczkolu mi powiedzieli że w tym roku jest obowiązek przyjęcia pięciolatków no i mam doła bo nie wiem czy ją puścić od 5 do zerówki czy do 5 -latek co myślicie co byście zrobili na moim miejscu

Asia ja myślę, że tak naprawdę to żadna z nas nie może Ci doradzić co masz zrobić.....
Musisz sama się zastananowić, czy będziesz chciała posłać dziecko potem do 1 klasy jako 6-letnie czy dopierojako 7-letnie...
Musisz się również zastanowić, czy Twoja córeczka nadaje się w tej chwili do zerówki, bo jedne dzieci się nadaja a dla innych lepiej jest ten rok dłużej poczekać...
Musisz sama przeanalizować Waszą sytuację....

Mój synek chodził jako 5-latek do zerówki i poszedł do 1 klasy jako 6-latek i ja jestem bardzo zadowolona, on również :tak:
Ale mój syn chodził praktycznie od urodzenia do żłobka, jak skończył 3 latka to poszedł do przedszkola, no i juz miał tego przedszkola troszkę dość, bardzo chciał iść do szkoły :tak: ale też po prostu się nadawał pod względem rozwoju...

Zastanów się co będzie najlepsze dla Twojej córeczki.
Możesz ją chyba zapisać do zerówki, a jeśli nie będziesz chciała za rok posłać jej do 1 klasy, to najwyżej może chodzić drugi rok do zerówki...

A u Was juz teraz są zapisy?
U nas dopiero od 1 do 31 marca.

hej babeczki :-)
ja sie tylko z wami witam i uciekam,do poludnia mnie nie bylo,a teraz mam taki bol glowy,ze nie moge nia ruszac :wściekła/y:,M ma wolne poszedl wlasnie po smyki do szkoly,odgrzeje im tylko obiad i pojde chyba polozyc sie..moze przespie bol ;-)
jak mi przejdzie,to zajrze do was i nadrobie o czym pisalyscie,bo teraz nie czytalam,sorki..:sorry:
milego dnia :yes:

no u nas są zapisy do 31 marca ale można już zapisywać
dodam ze Amelia bardzo chce iść do przeczkola zaczyna pisać literki umnie liczyć do 10

reklama
jestem,ale glowa dalej boli :angry:,chyba od zoladka,bo az wymiotowalam :zawstydzona/y:
spac oczywiscie nie spalam,bo czasu zabraklo,takze dzisiaj szybko padne..bo ledwo zyje..
Asia ciezko nam mowic,co jest lepsze dla twojego dziecka,decyzje musisz podjac sama ..:tak::sorry:
Heksa ciesze sie ,ze rozlozyli na raty i nie smutaj juz..wszystko sie ulozy i bedzie dobrze ,:happy2:
Edytko u nas tez pada..
Wiktoria czy twoja Martynka tez ma imieninki 30.01 ?

a gdzie reszta mamusiek ??? :confused:

Do góry