reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama po raz 3 ...:)

To u Was jest taniej, u nas 500g kosztuje £3 ...a karpatke ze tak zapytam to z torebki robisz ?:-p Ja to chyba jeszcze krowke zrobie,no mowie Ci taka pyszna za palce lizac :-D

reklama
Edyta ale nasze podatki tez ida na Krolowa,tylko na naszej wysepce jest taniej w porownaniu z Anglia,a my przeciez tez uk ;-),za wode tez nie placimy,w Irlandii nie placa i my tez mamy za darmo :tak:

Edyta ale nasze podatki tez ida na Krolowa,tylko na naszej wysepce jest taniej w porownaniu z Anglia,a my przeciez tez uk ;-),za wode tez nie placimy,w Irlandii nie placa i my tez mamy za darmo :tak:

A placicie za wizyty u lekarza,za leki,za wizyty stomatologiczne,a council tax w jakiej cenie placicie ?jesli mozesz napisac ;-) moze jest troche inaczej niz u nas ...my za wode placimy £40 miesiecznie nie mamy za darmo :confused: czy placicie za podreczniki do szkoly dla dzieci ?

Nzie jest prawdą, że darmowa woda zimna jest w Irlandii czysta, wiedzą o tym np. mieszkańcy Clifden w hrabstwie Galway, którzy w swoich starych domach mają w kranie coś, co nawet nie stało koło wody. W pobliskim SuperValu zaopatrują się w wodę pitną w specjalnym automacie gdzie za 1 euro kupuje się 5 litrów czystej wody.

Jednaknazcujący w Irlandii potwierdzą mi tu mam nadzieję bez żadnego wyjątku, że nawet w dobrych restauracjach podaje się tu do pięknie zastawionego stołu dzbanki w zimną wodą nalaną zwyczajnie z niebieskiego kranu. Na zdrowie i smacznego!

Ostatnia edycja:
Edyta czy council tax to jest podatek za dom ?,jesli tak to my go nie placimy,chyba ze jest wliczony w czynsz..ale nic mi o tym nie wiadomo :no:do szkoly kupuje tylko mundurek i plecak,reszte daje szkola,no i place £1.50 tygodniowo za dziecko (mleko,woda,owoce,ciasteczka)lekarz za darmo i my i dzieci,za lekarstwa tez nie placimy ani za dzieci ani za siebie,dentyste dzieci maja za darmo,a my jesli gabinet ma podpisana umowe z nhs to placimy ale nie duze pieniadze..kanalowe ponoc jest drogie,ale nie wiem,bo nie robilam tutaj.

Council tax to podatek za dom,my placimy £100 mies,to wychodzi na to ze nie musicie za niego placic...ale wszytko inne mamy darmowe,za owoce w szkole i inne rzeczy nie placimy,chociaz to dobre :-p

Edyta a mundurek daje szkola,czy ty musisz kupic ?

Musimy kupic,az tak dobrze to nam nie robia,jak kolwiek to brzmi :-D:-D

Moze te roznice cenowe wynikaja z roznicy zarobkow tu i w IRL ?//szukam w necie cos na ten temat ale jeszcze nie znalazlam:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Edyta nam tez tak dobrze nie robia :-D
ide sie myc i chyba pojde spac,bo padam na twarz..mialam dzisiaj jakies koszmary senne i co chwile sie budzilam,a wciagu dnia nie bylo czasu,zeby sie choc na chwilke zdrzemnac..
dobranoc,jutro jestem z kawka,jak odstawie lobuzy do szkoly..a jutro moje smyki maja fotografa w szkole..obiecalam mlodemu,ze mu rano fryzure zrobie ;-)

Do góry