reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Słuchajcie, mam takie pytanie. U nas w szpitalu wymagaja, by zabrać paczkę pieluszek i chusteczek nawilżanych. Chodzi mi o to, czy któraś z Was ma pojęcie jak to funkcjonuje, tzn, czy z tych rzeczy korzysta tylko Wasz malusze, czy też zabieraja polożne i zakładają dzieciom z całego oddziału i tylko przypadek decyduje jaka pieluszkę ma dzieciątko na pupie? Pytam, bo mój mąż twierdzi, że po co kupować te dobre, skoro pozakładają wszystkim dzieciom wokół, a nasza mała dostanie co się trafi. :nerd: Wiecie coś w tym temacie? Bo jeśli faktycznie miałabym sponsorować szpital, to zamiast Pampersów, wolę kupić tańszy zamiennik:tak:

U nas w szpitalu mamy przewijają same chyba że maluszka biora na badania czy mycie wtedy robią to pielęgniarki ale u nas używają pampersów. Tak samo jest z chustkami! Chodzi pewnie o to by nie żądać od nich pieluch i innych środków, którymi defacto dysponują. Potrzebny jest też krem lub maść, ja używałam Alantan krem i linomag w pudrzei teraz też takie kupiłam!

Mam pytanko do tych z Was, które szaleją:-) na aukcjach internetowych.

Bardzo podobają mi się te "paki ubraniowe" ale jakoś mam obawy czy w takiej ilości ubranek wpasuję się w porę roku. Czy nie okaże się, że te grube wypadną w lato a lekkie na jesień. Nieraz tak ogólnie są opisane 0-6 miesięcy a to taka różnica:-)

Jak Wy wybieracie te zestawy?

Kasiu ja właśnie pozostaje przy oglądaniu takich pak-zestawów. Raz ,że płci maleństwa nie znamy, a i te rozmiary...Pojedyńcze sztuki poluję przegladając aukcje kończące się.
W szpitalu gdzie rodziłam synka,każda nowa mamusia dostała takie pudełko z próbkami kremów, herbatek z koprem,małą wodą do picia i róznymi materiałami reklamowymi, broszurkami o karmieniu i rozwoju dzieci, mini paczuszka pampersów i chusteczek do pupy.Jednak z pośród kremów najbardziej sprawdził się sudokrem i alantan. Zasypkę miałam od koleżanki, która użyła ze dwa razy i u mnie też się nie przydała.

Ostatnia edycja:
W szpitalu leżałam na sali kilkuosobowej. Dziecko w swoim szpitalnym jak by to nazwać łóżeczku miało dwa,trzy pampersy,chusteczki nawilżone i miksturę do pępuszka.Gdy się pieluchy kończyły po prostu dokładałam.

Mam pytanko do tych z Was, które szaleją:-) na aukcjach internetowych.Bardzo podobają mi się te "paki ubraniowe" ale jakoś mam obawy czy w takiej ilości ubranek wpasuję się w porę roku. Czy nie okaże się, że te grube wypadną w lato a lekkie na jesień. Nieraz tak ogólnie są opisane 0-6 miesięcy a to taka różnica:-)Jak Wy wybieracie te zestawy?
ja kupiłam dwie takie mega paki,
opłaca się bardziej, niż w lumpku łapać okazje, a rzeczy często prawie nie używane
co do pór roku i rozmiarów - to musisz sprawdzić, jak na danej aukcji to wygląda, bo często ludzie wystawiają ubranka swoich dzieciaczków i piszą, że małą/mały przyszedł na świat zimą/latem itp... i tak są dobrane ubranka
tak więc trzeba poszukać zestawów, gdzie maleństwo się pojawiło na wiosnę, wtedy akurat trafisz :-)
bo rzeczywiście nie ma sensu kupować, kiedy różnica w terminie urodzin sprawia, że większość ubranek się nie przyda (np. takie typowo jesienno-zimowe zestawy)

Głównie do mam mieszkających w Niemczech: czy miałyście okazję zapoznać się na żywo z wózkami firmy Hartan???? Bardzo mi się spodobał model VIP XL, ale nie wiem, czy udałoby mi się "obmacać" go przed zakupem, a nie chciałabym kupowac zupełnie w ciemno. Dla zainteresowanych podaję link do sklepu internetowego DINO (z Łodzi), który ma je w ofercie.
Hartan VIP XL 2010 +koła TREND, Kurier Gratis 1292-75 [17125] - 2639.00<span class=notranslate> zł</span> : dino sklep dla dzieci oferuje wózki, foteliki i meble najlepszych firm : maxi cosi, mutsy, casualplay, baby vox

Te wózki są już od jakiegoś czasu dostępne w Polsce, może ktos miał okazję je przetestować? każda informacja / opinia mile widziana :tak:

echhh, miałam nie kupowac juz ubranek, ale nie umiałam sie powstrzymać :zawstydzona/y: ;-)
przecena była o 50% to mnie usprawiedliwia :-p
kupiłam czerwone sztruksowe spodenki, fioletową bluzkę (nietoperzowata taką) i komplecik: czapeczkę i rękawiczki na wyjście ze szpitala i pierwsze spacery :-)

aaaaa!!!!! i połowa :-p łóżeczka przyszła :-) dostaliśmy 2 paczki dziś: materac, pół ;-) łóżeczka i przewijak :-)
w 3ej paczce druga połowa łóżeczka i prześcieradełka- powiedzieli, że na początku przyszłego tygodnia będzie :-)

reklama
zaopatrzyłam się dziś w: podkłądy, majtasy, takie podkłady na łóżko, krem na brodawki, kapturki na cyce- jakbym sie jednak zdecydowała piersią karmić ;-)

Do góry