mala-gorzatka28
Fanka BB :)
Pamarncze mozna pomalu dawac...malutkie ilosci. Moja Nastusia ma w niektorych potrawach gdyz tu uwazaja ze od 6 miesiaca mozna podawac pomalu ale ostroznie.
Wlasnie wam podam przepis baraniny co Nastusia baaardzooo lubi i tam jest tez sok pomaranczowy, ale jak sie wymiesza....to coz to za pomrancza
1 por (biala czesc)
20g masla
100g baraniny, pokrojonej w kostke
2 lyzki maki
275g slodkiego ziemniaka (ale slodkiego bo normalny zmienia zupelnie smak potrawy)
300ml roslu (czyli kawalek kurczaczka, marchew,piertusza, por, pare galazek natki pietruszki gotujemy a potem odlewamy sam rosolek)
sok z jedej pomaranczy (okolo 100 ml)
W garnku roztopic maslo, wrzucic pokrojony w krazki por. Lekko poddusic. W miedzyczasie obtoczyc miesko w mace dodac do pora i tez troszke poddusic
Dodac slodkiego ziemniaka pokrojonego w kosteczke, roslo i sok z pomaranczy.
Zagotowac, przykryc i dusic az baranina bedzie miekka.
Na koniec zmiksowac w zaleznosci od potzreb.
Ja Nastce dodaje do tego makaronik...papycha az uszy sie trzesa !
Wlasnie wam podam przepis baraniny co Nastusia baaardzooo lubi i tam jest tez sok pomaranczowy, ale jak sie wymiesza....to coz to za pomrancza
1 por (biala czesc)
20g masla
100g baraniny, pokrojonej w kostke
2 lyzki maki
275g slodkiego ziemniaka (ale slodkiego bo normalny zmienia zupelnie smak potrawy)
300ml roslu (czyli kawalek kurczaczka, marchew,piertusza, por, pare galazek natki pietruszki gotujemy a potem odlewamy sam rosolek)
sok z jedej pomaranczy (okolo 100 ml)
W garnku roztopic maslo, wrzucic pokrojony w krazki por. Lekko poddusic. W miedzyczasie obtoczyc miesko w mace dodac do pora i tez troszke poddusic
Dodac slodkiego ziemniaka pokrojonego w kosteczke, roslo i sok z pomaranczy.
Zagotowac, przykryc i dusic az baranina bedzie miekka.
Na koniec zmiksowac w zaleznosci od potzreb.
Ja Nastce dodaje do tego makaronik...papycha az uszy sie trzesa !