reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

* maluszkowa księga przepisów *

Dziewczyny napiszcie proszę co Wy jeszcze dajecie oprócz zupek sowim pociechą na obiadek????
Pyruszka poduszona z kalafiorem lub brokułami lub masełkiem + pół żółtka

Kuba uwielbia rybe z warzywami z BoboVity :-) zajada się nią aż miło!!!! A mruczy jak mały kotek :laugh2:
A ja gotuję rybkę w wodzie i dużą ilością koperku i kawałek pyruszki(osobno) + pół żółtka.

reklama
Dziewczyny napiszcie proszę co Wy jeszcze dajecie oprócz zupek sowim pociechą na obiadek????
ja zaczelam dawac piotrusiowi juz takie pseudo dorosle obiadki. tzn jak gotuje mu sama to nie mieszam mu wszystkiego razem tylko daje osobno. wczoraj np wymieszalam mu ziemniaki z zoltkiem i olejm z oliwek, osobno rozgniotlam marchewke i osobno buraki. smakuje mu takie jedzonko. troszke ciezko mu sie sciaga ziemniaki z lyzeczki ale radzi sobie :tak:

Ja taki niby dorosły obiadek daje małej raz w tygodniu. Zawsze wtedy dostaje gotowaną rybkę do tego ziemniaczka i robię jej puree z marchewki albo brokuła z misiowym ogródkiem. Jest zachwycona kiedy dostaje taki dorosły obiadek. A jeśli chodzi o rybkę to najczęściej daje jej karmazyna ale jak nie ma to albo dorsza albo morszczuka.

Wczoraj zrobiłam małemu zupkę owocową. Do kisielku własnej produkcji zrobiłam kluski lane z mąki kukurydzianej, taką zalewajkę. Ale mu smakowała.
A w ogóle to często robię te kluski również ze zwykłej mąki, kupny makaron to nie to co swojski. A to do mleka, pomidorowej, dodaję owoce .... różności - pyszności można wyczarowac

My na obiadek mieliśmy zupkę "śmietnik". Smakowała ugotowałam cały gar, więc jutro obiadek z głowy i troszeczkę więcej luzu będę miała.

Ja jeszcze nie widziałam u nas tej Bobovity z rybą, w dziurze mieszkam.:tak:

A żółtko to ja gniotę i dolewam ociupińkę soczku marchewkowo jakiegoś tam i robi sie wtedy konsystencja, którą łatwo rozsmarowuję na chlebku i mały wcina bardzo chętnie , bo nie za suche jest.:tak:

Ostatnia edycja:
Pyruszka to ziemniak:-D,bo ja poznańska pyra już jestem.

Rybkę - pangę.

Mateusz też uwielbia jeść z widelca. Wtedy ma pewność,że je dorosły obiad.:-D
Też daję nasze obiady jeśli może.

reklama
Oprócz obiadków dla małego daje mu też naszye o ile się nadają
A z żółtka robie jajecznicę na masełku, tak mu najbardziej smakuje albo lane kluseczki, raz próbował też chlebka macznego w żółtku

Do góry