reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

* maluszkowa księga przepisów *

pewnie, ze tak. vegeta, kucharek, rosolki... zalezy kto czym przyprawia. nasze dzieci maja juz prawie 10 m-cy "(albo juz ponad)... kiedys bedziesz w koncu musiala dac jej pierwszy raz, nawet vegete.

reklama
pewnie, ze tak. vegeta, kucharek, rosolki... zalezy kto czym przyprawia. nasze dzieci maja juz prawie 10 m-cy "(albo juz ponad)... kiedys bedziesz w koncu musiala dac jej pierwszy raz, nawet vegete.
Mozna zyc bez vegety i rosolkow...i wieku 30 lat obejdzie sie:-p:-D
Jest cala masa przypraw, sa suszone warzywa bez soli i dodatkow samkowych ( sloik za 3 zlote w sklepie eko lub np w bomi)
Wybor nalezy do konsumenta:-p:rofl2::-)

a pewnie, ze mozna. mi chodzilo tylko o to, ze wiekszosc osob przyprawia wlasnie gotowymi przyprawami. i wszyscy zyja. ich dzieci tez. ja sama bardzo ograniczam tego typu przyprawy ale nie zrezygnowalam z nich calkowicie.

piszecie ze dajecie maluszka to co Wy jecie, ja jak robie zupe dla nas to laduje tam wegete a to przecież chemia i jakos boje sie podac to Juli.... czy Wy dajecie zupe gdzie jest wegeta???

Asiu na to pytanie wolałabym nie odpowiadać aby nie zostać zbesztana :-p ale co prawda to prawda każde dziecko w końcu coś zje z "chemią" lub już zjadło :dry: tak więc skoro odpowiadamy to tak podaje małemu zupke przyprawianą zarenkami smaku :happy2: i odpowiadam na kolejne pytanie :cool: każda mama karmi swe dziecie jak sama uważa :cool2:

Ja też używam kostek, Vegety i ziarenek smaku:tak:

Mam sposób na żółtko. Rozgniatam i dodaję soczku Bobo Fruit z marchewką i czyms tam..... Kiedy ma konsystencję pasty to rozsmarowuje na chlebku i młody wcina. Żółtko nie jest suche i zmienia smak przyjazny Adasiowi.

Ostatnia edycja:
ja tez chce sprobowac dac piotrkowi jajecznice. poczekam jeszcze kilka dni. a jutro chce mu dac platki kukurydziane na sniadanie.

reklama
Do góry