reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

Ale tu drukujecie... Szok! Ale przynajmniej mam co czytać na "posiedzeniu króla" w przerwie pomiędzy wycieczkami [emoji23]
@Natalia91, gratuluję tych dwóch kreseczek. To musi być ciąża! Zasłużyłas sobie na to [emoji6]

Ja dalej bez objawów okresowych, a to już teoretycznie 5 dni do @. Normalnie już zawsze coś czułam, albo ból podbrzusza, albo piersi wrażliwe. Teraz nic. Albo się na tym nie skupiam, albo zmiana klimatu. Chociaż tak po cichu mam nadzieję, że się udało w tym cyklu. Z drugiej strony robimy tyle km dziennie po różnych szlakach, że się zastanawiam czy czasami ewentualnie tym nie zaszkodze.

Jeżeli już coś tam się zadziało to na początku jest chroniony płód , a gdybyś się przeciążyła to pewnie byś to w jakiś sposób odczuła ;)
Moja "szwagierka" jak miała wpadki to przez kilka mies tzn nie wiem do którego miesiąca sama o tym nie wiedziała ale my dowiadywaliśmy się o jej ciążach dopiero gdzieś w 2 trymestrze ? Nic nie mówiła, dopiero po niej jak było widać większy brzuch to się domyślałam, a ogólnie ma po ciążach spory brzuch , więc po czasie wychodziło... i też robiła wszystko w domu, nosiła drzewo i inne rzeczy i zero poronienia, dzieci zdrowe.. Ale miała taką akcje , ze jak wpadła po raz 3 to chciała poronić bo partner jej zagroził , że odejdzie jak urodzi dziecko ( a sam jej to dziecko "zrobił") , taka chora akcja ale tak czy siak urodziła i się rozstali jeszcze sporo przed porodem...

reklama
Zniknelam:p Dzis 5dc i jeszcze minimalnie krwawie. Za niedlugo przyjemny czas sie u mnie zacznie. W tym cyklu postanowilam byc spokojna i nie bede robic testow owu bo juz tyle nie udanych prob ze szkoda mi juz kasy na nie. Moze jak odpuszcze to sie uda i zostane mama majowa. Jesli by byl udany strzal w tym cyklu to termin porodu bym miala 18maj.

Fajnie tak w połowie ;) bo tak czy siak na pewno urodzisz (jak się uda) w maju licząc 2tyg do tyłu i do przodu :D

Zniknelam:p Dzis 5dc i jeszcze minimalnie krwawie. Za niedlugo przyjemny czas sie u mnie zacznie. W tym cyklu postanowilam byc spokojna i nie bede robic testow owu bo juz tyle nie udanych prob ze szkoda mi juz kasy na nie. Moze jak odpuszcze to sie uda i zostane mama majowa. Jesli by byl udany strzal w tym cyklu to termin porodu bym miala 18maj.
Rybnik to od Gliwic rzut beretem :) ja gdyby teraz się udało miałabym termin około 4 maja a przy nastepnym cyklu jakoś na 31 maj, przy czym ja nastawiam się że urodze znowu wcześniej. Syn miał się urodzić 10 października a zdecydował się opuścić brzuch już 28 września :)
A przypomnij to będzie twoje pierwsze dziecko jak się wam uda?

Natalia daj znać jak pójdziesz na tą betę i będą wyniki :) bo mam nadzieje że nie uciekłas od nas na kwietniowki he he

Czy któraś testuje dziś? Lub na dniach? Za kogo mam trzymać kciuki w najbliższym czasie

Natalia91 - dołączam się do trzymania kciukow za bete.

Ja testowałam rano i wiem że nic nie wiem. Jakiś minimalny cień cienia widzę ale może to moja psychika płata figle bo bardzo bym chciała zobaczyć te dwie kreski. Jeszcze się nie nastawiam. Jutro zrobię kolejny test. Jak będzie podobna sytuacja to pojadę na betę żeby wiedzieć przed weekendem.

Natalia91 - dołączam się do trzymania kciukow za bete.

Ja testowałam rano i wiem że nic nie wiem. Jakiś minimalny cień cienia widzę ale może to moja psychika płata figle bo bardzo bym chciała zobaczyć te dwie kreski. Jeszcze się nie nastawiam. Jutro zrobię kolejny test. Jak będzie podobna sytuacja to pojadę na betę żeby wiedzieć przed weekendem.
Może zrób zdjęcie testu i wrzuć, zaraz ocenimy czy coś widać :)

reklama
Właśnie na zdjęciach to praktycznie nic nie widać. Pewnie sobie wymyśliłam ten cień :) dziś jest 26dc więc jeszcze poczekam.

Do góry