reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2019

ja tam chodzę na NFZ i to już druga ciążę i jestem mega zadowolona! Co wizytę USG (a wizyta średnio co 2 tygodnie), skierowanie na wszystkie badania, jedyne na co wydaje kasę to witaminy... DR mam świetną, wizyty są ekspresowe ale jak coś jej się nie podoba to od razu sprawdza i działa. Jedyny minus to czekanie... wizyty zawsze mają przynajmniej 1h opóźnienia... :p ale i tak jest super.

@kari21 czy ja dobrze widzę??? :D dopiero teraz siadłam przy kompie i widzę Twoje zdjęcie :D byłyśmy razem na czerwcówkach 2013 :D który to tydzień u Ciebie?:)

reklama
Ann super, ze Nikos tak ladnie sie klimatyzuje i ze sa razem w jednej placowce [emoji4]

Kari a jesli moge zapytac. Kiedy zorientowalas sie, ze synek ma autyzm?

Smile czesc :) tak to ja :) 9+0 dzis :)

Justjestem wlasnie najsmieszniejsse jest to ze pierwszy rok byl prawidlowy, na roczek nawet mial konsultacje z psychologiem ktory sprawdzil jego rozwoj i byl w normie. Jak mial 18 miesiecy i zaczal chodzic to zaczal byc bardzo pobudzony a ze byl moim pierwszym dzieckiem myslalam ze jest ok. Jak mial 2 latka to juz wiedzialam ze cos jest nie tak, poprostu wiedzialam. Wszyscy wlacznie z lekarzami mnie pocieszali ze to chlopiec, ze z problemami nadmiernego napiecia, ze nadrobi ale ja wiedzialam. I czytalam w internecie, wyskoczyl mi autyzm i po przeczytaniu niby nie wszystko sie zgadzalo ale czulam ze to to. Z czasem mialam keszcze nadzieje ale wewnetrznie ta swiadomosc tylko mi sie umacniala. W wieku okolo 4 lat dostalismy diagnoze.

Justjestem on przez nadmierne napiecie mieaniowe rozwijal aie do tylu, mieliamy bardzo intensywna rehabilitacje i dzieki temu zmiescil sie w widelkach- siedzial na 9 mies i raczkowal rownoczesnie a chodzil na 18 mies. Do roku ladnie gaworzyl a po roku wszystko sie cofnelo i bylo zero mowy od tego czasu. Ja podwjrzewam szczepienie, wiem ze jest nagonka na ta teze ale u nas bylo troche inaczwj bo jak siw okazalo dzieci z problemami neurologicznymi sie nie szczepi, bo uszkadza ten caly uklad jeszcze bardziej. Nam nikt tego nie powiedzial i byl szczepiony jak rowiesnicy, i po tej szczepionce na roczek wszystko sie zaczelo. A diagnoza puzno bo kiedy mial rok przeprowadzilismy sie do uk a tu zawsze na wszystko maja czas

Kari, tak. Jak dziecko ma problemy neurologiczne to mmr je przyspiesza. Dlatego ja nie jestem za tym, zeby szczepilo sie dziecko na swinke, odre, rozyczke w tym okresie (pierwszego roku), kiedy najbardziej sie rozwija i zaczynaja wychodzic wszystkie problemy. Ja swojego syna szczepilam miesiac przed 2 urodzinami.

Justjestem no i wlasnie takim sposobem mamy co mamy... gdybym urodzila go majac ten wiek i wiedze co teraz to by moze bylo inaczej. Wtedy mialam 20 lat, zycie rzucilo mnie na gleboka wode i ufalam temi co mowi nasza pediatra a ona zawsze w ksiazeczke wbijala "szczepic". Staram sie o tym nie myslec bo wyrzuty sumienia potrafia zagryzc

Justjestem no i wlasnie takim sposobem mamy co mamy... gdybym urodzila go majac ten wiek i wiedze co teraz to by moze bylo inaczej. Wtedy mialam 20 lat, zycie rzucilo mnie na gleboka wode i ufalam temi co mowi nasza pediatra a ona zawsze w ksiazeczke wbijala "szczepic". Staram sie o tym nie myslec bo wyrzuty sumienia potrafia zagryzc

Kari to nie Twoja wina. Ty nie jestes lekarzem i masz prawo nie wiedziec takich rzeczy. To lekarze sa od tego, zeby uswiadamiac, sprawdzac, kontrolowac.
Ja np majac porownanie z tym co jest tu, a tym co jest w Pl, jak poszlam do pediatry to niebo a ziemia. Tu wizyta przedszczepienna razem z bilansem trwala 2godz a w Pl trwa 10 min...

Ja detektora zaczne uzywac za 1.5 tyg, juz nie moge sie doczekac, z coreczka dal mi zarowno duzo spokoju na codzien jak i wykryl kiedy jej serduszko przestalo bic :( ale i tak wole w ta strone niz jakbym miala sie dowiedziec dopiero na kolejnym usg.

U mnie koszmarne mdlosci, masakra, kiedy sie to skonczy. Zaczelo sie w 5 tyg i z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej :(

Wiem co czujesz z tymi mdłościami. Też je przechodzę... dłuży się każdy dzień a ja jakbym grype żołądkową miała.. oby do 4 miesiąca:)

reklama
Do góry