reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2019

Cześć. Ja pierwsze dziecko rodzilam w Polsce i nie mam traumatycznych wspomnień. Poród i położne były w porządku za to później tragedia. Nikt się nie interesował czy radzę sobie z dzieckiem i czy potrafię je karmić itp. Byłam sama na sali i przychodzili do nas tylko na obchodzie.. Może nie jest to zle, że dają taka swobode ale przy drugim czy kolejnym dziecku a nie przy pierwszym. Moja córka to był pierwszy noworodek którego na ręce wzięłam więc byłam kompletnie zielona i zdana na siebie..

To uu mnie tak nie było. Łącznie z położna laktacyjna która wystarczyło poprosić i była co karmienie. Myślę że problem jest taki, że.ludzie są różni jedni oczekują wolności i przestrzeni. A drudzy wręcz odwrotnie.

reklama
I zapomniałam się przedstawić.
Angelika, lat 25, ciąża 2, 5tydz0dni. Byłam dzisiaj na usg ale było tylko widać szczelinę gdzie będzie pęcherzyk. Bardzo szybko poszłam na badanie bo muszę zrezygnować z wychowczego na rzecz l4. A żeby zacząć l4 musi minąć 30 dni od podania. A żebym dała podanie to chciałabym widziec chociaż zarodek ;) pracuje w państwowce więc z l4 nie będzie problemu a dodatkowe pieniążki się przydadzą na wyprawkę bo z jednej wyplaty trochę ciężko będzie.
To się rozpisalam ;D

To uu mnie tak nie było. Łącznie z położna laktacyjna która wystarczyło poprosić i była co karmienie. Myślę że problem jest taki, że.ludzie są różni jedni oczekują wolności i przestrzeni. A drudzy wręcz odwrotnie.

U mnie był taki problem, że nawet jak się prosilo o pomoc przy dziecku to odprawialy z kwitkiem a jak już coś zrobily to z wielką łaska.. Więc wolność i przestrzeń ok ale bez przesady ;)

Dwie pielęgniarki tylko były takie co chciały pomoc z tego co pamiętam. Jeszcze młode i ambitne ;D

Cześć dziewczyny:) mogę się dołączyć? To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23 maja :happy: pierwsze usg robione w zeszłym tygodniu to 5tc i niespodzianka prawdopodobnie bliźniaki jedno jajowe :surprised: 10 października mam kolejną wizytę:) zupełnie nie wiem jak się nastawić na ciążę bliźniaczą... Może któraś z Was ma podobnie ?:)

Cześć dziewczyny:) mogę się dołączyć? To moja pierwsza ciąża. Termin mam na 23 maja :happy: pierwsze usg robione w zeszłym tygodniu to 5tc i niespodzianka prawdopodobnie bliźniaki jedno jajowe :surprised: 10 października mam kolejną wizytę:) zupełnie nie wiem jak się nastawić na ciążę bliźniaczą... Może któraś z Was ma podobnie ?:)
Witaj przyszla mamo bliźniąt :) u mnie tez prawdopodobnie bliźniaki, tylko dwujajowe. Wszystko okaze sie jutro, mam kolejne usg :)

A jeśli chodzi o mój poród, to rodzilam w Łodzi i opieke mialam rewelacyjna. Żadnego bólu, przez 6h skurczy czytalam książkę z nudów. Otrzymalam zzo. Potem corka lezala na intensywnej terapii wiec nie mogla byc ze mną, a mnie polozono na oddzial patologii ciąży, by nie było mi przykro widząc jak inne mamy maja dzieci przy sobie. Otrzymywalam leki przeciwbolowe by nic mnie mie bolalo. Pielegniarki zagladaly do mnie pytajac jak sie czuje. Jak tylko moglam jezdzilam do corki na oddzial.
Teraz tez zamierzam rodzic w tym szpitalu

Tak z ciekawosci zapytam, jak we wczesnej ciazy wygladaja bliznieta jednojajowe?:))

U mnie wygląda jak przydzielone jajeczko jasna linia przez środek. Ginekolog powiedziała że wygląda jej to na ciążę bliźniaczą ale potwierdzi to przy następnym usg :rolleyes2:

reklama
U mnie wygląda jak przydzielone jajeczko jasna linia przez środek. Ginekolog powiedziała że wygląda jej to na ciążę bliźniaczą ale potwierdzi to przy następnym usg :rolleyes2:
U mnie bliźniaki dwujajowe ,za tydzień mam wizyte okaże się czy będą dwa czy jedno. Podobno może się wchłonąć jeden. Ale jestem dobrej myśli [emoji4]

Do góry