reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

ja myślę że póki maleństwo jest malutkie to sztywne nie przeszkadzają o tyle o ile sa pomocne w kształtowaniu bioderek..
a jak dziecko zaczyna się porusząc lepiej kupić miękkie..
ja tak robiłam przynajmniej

reklama
Zaraz się wybieram właśnie do rossmana to kupię na obejrzenie. Ja jeszcze dla Pauli kupowałam takie rosmanowskie w bordowym opakowaniu ale to były typowe rossman. A te nazywają się babydream. Te co kupowałam lata temu faktycznie były sztywne i grube.

Ja na razie mam malutkie z Belli, pakiet do szpitala i na troszkę do domu ale jak już wypróbujecie to chętnie kupię coś sprawdzonego. Przez 10 lat sporo się zmieniło w tej materii. Najlepiej, żeby w parze szła jakość z ceną i żeby nie były zapachowe z dodatkami...

Ja kupiłam pampers ale gdybym była w Polsce też pewnie szukałabym jakiś tańszych tu na szczęście pieluchy nie są bardzo drogie i postanowiłam przez pierwsze miesiące poużywać tych sprawdzonych przez znajomych a potem jak już mała będzie większa będę mogła zacząć eksperymentować i może jakieś tańsze będę kupować chociaż 6.5 za dużą paczkę to wydaje mi się dobra cena a często są promocje i są po 4.5 więc zobaczymy.

styna ja też chciałam szukać tańszych..
na początku używałam huggiesy
od 4 miesiąca pampersy..
a jak przeliczyłam lidlowskie to wyszły mnie o 2 euro taniej tylko za taką samą ilość pieluch
więc uznałam ze nie warto tym bardziej tak jak piszesz... pampersy nie sa u nas drogie..

i używam do tej pory:tak:

madzik_k o kremach i maściach możesz zobaczyć na watku pielęgnacyjnym:tak:
tam dużo dziewczyny podawały róznych

kochane ja kupiłam happy dla noworodków i pampersy "2" ale znam laseczki, które chwalą sobie pampersy biedronkowe! sama nie mogę się wypowiedzieć, ale takie pozytywne głosy słyszalam :)

zz biedronki są dobre DADA bo jak byłam w pl kupiłam paczuszkę (ceny oryginalnych pampersów mnie przeraziły :-p )
są nieco grubsze, niż pampersy ale dupka się nie odparza i w sumie nie są złe..
tak samo wyglądają lidlowskie TOUJOURS tyle że te nie mają z tyłu przy pasie ściągacza takiego fajnego i czasem kupa wypływa:-p

reklama
dziewczyny a odnosnie biustonoszy Alles to kupujecie z fiszbinami czy bez ?
bo tez sie nad nimi zastanawiam bo kupilam w C&A takie bawelniane bez fiszbin ale maja szew przez srodek piersi i strasznie mnie to denerwuje :wściekła/y:
pierwszy biustonosz do karmienia ktory kupilam to Carriwell i powiem ze super lezy, jest z tych bardziej elastycznych dopasowujacych sie i naprawde fajnie trzyma piersi, tylko ze kosztuje 120 zl :-(

a wiecie gdzie moze w Warszawie mozna kupic staniki Alles ?

Do góry