reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

magglow ja kupuję zwykły staniczek , taki jak zawsze się kupuje na codzień , z fiżbinami oczywiście..
no tyle że chcę taki żeby miał cienkie miseczki , nie żadne push up:-D

reklama
mi tez zostal jeszcze stanik do kupienia, termometr i laktator .
Tak to wszystko wczoraj zamowilam :-) posciel, rozek, rzeczy do higieny, butelke, aspirator do noska, pieluszki tetrowe, wszyyystko :-) Teraz nic tylko czekac :-) A dzisiaj poprałam ciuszki, jutro wezme sie za prasowanie:-) Za to M umył dzisiaj samochod, jutro umyje okna :-):-) A w tamtym tygodniu bylismy na takiej gieldzie i znalezlismy fotelik akurat do naszego wozka, uzywany ale w b.dobrym stanie. I dalismy tylko stowke, a nowy kosztuje 320zl. A na allegro najtansze po 150 :)

kochane ja kupiłam happy dla noworodków i pampersy "2" ale znam laseczki, które chwalą sobie pampersy biedronkowe! sama nie mogę się wypowiedzieć, ale takie pozytywne głosy słyszalam :)

Pewnie chodzi o DADA z Biedronki. Powiem tak-każde dziecko jest inne. Moja Gabi jak się urodziła, to w szpitalu położne powiedziały mi,że będzie mieć wrażliwą skórę na odparzenia i...rzeczywiście. Z pieluch wytestowaliśmy właśnie Dadę i Huggisy. Niestety straszne odparzenia po obydwóch:crazy: Co więcej sprawdziły się tylko oryginalne PAMPERS, ale już Slep&Play (te pomarańczowe) zupełnie odpadały! Także każdy musi sprawdzić na swojej dzidzi. Teraz mam ochotę kupić Happy z Belli-zobaczymy jaki będzie rezultat.
A żeby było ciekawie - podobnie jest z chusteczkami oliwkowymi - też nie każde pasują. U nas sprawdziły się z rossmanna Babydream, Nivea, Dzidziuś (różowe) i Bambino. Za to zupełnie odpadały z Pampersa:rofl2: Paradoks:-)

u nas chusteczki z pampersa też odpadły , ale te pomarańczowe się nadawały!
jednak ja kupuje i tak husteczki j&j z niebieską lub różową łezkę..
te z zieloną są zbyt intensywnie nawilżone i też wyszło odparzenie po nich.. :rofl2:

Pozwolicie, że zdam tu relację ze swojego testu konsumenckiego pieluszek pampers kontra babydream.

Miałam w domu pampki nr 5 ale nie było w sklepie babydream 5 więc kupiłam nr 6. Po rozpakowaniu bardzo podobne. Bez gumek i ściągaczy z tyłu. Rzepy jako zapięcia, pieluchy wewnątrz i na zewnątrz dość miłe w dotyku. Żadna cerata. Babydream tyci grubsze ale też troszkę większe bo w końcu inny rozmiar. Z ręką na sercu jakbym miała zawiązane oczy to nie wiedziałabym która jest która gdybym wcześniej ich nie pomacała.

Test wodny. Nalałam do obu identyczną ilość wody. W pierwszej chwili babydream szybciej "wypiły" wodę. Po chwili odczucie w dotyku było identyczne. Za jakieś 2 minuty pampersy wydawały się w dotyku "suche", babydream nie. Przycisnęłam ręcznik do wkładu i po pampersie była tylko wilgotna kropka a po babydream lekko wilgotny był odcisk dłoni.

Mam jeszcze babydreamy nr 2 3-6 kg. Ale nie mam pampersów w tym rozmiarze. Na razie w dotyku są bardzo milutkie, dość cienkie i podatne. Nie wygląda żeby miały jakiś wkład z lotionu czy czegoś tam. Włóknina wewnątrz trochę jak plaster miodu, nie jest idealnie gładka. Jak kupię pampersy to też oba zaleję.

reklama
Do góry