reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
dziewczyny ja juz wozeczek mam w domu ;-) pojechalismy wybralismy kolor i final - babcia Tymusia placila ;-)
Model w sumie juz mielismy wybrany wiec nawet sie nie zastanawialismy - IMPLAS BOLDER ECOLINE czterokolowy a kolor wzielismy EMERALD - grafitowy z jasna soczysta zielenia a moze to limonka ;-) w kazdym badz razie bardzo podobala mi sie ta zielen.
2010_emerald.jpg

No i kupilam tez juz laktator reczny Aventu, w razie co niech sobie stoi zapakowany, jak nie bede uzywac to sprzedam.
Dzis przychodzi fotel do sypialni do karmienia i w sumie tylko nawilzacz mi zostal ;-)

a i pieluchy jeszcze bo jakos na pampersy dla noworodkow promocji nie ma. Chcialam kupic te Pampers Premium, tylko wlasnie one maja dwa rozmiary dla noworodkow: 1 (2-5 kg) i 2 (3-6 kg) podejrzewam ze jak w 32 tc moj maluch wazyl 2 kg to w terminie napewno 3 kg bedzie mial, to moze lepiej od razu te nr 2 wziac, jak myslicie ?

Ostatnia edycja:
dziewuszki, cudne zakupy :)
zanka karuzela wymiata :)
magglow świetny wózek, podoba mi się nie tylko model ale i kolor :)

reklama
Zanka karuzeluza super :-) Przy Zuzi dostałam karuzelę w prezencie od jej chrzestnego i nawet nie widziałam, że są takie drogie :szok: Teraz już wiem, dlatego muszę dobrze kolejnego chrzestnego dobrać :-D

Magglow ładny wózek, zazdroszczę, że masz już ten zakup z głowy. Wybór wózka to prawdziwe utrapienie.

No to teraz moje zakupy, co to na Maju otwierałam ;-)

Generalnie cała paczka w pieluchach i gigantycznych cipkochłonach :zawstydzona/y:

Krem do pupy, krem do ciałka, dwie miniaturowe czapeczki do szpitala, nożyczki do paznokci z TT (jakieś ogromne są, Baby Ono robi mniejsze), nakładki do karmienia na piersi, pieluchy tetrowe kolorowe i białe.

Ale jak wyjęłam te cipkochłony to masakra jakaś, jakie są ogromne, jak latające dywany :szok: Nie wiem czy nie przesadziłam, zaczynają się pod biustem a kończą na plecach... 2 x podkłady razem 20 sztuk, 2 x podkłady Bella też 20 sztuk, zastanawiam się, czy to wszystko zużyję... Pozytywnie mnie zaskoczyły podkłady Seni, takie kwadratowe pieluchy z ceratą, kupiłam 10 sztuk 60x60 i coś czuję, że bardzo się przydadzą. Dobra jakość i pod pupę na łóżko po porodzie (kto lubi leżeć we własnej krwi) i dla dziecka przy przewijaniu w dziwnych miejscach (łóżko, wózek, w gościach, w przychodni).

Acha no i majtki poporodowe, faktycznie rozmiary bardzo zaniżone! Mam M/L i ledwo weszłam. Jak mi jeszcze doopa urośnie, to będę mogła je sprezentować jakiejś chudzince na sali :sorry2: Trzeba nabyć większe.

Na samym końcu wyjęłam pieluszki... Takie malutkie na maciupką dupcię, dziwne ale dopiero te pieluszki i ich zapach mnie walnął w łeb, aż się wzruszyłam i osmarkałam, wszystkie wspomnienia z pierwszego macierzyństwa wróciły ze zdwojoną siłą... Nie sądziłam, że dostanę ataku od pieluch... :rolleyes2:

Ostatnia edycja:
Do góry