reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Ja też mam butelkę TT - dostałam bezpłatną jakby próbkę, ale to normalna mała buteleczka. Planowałam zakup innej, nie pamiętam jakiej firmy - samosterylizującej, ale skoro mam tą to dam sobie spokój. I tak mam zamiar karmić piersią więc to tylko na wszelki wypadek i gdyby trzeba było podać jakąś herbatkę na kolki czy coś.

reklama
Matusia ja predzej kupie uzywane jak nowe dresiki ;-) wiec mozesz podac tego linka ale chyba, wiem o jakich dresikach z H&M mowisz. To chyba zrobie tak jak mowicie,bodziaki dluzsze i na to dresik welurkowy. Kurde mam taki fajny komplet od kolezanki z czapeczka i kocykiem, ale to na 306 miesiecy wiec za duzy kurde...

Ja zakupiłam ostatnio materiał i będę szyc pościel dla malucha... Ufff ambitny zamiar, zobaczymy ile mi sił na to starczy, może mamę naciągnę żeby mi pomogła. Dodatkowo duży koc z polaru, który już pociełam na kilka mniejszych dla malucha i zamierzam mu wyhaftować różne bajerki :) Jak człowiek leży i ma wolne ręce to warto z tego skorzystać. Jeszcze w lumpie upolowałam za 8 zł taki kombinezon do spania - chyba tak to się nazywa, wygląda jak gruszka na szelkach, rozpinany na zameczek :) więc na początek mały już wyprawiony będzie, a ciuszki dokupować na bieżąco będę. Boje sie że tych najmniejszych za długo nie ponosi jak mu wszyscy liczą, że taki duży się urodzi :)

co do butelek TT, to jak pisałam (gdzieś :D wcześniej)kupiłam sterylizator, podgrzewacz (do tego dali gratis butelkę i smoczki TT)a przy okazji zestaw butelek- żeby już mieć.Co do smoków na nie, to niby są b.anatomiczne, ale przecież ja jestem zielona w temacie:-D
mam jeszcze antykolkową Difrax-a, ponoć dobrze się trzyma w ręce(bo ma takie wgłębienie) i nie zasysa się smoczek do środka(koleżanka mi poleciła)Ponoć lovi się zasysa,ale to nie moja opinia.

Ja butelki ma dwie Avent Philipsa. Dostała u pana dr na wizycie jako gratisy z gazetkami itp. Zamierzam karmić piersią więc to tylko taka rezerw na dzień dzisiejszy, potem będę szukać pewnie jak sie okażą potrzebne.

Styna- świetny komplecik :tak: też się nad Nim zastanawiałam ale kupiłam póki co jedną butelkę z TT zobaczę czy mały zaskoczy jak tak to wtedy jeszcze jedną i styknie bo i tak nastawiam się na karmienie piersią :tak:

co do butelek TT, to jak pisałam (gdzieś :D wcześniej)kupiłam sterylizator, podgrzewacz (do tego dali gratis butelkę i smoczki TT)a przy okazji zestaw butelek- żeby już mieć.Co do smoków na nie, to niby są b.anatomiczne, ale przecież ja jestem zielona w temacie:-D
mam jeszcze antykolkową Difrax-a, ponoć dobrze się trzyma w ręce(bo ma takie wgłębienie) i nie zasysa się smoczek do środka(koleżanka mi poleciła)Ponoć lovi się zasysa,ale to nie moja opinia.

TT też są antykolkowe i do tego mają specjalny odpowietrznik właśnie po to aby się smoczek nie zasysał, więc stosunek ceny do jakości jest naprawdę dobry.

Futrzaczku ja też nastawiam się na karmienie piersią, ale z powodu ślubu mała będzie musiała umieć jeść też z butelki i tak po przejrzeniu wszystkich smoczków uznałam że na TT będzie najłatwiej ją nauczyć.

Ostatnia edycja:
TT też są antykolkowe i do tego mają specjalny odpowietrznik właśnie po to aby się smoczek nie zasysał, więc stosunek ceny do jakości jest naprawdę dobry.

Futrzaczku ja też nastawiam się na karmienie piersią, ale z powodu ślubu mała będzie musiała umieć jeść też z butelki i tak po przejrzeniu wszystkich smoczków uznałam że na TT będzie najłatwiej ją nauczyć.

zgadzam się w zupełności :tak:

reklama
Do góry