reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
Ależ skąd :sorry:
Nie mam nawet głupich klapek pod prysznic, szlafroka, koszule chyba sobie daruję i będę brudzić te szpitalne, tantum rosa (wyczytałam, że dziewczyny kupują butelki do spryskiwania mychy roztworem, świetny pomysł, trzeba kupić) a dla dzidzi przewijak, wanienka, wózek, kocyk gruby, ajajaj jeszcze tyle wydatków a kasy znikąd :sorry:
Zaciskam nogi, żeby zdążyć ze wszystkim ;-) I nie można zapominać o zatankowaniu samochodu i opłaceniu szpitala (poród rodzinny 150 zł).

magglow super bryka :-) a czy fotel też zamawiałaś przez internet, jak tak to podaj linka, bo nie mogę się zdecydować.

Fotelik kupowalam uzywany na ebay'u razem z baza i jutro ma mi szwagierka słać do polski ;-)

co do majtochow poporodowych to ja tez wzielam rozmiar nr 1, napisali ze rozciaga sie do 120 cm w biodrach wiec pomyslalam ze spoko, a jak przymierzylam to takie akurat wyszly, dobrze ze ta siateczka sie rozciaga ;-)

No przede mną też jeszcze sporo zakupów... A o jakim butelkach mowa do spryskiwania, są jakieś specjalne?? Pisałam ostatnio z jedną laską to mówiła,że dobrze mieć butelkę z dzióbkiem po mineralnej i sobie polewać.

Poród rodzinny 150zł, ja słyszałam że to jest bezpłatne???!!!!!!!!!!!

Na samym końcu wyjęłam pieluszki... Takie malutkie na maciupką dupcię, dziwne ale dopiero te pieluszki i ich zapach mnie walnął w łeb, aż się wzruszyłam i osmarkałam, wszystkie wspomnienia z pierwszego macierzyństwa wróciły ze zdwojoną siłą... Nie sądziłam, że dostanę ataku od pieluch... :rolleyes2:
aż się zakrztusiłam zupą szczawiową, zaplułam dopiero co ubraną białą koszulkę, wiesz kobieto jak ciężko się dopiera szczaw?

Jaipur kara za to, że sama jesz zupę, się nie podzielisz :-p:-)

Z tą opłatą za szpital i poród rodzinny, no jak to, nie wiecie, że to jest "dobrowolna cegiełka na szpital" bez której nie wpuszczą męża na salę? We Wrocławiu na Brochowie tak samo płaciłam "dobrowolną cegiełkę". Toż przecież płacimy z dobroci serca :evil:

A pojemnik do spryskiwania krocza to albo taki do kwiatów albo do włosów, o niczym specjalnym nie słyszałam. Ale chyba wygodniej spryskać się roztworom niż polewać kubkiem czy dziubkiem ;-)

W Opolu też niby poród rodzinny bezpłatny, ale tak naprawdę 100 zł, a w Ząbkowicach 250 zł, albo 500zł i partner jest przez cały pobyt w szpitalu z nami.

reklama
u mnie porod rodzinny za darmoche ale pobyt na sali dla "vipow" 50zl/dobe i maz moze byc wtedy u mnie caly czas

Dostalam dzisiaj kase z zusu tlyko nie wiem czemu marne 750zl a powinnam dostac minimum tysiaka...na pewno bedze jakies wyrownanie ale za 2 tyg czy dopiero za miesiac z nastepna kasa?
W kazdym bardz razie oplacilam faktury za swoj telefon i kupilismy lozeczko z firmy Klups Radek za cale 209zl to nie duzo chyba i zamowilam posciel, jak juz przyjdzie do ustroje wyrko i cykne foteczki, ale sie ciesze bo taka niespodzinka z tymi pieniazkami, ze od razu pojechalismy na zakupki :tak:

Do góry