reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
Ewelina super ciuszki ...
a ja jak obiecałam że zrobię zdjęcia jak tylko odbiorę aparat tak jeszcze nie zrobiłam..
więc porobię jutro , i wstawię :-)
a ja jak obiecałam że zrobię zdjęcia jak tylko odbiorę aparat tak jeszcze nie zrobiłam..
więc porobię jutro , i wstawię :-)
Ewelina sliczne ciuszki
Ja jak jeszcze nie wiedzialam co bedzie, jakos nastawialam sie na chlopczyka, bardzo podobaly mi sie chlopiece ciuszki i to jak mozna go ubierac w sweterki koszule mmm ..
A ze bedzie dziewczynka moj wzrok przyciaga teraz tylko kolor rozowy
Pozniej zrobie tez chyba zdjecia i pochwale sie Wam co juz mam A sporo tego, bo na początku troche szalałam z allegro (teraz juz sie opanowalam i nie kupuje NIC - starczy! ) i dostałam troche od siostry mojego M bo urodzila 4 miesiace temu
I wszystko mam w rozmiarze 56-62, kilka sztuk jest na 68, mam nadzieje ze chociaz raz jej wszystko zaloze , bo jak urodzi sie np.60 to raczej tego nie ponosi .. No to ide pocykac fotki
Ja jak jeszcze nie wiedzialam co bedzie, jakos nastawialam sie na chlopczyka, bardzo podobaly mi sie chlopiece ciuszki i to jak mozna go ubierac w sweterki koszule mmm ..
A ze bedzie dziewczynka moj wzrok przyciaga teraz tylko kolor rozowy
Pozniej zrobie tez chyba zdjecia i pochwale sie Wam co juz mam A sporo tego, bo na początku troche szalałam z allegro (teraz juz sie opanowalam i nie kupuje NIC - starczy! ) i dostałam troche od siostry mojego M bo urodzila 4 miesiace temu
I wszystko mam w rozmiarze 56-62, kilka sztuk jest na 68, mam nadzieje ze chociaz raz jej wszystko zaloze , bo jak urodzi sie np.60 to raczej tego nie ponosi .. No to ide pocykac fotki
lepidoptera
Fanka BB :)
ja niestety nnie posiada takiej wanienki ,
ale mogę podpowiedziec , ze jesli zwykła wanienka np u mnie (i u wielu mam ) była wystarczająca , bez żadnych antyposlizgowych bnbajerków , to myslę że Tobie też by wystarczyła;-)
a możesz linka pokazać do tych wanieneek (tak z ciekawości chciałam zobaczyć) bo ja za swoją zwykłą dałam 27zł
Bardzo proszę:
Wanienka anatomiczna jak ONDA Transport 0zł TANIO (1454036036) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
WANIENKA anatomiczna ONDA EVOLUTION OK BABY okbaby (1439681206) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
_Roszpunka_
to mogę Ci powiedzieć że ja kupiłąabym zwykłą wanienę
zamiast takiej..
uwierz że dziecko czasem lubi się pluskać na pleckach na brzuszku a tu już nie ma takiej możliwośc
z tej wkładki ciężko wyjąć dziecko przynajmniej takie kilkudniowe-kilkutygodniowe które jeszcze się wije na wszystkoe strony , no i taka kapiel trwa ok 2-3 minut , więc szybciej podtrzymać ręką dziecko i obmyć
możesz dokupić zwykłą matę antypooślizgową (tam wcześniej komuś dawałam linki jakie znalazłam)
a jeli sie obawiasz to są te tzw foczki , co służy jako wkładka ale zawsze można ja wyjąć
ale to tylko moja opinia
zamiast takiej..
uwierz że dziecko czasem lubi się pluskać na pleckach na brzuszku a tu już nie ma takiej możliwośc
z tej wkładki ciężko wyjąć dziecko przynajmniej takie kilkudniowe-kilkutygodniowe które jeszcze się wije na wszystkoe strony , no i taka kapiel trwa ok 2-3 minut , więc szybciej podtrzymać ręką dziecko i obmyć
możesz dokupić zwykłą matę antypooślizgową (tam wcześniej komuś dawałam linki jakie znalazłam)
a jeli sie obawiasz to są te tzw foczki , co służy jako wkładka ale zawsze można ja wyjąć
ale to tylko moja opinia
lepidoptera
Fanka BB :)
Kamcia - ale w moim przypadku taka wanienka będzie wygodniejsza. Zrobimy jakąś deskę a wannę i na to położę wanienkę. NIe będę musiała sie tak bardzo schylać (a kręgosłup juz teraz mi nawala), jak gdybym trzymała małą na ręce w zwykłej wanience. Poza tym sama dam sobie radę (mam nadzieję). Bo inaczej musiałabym kupić zwykłą wanienkę + stelaż, co nie będzie dużo tańszym rozwiązaniem. A w kuchni z kolei też nie mogę kąpać małej, bo blaty mamy wyżej niż w standardzie (M ma 197 wzrostu...) i będzie mi za wysoko... ale chyba kupię tą tańszą wanienkę bez antypoślizgów, bo z kasą krucho, a tak jak piszecie, zawsze mogę włożyć pieluszkę, gdyby maleństwo się ślizgało...
Poza tym - śliczne ciuszki! Pościel też . Ta pościel z feretti też od dawna mi się podoba, ale widziałam tylko na te większe łóżeczka...
Ja na razie mam tylko ciuszki i to w ilości wystarczającej na pierwsze kilka miesięcy. Ale poza tym nic więcej
Poza tym - śliczne ciuszki! Pościel też . Ta pościel z feretti też od dawna mi się podoba, ale widziałam tylko na te większe łóżeczka...
Ja na razie mam tylko ciuszki i to w ilości wystarczającej na pierwsze kilka miesięcy. Ale poza tym nic więcej
Ostatnia edycja:
Hope
podwójna mama :-)
Motylku, jeśli masz możliwość, kąpiel pozostaw tatusiowi. To jedna z niewielu czynności przy noworodku i niemowlaku, do której mama jest zupełnie zbędna ;-)
Ja mam ciągle poczucie, że mam za mało ubranek. A staram się zachować umiar i zakupić minimum, wiadomo, że dzieci szybko wyrosną. Tylko kiedy kończy się minimum a zaczyna przesada...
Ja mam ciągle poczucie, że mam za mało ubranek. A staram się zachować umiar i zakupić minimum, wiadomo, że dzieci szybko wyrosną. Tylko kiedy kończy się minimum a zaczyna przesada...
reklama
_Roszpunka_
lepi , ale jak mówisz że zrobicie deskę na wannę ... no oi na tej desce można też zwykłą wanienkę położyć nie żadną drogą ...
a naprawdę 3 minutowe trzymanie dziecka na ręce nie robi aż takiego wysiłku
jak dla mnie to całkowita strata kasiorki , no ale jeśli uważasz że tak będziesz miała lepiej to oczywiście mozesz kupić ta wanienkę
jak znajdę mój filmik z kapieli Vi to Ci mogę wwstawić i sobie sama zobaczysz...
a naprawdę 3 minutowe trzymanie dziecka na ręce nie robi aż takiego wysiłku
jak dla mnie to całkowita strata kasiorki , no ale jeśli uważasz że tak będziesz miała lepiej to oczywiście mozesz kupić ta wanienkę
jak znajdę mój filmik z kapieli Vi to Ci mogę wwstawić i sobie sama zobaczysz...