reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

wisienka zobacz:-)

Załączniki

• 22f94e56a4.jpg
    22f94e56a4.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 50
reklama
86ania86 trzymamy kciuki :-)
u Nas w tym miesiącu czas na artykuły higieniczne:)
co sądzicie o aspiratorku zamiast gruszki ???
Wg mnie to mniej inwazyjne dla małej dzidzi :-)

my stosujemy fridę do nosa od maleńkiego i jak najbardziej polecam, próbowaliśmy też gruszki ale się nie sprawdziła, zresztą ja sama bałam się jej stosować a co dopiero na to maleństwo :sorry:

86ania86 trzymamy kciuki :-)
u Nas w tym miesiącu czas na artykuły higieniczne:)
co sądzicie o aspiratorku zamiast gruszki ???
Wg mnie to mniej inwazyjne dla małej dzidzi :-)

ja jestem jak najbardziej ZA aspiratorem..
gruszką nawet jakbyś chciała to nie wyciągniesz wszystkoego na raz a dziecko płacząc wciąga to spowrotem...
ja mam otrivin Otrivin Baby, aspirator do nosa, 1 sztuka - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie i jestem bardzo zadowolona
końcówka jest miękka, nie ma ostrego ścięcia tylko jest ładnie wyprofilowane:tak:
no i wkłady łatwo się wymienia... ;-) tu w zestawie masz chyba 6 wkładów.. nie pamiętam już..

No rzeczywiscie identyczny wzor jak ta flanelowa pieluszka:)
Bardzo ladnie wyglada, ja jeszcze poscieli nie wypatrzylam. Ale niewykluczone ze bedzie cos na wzor tej :)
dlatwego to było moje pierwsze pytanie czy to jest pościel:-D

Gruszka była u nas beznadziejna i nie kupię nowej. Lepsze i skuteczniejsze było przy katarku psikanie solą morska czy solą fizjologiczną i obracanie dziecka na brzuszek na moich kolanach główką niżej i lekkie oklepywanie po pleckach aż gile same wypłyną.

A co do pościelki i pieluch to my mamy dokładnie tą różową co na zdjęciu i pieluchę flanelową do tego i taką niebieską w baranki i też pielucha taka. Jak my kupowaliśmy pięć lat temu wyprawkę to na allegro było mnóstwo takich wzorów co można było w zestawy połączyć. Tetrowe też były, ale wtedy nie kupowaliśmy ale teraz kupię bo tetra nam się bardzo przydawała a kolorowe we wzorki są śliczne. Co do tych flanelowych pieluch to nam się troszkę w pierwszym praniu sprały. Ale pościel była ok tylko tyci sztywna w moim odczuciu. Ale teraz po kilku praniach jest już oczywiście fajna. Za to powiem Wam, że teraz nie kupię wkładów do pościeli na allegro, bo ostatnio trafiły nam się w zestawie dość sztywne i niefajnie pachniały, tak chemicznie. A widziałam w ikei takie wkłady i były mięciutkie a kosztowały jakoś 20-30 zł. W ogóle wybieram się jeszcze raz do ikei przed porodem (wczoraj jakoś nie chciałam jeszcze robić zakupów dzieckowych) po dmuchaną nakładkę na przewijak, do tego są w zestawie po 2 szt takie flanelowe pokrowce na te dmuchane nakładki (z czerwoną aplikacją albo niebieską) po 19 zł., te wkłady do pościelek, ochraniacz na łóżeczko na ząbki. Fajne rzeczy tam widziałam. Pudełek też od groma i ciut.

reklama
Witajcie :)
Jesteśmy z M po małych zakupach w Mathercare. Są przeceny 30 i 70 % (nie na wszystko niestety). Kupiliśmy 7-pak body z długim rękawkiem za 55 zł, 5-pak skarpetek za 9zł, 2 czapeczki i 2 pary rękawiczek - niedrapek (jak to sie nazywa??) za 14zł.
Na początek chyba ciuszków mam dosyć, bo mam spory zapas z lumpka. Ale poza tym, to jeszcze nic nie mamy...
... zapomniałam - mamy śliczny, ciepły kocyk dla dziewczynki, który M wygrał kiedyś w jakimś konkursie internetowym :)

Do góry