reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Dziewczyny - może któraś mnie oświeci, bo już głupieję:baffled:

jak to jest z tą wagą wózka?? bo przyznam, że jest to dla mnie główne kryterium wyboru wózka. Skoro wózek ma aluminiową konstrukcję, to teoretycznie powinien byc lżejszy niż pozostałe, a jeśli ma 3 koła to tym bardziej.
np ten Camaro - niby najlżejszy bo 10 kg - piszą wózek, a w sumie, to pewnie sam stelaż, tak??
Espiro z gondolą 18,5 kg - a niby aluminiowy...
to już jumper, choć chyba nie z aluminium, bo nic o tym nie piszą, jest lżejszy, bo z gondolką 16 kg...
i bądź tu mądra...

reklama
lepi - to jest w większości przypadków waga samego stelaża właśnie. Z reguły spacerówka jest albo ciut lżejsza albo waży tyle samo co gondola, ale ten stelaż jest właśnie najcięższy z całego ustrojstwa. Dlatego my kupujemy osobno głęboki (koszt ok 400 zł) ważący 11,5 kg razem z gondolą więc stosunkowo niewiele, a potem samą spacerówkę - tu waga ok 6 kg myślę mozna już znaleźć coś sensownego (nie mam na myśli takiej zwykłej "parasolki"). Wtedy też już będziemy wiedzieli czy chcemy skrętne koła i inne gadżety bo po użytkowaniu głębokiego zobaczymy jak to w praktyce wygląda.
Dla mnie ważne jest by wózek miał:
- dość duże koła (ale z drugiej strony im większe koła tym większa waga) i równej wielkości, na pewno nie 3kołówka
- jedną poręcz do trzymania zamiast 2 osobnych rączek
- sensowny kosz na zakupy
- na tyle dużą gondolę żeby bąbelek się zmieścił, a nie jak czytałam opinie o niektórych to 5 miesięczny maluch już nie wejdzie

Fotelika z wózkiem nie chcemy bo nie będziemy wozić w foteliku a'la wózek. A sam fotelik dostaniemy od znajomych.
Póki co waham się tylko czy koła pompowane czy piankowe, bo każde mają swoje plusy i minusy, ale skłaniam się w kierunku piankowych.

Nie, te rękawice kupię potem już do spacerówki :) Tylko teraz mi się szczególnie podobają jak jest zima, bo wiem jak łapska marzną gdy np niosę zakupy.
A co do tego ile się używa głębokiego, to znajomi już gdy ich synek miał niecałe pół roku mówili że nie lubi tego wózka bo nic w nim nie widzi. A już był na tyle duży ze oglądanie ciągle nieba mu się znudziło i zaczął woleć widoki. Dlatego zastanawiam się czy np taka poduszka klin byłaby dobra - zawsze to zmiana pozycji na taką ciut bardziej podniesioną. I w ogóle może do łóżeczka warto taką mieć? To jest sztywne, więc nie ma obaw jak ze zwykłą poduchą. Korzystała może któraś z was z czegoś takiego?

Dziewczyny - może któraś mnie oświeci, bo już głupieję:baffled:

jak to jest z tą wagą wózka?? bo przyznam, że jest to dla mnie główne kryterium wyboru wózka. Skoro wózek ma aluminiową konstrukcję, to teoretycznie powinien byc lżejszy niż pozostałe, a jeśli ma 3 koła to tym bardziej.
np ten Camaro - niby najlżejszy bo 10 kg - piszą wózek, a w sumie, to pewnie sam stelaż, tak??
Espiro z gondolą 18,5 kg - a niby aluminiowy...
to już jumper, choć chyba nie z aluminium, bo nic o tym nie piszą, jest lżejszy, bo z gondolką 16 kg...
i bądź tu mądra...
najlepiej jak sam stelaż nie jest cięższy niż 10-11 kg a dodatki- gondola, spacerówka cy fotelik nie przekracza 6;-)

Jaipur ja Vi woziłam w gondli 4 i pół miesiąca bo już sama siadała i w gondoli mi się podnosiła no a ze tam nie ma szelek i poparcia to się wkurzała, njibhy jest regulacja wysokości i miałam podwyższanie pod głową na półsiedząco , ale się zsuwała w dół

Kiedyś na allegro widziałam bardzo ładne, seksowne staniczki, lekko usztywniane do karmienia. U mnie w sklepach niestety nie dosyć, że drogie te staniki, to tylko zwykłe, bez żadnego usztywnienia:baffled:
niestety nie mam linka do tej stronki z allegro - ale widziałam, że są takie. Ja niestety bez przymierzenia stanika nie kupię, zwłaszcza za taką kasę:baffled:

o, znalazłam, coś takiego:
http://moda.allegro.pl/biustonosz-roxy-do-karmienia-2-kolory-80-b-i1389641613.html

Ostatnia edycja:
thriumph ma serię mamabell (tak sie chyba nazywa), ze staniczkami do karmienia, gdzie jeden model ma usztywniane miseczki. nie ma tam metalowych fiszbin, ale nie wiem jak leży, bo póki co nie przymierzałam. zresztą jak znam życie u mnie się nie sprawdzi, bo moje piersi sa dość ciężkie i mimo usztywnienia rozleją się na boki.

reklama
:-) nawet nie patrzyłam, wkleiłam przykładowy link ze stanikiem, bo chciałam pokazać, że ładne też są, choć nie dla wszystkich dostępne, bo jak pisałam - ja musze przymierzyć:baffled:

Do góry