reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Na temat fotelików zgadzam się z Kamcią .
My mieliśmy najpierw z kompletu z wózka do póty Szymek nie zaczął sam siedzieć a teraz mamy ten do 36kg.

reklama
Lepszy to może za dużo powiedziane bo ja się spotykałam jedynie z opiniami, że za długo w foteliku to lepiej żeby maluch nie przebywał. Ale wygodny jest. Na zakupach niezastąpiony jak maluch usypia w samochodzie więc potem nie trzeba dziecka budzić i przekładać tylko wypiąć nosidło i na stelaż i już. Z samochodu do domu czy zima czy lato nie trzeba dziecka tykać tylko właśnie z całym fotelikiem przenosić. Ja potem fotelika używałam też do karmienia jak córka jeszcze nie siedziała sama a łychą już jadła. A większe foteliki nie zawsze da się montować tyłem a jazdy przodem to nie polecam już absolutnie bo nawet większe hamowanie może dziecku krzywdę zrobić jeśli główki nie trzyma.

Noo to teraz wszystko już kumam.Dzięki! nie ma to jak sprawdzone rady.
Czyli teraz inwestuje w taki 3 w1, już znalazłam furę dla juniora.A jak urośnie to fotelik taki większy, już nie-wózkowy.

Poza tym komplety 3 w 1 wychodzą o wiele taniej. Foteliki 0-13 są lekkie i poręczne bo te większe już nie. Są jeszcze 0-36 ale mnie jakoś nie przekonują

haha wymiona ale bardzo dobrze gadasz, ja to wyznaje zasade, ze na czym zaoszczedzic mozna to mozna ale na bieliznie i kosmetykach nigdy! Nawet nauczylam mojego meza i juz nie zalozy gaci innej firmy niz Henderson czy Cornette ;-) ja Kinge tak sobie upodobalam, ze w ciemno moge wziac rozmiar i zawsze bedzie pasowal poza tym tak ladnie miseczki profiluja moje cycochy, ze wygladaja naprawde ladnie.
Ostatnio znowu doszylam sobie do portek nowy pas i z legginsow wyprolam gumke i wszylam szerszy pas, bo juz i gumeczka cisnela mnie w brzuch

ale teraz mam problem z bluzkami jeszcze do niedawna miescilam sie w swoje t-shiry domowe, a teraz juz mam niemaly problem musze kupic sobie ze 2 sweterki zapinane na guziki, ktore zawsze moge zapinas nad brzusziem tlyko na jeden guzicezk i jakies bawelniane koszulki czy tuniki, bo mam juz dosc samych swetrow do chodzenia po domu tez by sie cos luzniejszego przydalo...

Ania - Ładnie wygląda. Ale mam tej firmy spacerówkę i nie polecam. Ale może ten model jest lepszy, kto wie. Poczytać opinie warto.
Ja musiałabym sobie obejrzeć na żywo wózki mojej ulubionej firmy (pierwszy wózek mieliśmy od nich i złego słowa bym nie powiedziała) - podobne do wszystkich innych:
Tutek Bardzo lekki wózek3w1 CAMARO ALU 1.199zł (1384634731) - Aukcje internetowe Allegro
albo inny model:
Tutek wózek Grander_design2010 Waga tylko 10kg!!! (1381994345) - Aukcje internetowe Allegro

Marzeka ten CAMARO jest fajniusi, już pomijam koła za którymi nie jestem. Wózek ogólnie robi wrażenie

reklama
ania i jeszcze minus... teraz dopatrzyłam..
konstrukcja waży 18 kg:szok:
u mnie waży 10 ... więc wg mnie jest nieco za ciężki
bo dochodzi gondolka bądź spacerówka/fotelik a to waży 6 kg zawsze
więc będziesz miała prawie 25 kg... :szok: + dziecko....:szok:

marzena tutek fajny , szkoda tylko ze nie można ustawiać dziecka w dwa kierunki jazdy , np fajny bajer bo jak wieje wiatr , tgo możesz dziecko do siebie a jak ciepło to do świata...
no i tak samo młodzsze lepiej do siebie , starsze które podziwia wszystko dookoła lepiej do świata

Do góry