reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
A ja zauważyłam, że tak mi się brzuch podniósł ostatnio, że dzinsy mi spadają z tyłka. Chyba biodrówki wyjmę znowu bo teraz mnie gniecie to co wyżej czyli zwykłe dżiny a przy biodrach jakoś luźniej mi. Nawet majciochy co sobie niedawno kupiłam mi się zsuwają. A staniki to nie wiem gdzie będę kupować, chyba na allegro bo u mnie w sklepach to tylko te maciorowate ohydy. Jesteśmy kobietami i mamy się czuć kobieco, czasy matki-polki już minęły, macierzyństwo to powód do dumy a nie do ukrywania brzucha pod workami w ciemnych kolorach i kupowania jedynie brzydkich ale zdrowych staników. Chociaż moja położna co na patronaż wpadła mówiła, że stanik do karmienia ma trzymać piersi w optymalnej pozycji, nie ściskać ale też mają nie dyndać bo od tego się zastoje robią a mój cyckonosz do karmienia jakoś kiepsko trzymał. Dlatego będę kupować staniki z fiszbinami (czytałam, że są jakieś specjalne które nie uciskają jak te metalowe a trzymają), wszystkie staniki mam na drutach więc w innych czuję się źle.

ania ten Twój fajniutki tylko racja podobny to Jumpera a jak Kamcia piszę że jumper dużo lżejszy to chyba nie ma co ;-)

marzenka - a Twoje wózeczki też w moim stylu :tak: ojjj czuję że ciężki wybór będzie Nas czekał :-D

ania i jeszcze minus... teraz dopatrzyłam..
konstrukcja waży 18 kg:szok:
u mnie waży 10 ... więc wg mnie jest nieco za ciężki
bo dochodzi gondolka bądź spacerówka/fotelik a to waży 6 kg zawsze
więc będziesz miała prawie 25 kg... :szok: + dziecko....:szok:

marzena tutek fajny , szkoda tylko ze nie można ustawiać dziecka w dwa kierunki jazdy , np fajny bajer bo jak wieje wiatr , tgo możesz dziecko do siebie a jak ciepło to do świata...
no i tak samo młodzsze lepiej do siebie , starsze które podziwia wszystko dookoła lepiej do świata

Można, camaro można. Mój poprzedni wózek miał wszystko odpinane więc gondola była osobno, spacerówka osobno i fotelik też osobno na stelażu. I kierunki dowolnie bo to się montowało na takie klamry.

Bede musiala chyba poryc w necie, bo latanie po sklepach i mierzenie w ciemno odpada, nie mam czasu i Alucho by nie zdzierzyl takich maminych lowow...
A tak, jak juz bede miec obczajony temat to tylko na konkretne marki/modele bede lukac... ale nie ukrywam, ze jakos mnie to stresuje... :)

Co do wózka jestem akurat prawie na 100% zdecydowana na sam głęboki, nie taki wielofunkcyjny. Mimo, że najfajniejszy jaki znalazłam nie ma skrętnych kół - najwyżej zafunduję sobie takie w spacerówce. Ale któraś wkleiła aukcję gdzie jako gratis były te rękawice do wózka. I w to na bank zainwestuję bo jestem takim zmarzlakiem, że na pewno mi się to przyda. Świetny wynalazek :)

no mi tez sie nie usmiecha te latanie co miesiac i mierzenie, bo mowie Wam kupialam zaledwie 2 miesiace temu 2 nowe staniki bo stare juz za male i dupa, chyba znowu musze wybrac i zmierzyc wiekszy rozmiar bo te mnie cisna i to nie wobwodzie, bo mam przedluzaczke, ale wlasnie w miskach, mam te cycochy sterczace, takie nabrzmiale, ze noszenie ich w tych usztywnianych sprawia mi czasem nawet bol no i chyba znowu mi sie powiekszyly...ide w matke jak nic :-D ale musze posuzkac jakichs takich delikatnych fiszbinek, bo w takich szmaciakach te ciezkie piersi, a potem juz wypelnione mlekiem beda zwisac,a je trzeba bedzie podtrzymywac zeby nie wygladac potem jak krowka dojna. Moja sasiadka to latala po szmateksach i kupowala uzywane takie szmaciane do karmienia, o zgrozo co jak co ale bielizny nie kupilabym w uzywaku...

reklama
ja mam to samo, tylko, że stanikami tak juz jest niestety, że aby kupić, trzeba przymierzyć. generalnie wszystkie, które nosiłam przed ciążą spakowalam i schowalam do szafy... i tak wszystko mi z nich wypływało, więc wymieniam całą stanikowa garderobę.Poki co kupiłam 3, z czego 1 juz uciska... brrr jak tak dalej pójdzie to będę przewracać sie pod ich ciężarem hehe

Do góry