reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Witam przyszle mamusie majowe :)

Za zgoda moderatora pozwole sobie wkleic linki do ubranek ktore posiadam na sprzedaz

ceny naprawde niskie moze ktoras z Was cos wybierze od 1 zl

dodatkowo posiadam lezaczek fisher price do sprzedania zainteresowane osoby prosze na priv

ubranka po 1 zl

ubranka po 1 zl za sztuke | użytkownik sasanka.1 - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl

ubranka po 2 zl

ubranka po 2 zl za sztuke | użytkownik sasanka.1 - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl

rozne ubranka ceny od 1 zl

Rozne ubranka | użytkownik sasanka.1 - zdjęcia na FotoForum | Gazeta.pl

po swietach przejrze jeszcze szafe i pewnie cos jeszcze znajde beda napewno dresiki i wiele bluzeczek

pozdrawiam i zycze wesolych swiat :)

aga

reklama
Ja mam teraz turystyczne ale chce je sprzedać i kupić 2 drewniane najlepiej ciemne.

Futrzaczek może jest opcja innych wzorów trzeba by maila podesłać i spytać.

Gag fajna sukienka ale ja już bym się nie zmieściła:-D

Agaf śliczne łóżeczko

Bra szufladę można dokupić

Zanka wrzucasz cały komplet do pralki i z głowy

86ania
cudne

fajne te pościele i łóżeczka.Sama jeszcze nic nie szukam, więc dzięki za inspiracje:)

mam pytanko odnośnie funkcjonalności(nie mam o tym pojęcie bom pierworódka:tak:)"
czy taki pomocnik(szafka obok z miejscem na przewijanie), jak jest na foto z kompletem żyrafkowym jest potrzebny czy zbędny? Będziemy urządzali pokój dla małego od podstaw, więc wszystko muszę kupić.Pokój będzie miał ok.15mkw.

U mnie jeden szmateks nawet nazywał się "tani armani". A co do ciuchów stamtąd to jak ktoś ma maszynę do szycia (najlepiej) i trochę talentu to można sobie takie ciuchy poszyć! Np. z beznadziejnych sukienek, jak są z fajniejszego materiału można uszyć takie tuniczki odcinane pod biustem - wystarczy dobrze wymierzyć, obciąć od dołu część spódnicową żeby z tego powstała część podbiustowa tuniki, do tego z góry oryginalnej zrobić "karczek", zszyć i już. Jak ktoś ma wyobraźni trochę to mam nadzieję że zrozumiał. Ja szyję mojej córci kostiumy do przedszkola w taki sposób-kupując dorosłe i przerabiając na nią.

tzn komódka z "deską" do przewijania? My mieliśmy. U nas sprawdziło się świetnie. To była zwykła wąska komoda (chyba 30 cm głeboka) do tego za nią stawiało się taką szafeczkę i montowało się specjalny kątownik do ściany (na jedną śrubę) żeby było na czym bezpiecznie położyć przewijak. A jak maluch był na przewijak już za duży to się to demontowało i przesuwało komodę pod ścianę i zyskiwało się przestrzeń. A komoda pod przewijakiem na pieluchy, kosmetyki, ubranka była bezcenna bo wszystko pod ręką i o niczym się nie dało zapomnieć bo wszystko było. Mi odpowiadała i wysokość tego i to że się stało bo po CC było mi tak najwygodniej majstrować przy maluchu. Jak tylko trochę miejsca jest na coś takiego to ja polecam.

To czy się mocno kurzy w domu zależy gdzie się mieszka. Ja mam okna od ulicy i baldachim po prostu robił za mega kurzołap, bardzo szybko go wyrzuciłam, dusił i powodował kaszel. Generalnie jest bardzo niepraktyczny i jedyna zaleta to chyba tylko wygląd.

Uważajcie też na szufladę pod łóżeczkiem, wszystkie tego typu gadżety nie zawsze są przydatne za to są siedliskiem kurzu i roztoczy. Najlepiej gdyby szuflada miała dodatkową przykrywkę, są takie łóżeczka w ofercie. Sprawdźcie jak wygląda schowek na pościel w waszym łóżku, jeśli zbierają się "koty", tak samo będzie pod łóżeczkiem dziecka w szufladzie.

U mnie niestety szuflada też w końcu wylądowała w piwnicy. Garba można dostać od wyciągania i chowania tam czegokolwiek, dwa że jednak się nosi brud, stąd ciągłe odkurzanie, wyciąganie wszystkiego i wkładanie kilka razy w tygodniu, syzyfowa praca.

Co się na pewno przyda w przypadku łóżeczka drewnianego to specjalne osłonki na bramkach na zęby, wyciągane szczebelki i minimum 2 poziomy wysokości. Dobry materac też jest bardzo ważny. Kokosowy np. U nas w ogóle się nie odkształcił, mimo, że używany był 7 lat, nie zbierał kurzu (mamy łóżeczko które rośnie z dzieckiem).

Co do komody nie wiem, jeśli nie ma się szafeczki pewni bardzo się przyda :-) Ja przewijak kładłam na łóżeczku, mam specjalną drewnianą nakładkę a wysokość łóżeczka bardzo mi odpowiadała (przy wzroście ponad 170 komódki czasem są za niskie, trzeba się garbić a jednak zabiegi higieniczne przy brzdącu są nagminne).

Tyle moich doświadczeń ;-):-)

reklama
aż coraz bardziej tęsknię za moją maszyną do szycia:-(
jak sobie pomyślę ile rzeczy wyrzuciłam bo nie miałam jak przerobic... yhhhhh
albo ile by już tu zrobiła z ich "szmat" za taniochę:-p

Do góry