reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

a ja wczoraj kupiłam dla dziewczyn pampki i wiecie co..
nawet nie pamiętam czy to pampersa czy huggiesy:zawstydzona/y:ale chyba pampersa...:-p
ale dla Emci 99 sztuk w jumbopaku za 15 e rozmiar 3
i dla Viki też 87 sztuk za 15 e:-)

reklama
wczoraj dla wypróbowania kupiłam pampersy z biedronki i faktycznie sa super-bardzo miekkie,i naprawde przypominaja Pampersy.,ale mam jeszcze 2 paczki haggisów 2 i sa na razie za duze na Nati,ale zdecydowanie twardsze od biedronkowych.

Jeśli mogę zabrać głos to dla mojego synka świetnie się sprawdzały Dada z biedronki i BabyDream z Rossmanna. Ale wypróbowaliśmy je dopiero jak synek skończył roczek. Teraz jestem mamą wrześniową i myślę że też będę je używać
Pozdrawiam wszystkie majóweczki:-)

Dziewczyny, używacie pieluch zgodnie z opisem na opakowaniu? czyli dokładnie w przedziałach wagowych? np jak wazy maluch 6kg, to pasują i 2 i 3, to które są lepsze?
p.s kupiliśmy Dadę, właśnie junior już jedną zaptakał, przeszła test, nic nie wyleciało.Zobaczymy jak na dłuzszą metę

Jaipur mój mały waży prawie 5,5kg i ja na razie używam pieluch 2. Mam ich zapas i muszę zużyć poza tym jeszcze są dobre.

Jaipur z doświadczenia Ci powiem, że od razu nie ma sensu większych kupować bo mogą słabiej trzymać przy brzuszku i przy gumkach i mogą przeciekać. A te mniejsze robią się za małe jak zaczynają się wrzynać gumki w nóżkach.

Tak zachwalacie te dady z biedronki jak moja siostra, która ich używa, ale nam się one nie sprawdziły:no:
Jak dla mnie dość twarde w porównaniu z pampersem czy huggisem...
Bardzo szybko Maluch je osiusia...
no i najważniejsze, nasz Mikoś od nich miał czerwoną pupcię więc te dwie paki co były w promocji, jedną odsprzedałam, a drugą otwartą oddałam:tak:

a i jeszcze wypróbowałam krem z babydream na słonko i chusteczki
krem, Mikosiowi wyskoczyły krostki, a chusteczki mało co nawilżone...

reklama
Mój siostrzeniec na te Dady miał uczulenie. Jednemu pasują drugiemu nie. Ja tam nie narzekam. Porównywałam z pampersami i w dotyku prawie nie czuć różnicy, Przesikiwać też ich młody nie przesikuje.
Krem z babydream kupiłam wczoraj, ale jeszcze nie użyłam, a co do chusteczek to tak jak Ewcia pisze są strasznie suche.

Do góry