reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

my niedawno kupiliśmy termometr Bremed
termometr_DB_1500_BREMED.jpg

i nie wiem czy na jakiś feralny trafiliśmy czy co, ale ma takie fazy, że za pierwszym razem pokazuje jakąśtam temperaturę, a za każdym następnym znacząco niższą...
Na pewno będziemy go reklamować...

reklama
Dziekuje Wam Drogie za opinie i doswiadczenia :)
No więc tak - przewaliłam cały Internet i wypytałam położną i moja mamę, i każdy mówi że rtęciowy jest najpewniejszy ;( tylko szkoda że nie najwygodniejszy. A na pewno lepszą skuczność maja te mierzące temperaturę przez ucho od skroniowych, tyle że niestety jak dziecko ma zapalenie ucha to nie da sobie nic zmierzyć.
Znalazłam też w domu jakiś mini elektryczny z microlife, kiedys aptekarka wcisnela mojemu mezowi za 4 zł w promocji i za rada poloznej na razie wstrzymam sie z kupnem, zobaczymy jaka bedzie nasza pociecha i jaka forma mierzenia bedzie najwygodniejsza, moja mama tez twierdzi ze radziala sobie normalnym i tragedii nie było, a temperatura chociaż byla pewna.
tak wiec cóż... pozyjemy zobaczymy

ania śliczne spodnie :-)

ja wam zrobię zdjecie tego co ja kupiłam , ale jak wyschnie i wyprasuję :-p
no musiałam bodziaków dokupić bo były takie śłodkie :-D a to nic że prawie 50 sztuk w szufladzie :zawstydzona/y:
no i sukienkę.... :-D

miśka teraz doczytałam co tam napisałaś o opiniach mamy i położnej...
tak samo kiedyś była tylko tetra i sobie radzili, prali pieluchy w rękach i tragedii nie było;-)
ale teraz mamy nowocześniejse czasy i ułatwienia dla nas..

ja już pisąłam , mierzyłam w jednym czasie małej temperaturkę i tym skroniowym i rtęciowym bo tez mi sie wydawało ze oszukuje ten skroniowy..
ale wynik wyszedł ten sam , z tym że przy rtęciowym się namęczyłam zeby małej utrzymać go pod pachą:baffled:
ale jak tam wolisz...
no i w sumie termometru z duo sie nie używa chyba że ktoś jest straszą panikara to mierzy co 2 dzień (znam taką dziewczyne to na forum )
więc może i ten rtęciowy Ci wystarczy
a i apalenia ucha dziecko nie dostaje od tak... więc ten do ucha też nie jest złym pomysłem..
ja kupiłabym elektryczny jakbym miała wybór...

no i jesli się ma więcej kasy to do ucha :tak: bo najlepiej się nim mierzy , ale ten do skroni również zdaje egzamin:-)

Gdyby któraś jeszcze nie miała, to od dziś w lidlu są m. in. termometry do czoła/ucha po 45 zł. I jeszcze inne różne cuda dla dzieci typu ręczniki z kapturkiem itp:)

reklama
Do góry