reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

aha czyli mowicie, ze lepiej zamiast usztywnianego cos miekszego? Ja te kocyki tez obserwuje z mysla o wozeczku i nosidelku, a ten usztywniajacy sprzet do spania bardzo mnie zaciekawil. Ile to kosztuje?

reklama
Ostatnio widziałam w tesco te opatulacze dla dzieci wygladało jak ręczniki takie cieniutkie ale na fotce to dzieciak wygladał w tym taki skrepowany jak w kokonie .Ja tez nigdy nie uzywałam zadnych rożków ani nic z tych rzeczy w szpitalu tez odrazu to zdejmowałam bo miałam wrazenie ze nie czuje dziecka tylko taka sztywna paczuszka ,a faktycznie mozna tez owinąć w kocyk bez tych dodatkowych sprzętów tym bardziejze to maj .

ja mam rożek usztywniany i miękki- dlaczego dwa? bo sztywny był w zestawie z pościelą, a miękki kupiłam wczesniej i zapomniałam o nim:-D do tego dwa kocyki-raczej do wózka planuję, chociaż pościel do wózka też kupiłam.
Do szpitala radzili zabrać rożek i kocyk i spróbować w którym będzie lepiej.

ja też mam 2 miękki i sztywny ..
miękki miałam w gratisie z wózkiem
a sztywny w gratisie z pościelą:-D
i nie uzyłam prawie wcale żadnego:-p
czasem po kapiólce do cyca.. fajnie jak dziecko takie otulone w cieplusi rożek...

Ja przy Mai mialam dwa rozki. Na poczatku jeden, ale w pierwszy dzien jakos przy przebieraniu pobrudzil sie kupka haha i polecialam po drugi. Przydaly sie oba. Potem je komus pozyczylam i ... zniknely w niewyjasnionych okolicznosciach.
Teraz kupilam jeden usztywniany, ale to o usztywnianie mozna wyciagnac wiec zobaczymy. Kupujac rozek myslalam tez o tym, ze Majunia bedzie mogla sobie siostrzyczke potrzymac, bede spokojniejsza jak mala bedzie w rozku.

Pisalyscie ostatnio o majtkach jednorazowych do szpitala, ze czasem sa male stosunkowo do rozmiaru. Ostatnio postanowilam je przymierzyc i moja corcia sie smiala, ze sexi to one nie sa ;-)

Ostatnia edycja:
paula wiesz powiem Ci ze drogie troszkę te pieluszki Twoje...
ja kupowałam tez kolorowe i brałam 10 sztuk .. i od sztuki płaciłam 1,20 zł ...
to było 2 lata temu .. to teraz 23zł za 6 szt to mi się wydaje drogo...

aaa jak wy mówicie o rożku usztywnianym z czymś wyjmowamnym to ja takiego nie mam..
mam po prostu taki sztywniejszy ale zwykły:-p

reklama
dziewczyny
kupujecie podusię do wózka ?
jeżeli tak to jaką ? a może klin jest ok ?
doradźcie coś ! :-)

ja nic nie miałam i nie kupuję..
znaczy miałam taka płaską jakbyś cienki kocyk polarowy ubrała w poszewkę..
ale ogólnie małe dzieci nie powinny spać na podusi...

więc jest zbędna... :tak:
moja do dziś dzień nie śpi na poduszcze;-)

Do góry