reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

dziewczyny
a co sądzicie o wanienkach profilowanych ?????
Ta, która mi się podoba, ma profil dla niemowlaka a z drugiej strony jest miejsce jak już maluszek będzie sobie potrafił siedzieć :-)
zobaczcie:
tega_onda_blekitna.jpg

co o niej sądzicie ?????

reklama
laski ale macie bryki, a czerwony to fakt jak kabriolet :-D
Matusia mi w x-landerach tez nie podobaly sie kolory, bo tylko 4 maja na sklepach podstawowe i mimo ze dla chlopaka szukalam to jeden za ciemny inny za jasny, no i jak zobaczylam Tako z jego baza kolorystyczna to milosc na amen. No i ogolnie caly wizualnie bardziej mi sie podoba.

no i juz go maaaaaaaaaaaaaaaaam! ciesze sie jak male dziecko. Wlasni skonczylam go skladac, sama bo maz w pracy pomeczylam sie ale dalam rade! Jest fenomenalny. mimo, ze wazy 16kg to prowadzi sie go super. Wjechalam nim do kazdego pokoju i bez problemu wyjechalam, skretne kolka to jego najwieksza zaleta i to co mi sie podoba w nim jeszcze to amortyzatory, jedna reka naciskam na raczke i pieknie caly przod wozka unosi sie do gory, wiec nie straszne mi schody czy krawezniki :tak: strasznie sie ciesze jak glupia i juz nie moge sie doczekac kiedy posadze w nim Oskarka, a poki co Majki go sam wyprobowal i mowi, ze jest super! Wygodny i nie trzesie, wiec jezdzic nim mozna :-D

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

chyba z tej radosci sama zaraz wlaze do tego wozka :-D taka mala rzecz,a jak cieszy. To jak kupimy lozeczko to chyba bede w nim spala do maja hahaha

Muszę się jednak wybrać gdzieś do sklepu i podotykać, pojeździć, porównać na żywo. Mandrzejczuk, faktycznie ładne kolorystycznie te tako, a psiak pasowałby do mojej suni, może ich spikniemy? ;-)
Co do wanienek profilowanych zanka , to niedawno był tu ten temat, ja niestety nie mam zdania, ale zaraz poszukam gdzie to i co to pisałyście. Już mam - str 187.

Ostatnia edycja:
heheh sluchaj mozemy spiknac, w koncu jak mamy reprodukcje dzieci to mozemy i psiaki za jednym razem :tak:
co do wanienki sie nie wypowiem, bo nie mam doswiadczenia za bardzo co jest lepsze, wiec czekam na opinie doswiadczonych mamusiek

o matko... widze że wy juz prawie wszystkie macie kupione wózki... a my z mężem nie możemy się zdecydować. Najpierw był Tako ale później zdecydowaliśmy się na nosidełko Maxi Cosi więc szukaliśmy takiego który ma możliwość wpięcia tego nosidełka do wózka. Ja byłam za x Landerem XA ale mój mąż wynalazł Mutsy Transportera i teraz wybieram między tymi dwoma... i zupełnie nie wiem na co się zdecydować. Mutsy podobno ma większa spacerówkę i lepiej się składa ale x Lander ma pompowane wszystkie koła skóropodobną rączkę.... Cena taka sama! Chce taki kolor wózka aby był i dla chłopca i dla dziewczynki aby później móc wykorzystać dla drugiego dziecka w razie co :)

Co myslicie o takim kolorze?!

mutsy-transporter-brown_7426.jpg1_b7947b16dbd9.jpg to są dwa kolory Mutsy które mi się podobają, co myślicie?

reklama
Ja na razie mam tylko dylemat z kołami - piankowe czy pompowane. Podobno pompowane lepsze (ktoś wie dlaczego?), ale się można zajechać z dętkami bo się dziurawią. Z drugiej strony piankowe się nie dziurawią ale pewnie mają inne minusy. I bądź tu mądry człowieku...
Piankowe źle się prowadzą na nierównym terenie dziurach czy kamykach, a pompowane przechodzą po tym bez problemu. Sprawdziłam to na wózkach znajomych jedna ma pompowane i bomba bardzo dobrze się prowadzi druga ma piankowe(sama mi je odradzała) i jak przejechałam się z jej dzieckiem do sklepu to jak wracałam myślałam że wezmę dziecko a wózek powiem żeby se sama przytargała tak źle się prowadził a ogólnie fajny wózek po sklepie jeździł świetnie ale już w normalnych warunkach masakra.

Do góry