reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

EwelinaD zajebiaszczy wozeczek, strasznie mi sie kolka podobaja, jak zaczelam czytac, ze czarny to tak nie bardzo al ejak go zobaczylam w tej czerni polaczonej z biela i srebrem to ci powiem, ze no no francja elegancja i sama nie pogardzilabym takim :tak:

reklama
No no dziewczyny fajne wózeczki, fajnie że już macie ten wybór za sobą. Ja się chyba zdecyduje jednak na brąz.... chyba że jeszcze mi się odmieni :p

A czym kierujecie się przy wyborze łóżeczka?
W sobotę jadę na zakupy i zastanawiam się czy te łóżeczka z zsuwanym bokiem są bezpieczne i funkcjonalne?
Co powiecie w tym temacie?!

jesli chodzi o łóżeczko, to dla mnie ważne, aby była szuflada, ale zakryta, żeby sie nie kurzyło, oczywiście kolor, co by do mebli pasował, rozmiar, wykonanie itp :) tez zastanawiam sie nad zsuwanym bokiem, może to być ulatwienie przy wyciąganiu maluszka :)

u mnie zwracałam uwagę w sumie tylko na design i szczebelki, żeby nie były zbyt szeroko rozstawione, bo widziałam takie łóżeczka ze szczebelkami prawie co pół metra,A tak to nieszczególnie się zastanawiałam.
Podobno ważne jest aby meble były pomalowane nietoksyczną farba- bo maluch potem może obgryźć szczebelki:szok: O szufladzie nie myślałam, kupiłam bez, bo i tak dość mam mebli w pokoju juniora.

to może w innym temacie- kupiłam chustę z kolorze fuksjowym, strasznie mi się spodobał kolor,model odpowiedni dla noworodków.No właśnie tylko ten kolor- mąż się zdziwił, że taki dla chłopa,ale co poradzę ,że jest piękny? Testowałam na psie:szok::-D był nieco zaskoczony:-D:-D że pani go chce tak przytulać

Ostatnia edycja:
Jesli chodzi o lozeczko zsuwanym bokiem to nie widzialam takiego jedynie wszpitalu;) Ale slyszalam ze mieli wycofac takie ze sprzedazy bo ponoc sa niebezpieczne gdzies dziecko sie udusilo. Ale nie pamietam gdzie o tym mowili

lallallallala wózek kupiony, dopiero teraz rozumiem tę waszą radość kiedy kupowałyście swoje ;D juz się nie mogę doczekać :D będę nim jeździc po mieszkaniu aż do maja, zaspokajając swoje instynkty ;))))

A oto on :

w

Bra śliczny wózeczek, ja swoim też muszę codziennie bynajmniej dotknąć na chwilę, albo się kawałek po salonie przejechać.

A ja nie mogę koloru wybrać buuuu!!! Mój powiedział, że jak nie czerwony (bardzo chce) to już mu wszystko jedno!

Ja mam łóżeczko po Pauli dokładnie takie:
ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK VII SOSNA+SZUF+MATERAC !! (1499751676) - Aukcje internetowe Allegro
i nic mu się nie działo. Nie ma ekstra szuflady przykrywanej ale zaraz nad szufladą jest w łóżeczku taka dykta więc nic szczególnie się nie kurzyło. Teraz tylko chcemy przemalować je sobie bejcą żeby bardzie kolor teek był. Już kupiłam farbę i takie tam i czekam na wenę i trochę pogody żeby sobie wypakować elementy na ogród i pomalować.

A wiecie, muszę się pochwalić że już prawie skończyłam szyć pościelkę :) Jeszcze zamki muszę powszywać i mocowania do ochraniacza i przybornika, wyprać i można wieszać :D Jak mi zostanie materiału to jeszcze do baldachimu coś dorobię bo mam taki tiulowy a żeby było do kompletu przydałoby się coś.

I wczoraj przyszedł mój laktator. Faktycznie nówka sztuka i jeszcze gratisy typu krem jakiś do sutków aventu, te nakładki na sutki do karmienia żeby nie bolało (zamknięte oczywiście i nie używane) i przejściówka do pojemników żeby bezpośrednio odciągać (akurat mam) i opakowanie wkładek laktacyjnych pakowanych każda osobno więc też bez obrzydzania ;) Za 170 zł. to uważam że fajnie trafiłam, nawet inne używane bez gwarancji potrafią więcej kosztować.

Kumpela przyniosła mi ostatnio 3 kartoniki ciuszków chłopięcych. Musiałabym zrobić Wam zdjęcie jak wygląda u mnie jeden kąt w pokoju zawalony workami i kartonami częściowo posegregowanych ciuchów. Tylko kupić 100 kg proszku i prać :)

Widziałyście płyny do płukania z lovelli jelpa itd? Co o nich sądzicie?

reklama
dziewczyny gratuluje zakupów!

wracając do tematu łóżeczek to takie łóżeczka ma np. Drewex... np.
DREWEX
DREWEX

karolq Ty mówisz o tym wypadku sprzed roku w USA. Tam mieli wadliwy system w jakimś modelu łóżeczka, które miało zostać wycofane. Pamietam takie doniesienia telewizji.

A jeśli jesteście w temacie chust to zapytam od razu czy te cieńsze czy grubsze są lepsze?

Do góry