reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
zanka, takie zwykłe się wywija dopóki nie odpadnie kikut, tak przynajmniej pokazywali nam w szkole rodzenia.Więc pomyślałam po co wywijać, jak są z dziurką:D bo pępek ma się "wietrzyć"

Na temat pampersów to chyba muszę z mamą pogadać, bo ona na bieżąco jest (Mam 2-letniego braciszka). Zapytam się jaką dużą paczkę kupiła do szpitala i raczej tak samo zrobię.

ja pomyślałam, aby kupić pampersy "2" od 3-6 kg z tego co pamiętam i do szpitala paczuszkę newborn. tych malutkich wiem, że będzie jedna paczka, a "2" ok 200 sztuk chyba, zakładam, że maluszka wagę 6 kg może osiągnąć w drugim miesiącu, więc będzie trzeba pewnie jeszcze dokupić.

Jeśli mogę się wypowiedzieć w sparwie termometrów w smoczku to również u nas się nie sprawdził po pierwsze moje dziecko nie chciałao smoczka a po drugie jek już załapała to kształt tego z termometrem zupełnie jej nie odpowiadał o mało co nie wymiotowała.Teraz mam taki na podczerwień do ucha lub na czole i sprawdz aię super i pomiar zawsze się zgadza.
Karolka no to czekamy na fotki wózeczka, a moze zdradzisz chociaż firmę i kolor wózeczka?

My też newbornów używaliśmy krótko. W szpitalu i jeszcze jedna paczka w domu a potem już większe. Teraz też tak kupię. A jak maluch urodzi się bliżej 4 kg to w domu już tylko "2".

U nas w szpitalu nie wolno pampersów używać, tylko tetrowe - trzeba sprawdzać ile maluszek siusia (bo kupkę widać od razu :sorry2:). Pępuszek musi być odsłonięty, dopóki nie odpadnie (można wyciąć fragment na pępek, jesli nie ma sie oryginalnie wyciętych), wyjątkiem są pieluchy tetrowe, bo przepuszczają powietrze.
Z informacji ze szkoły rodzenia dodam jeszcze, że zalecają u nas do pępuszka stosować:
Apteka Internetowa Lublin Apteka.sc - OCTENISEPT 50 ML

Mam też pytanko z innej beczki. Właśnie dostałam paczuszkę z podgrzewaczem Aventu (używka z allegro). Wiem, że obsługa jest banalnie prosta, bo to widać, ale może któraś z Was ma instrukcję i mi objaśni np jak rozumieć tą naklejkę z instrukcją obsługi:sorry2: - nie musiałabym eksperymentować....

reklama
Do góry