reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

Dziewczyny !
A jakiego będziecie używać termometra do mierzenia temperatury dzidzi?? Na rynku jest spory wybór tych standardowych rtęciowych ( zawsze się sprawdzały ), tych elektronicznych, bezdotykowych, z giętką końcówką itp.
Jaki polecacie dla dzidzi ????? Pewnie każdej z Nas marzy się taki najbardziej miarodajny - tylko czy takowe są ???????:-)
Wydaje mi się że zakup tego sprzętu jest ważny!

reklama
zanka - najlepsze tzn najbardziej dokładne są podobno rtęciowe, ale jakoś nie wyobrażam sobie 10 minut trzymac tego maleństwu. Dlatego chyba dokupimy jakiś na podczerwień albo taki zwykły elektroniczny.

salsera - no właśnie, ale widziałaś ile tego jest np. na allegro???? Masakra - nie wiedziałabym który wybrać, czy sugerować się ceną czy opiniami czy jakimiś atestami czy funkcjami.... ech....:-)
Czytałam że dobry jest z bezdotykowy firmy Babyono i Brown, chyba poszperam na innych forach :-)

a mi sie kiedys obilo o uszy, ze nie mozna dzieciom uzywac tych rteciowych, a poza tym one nie sa juz wycofane ze spzredazy? No ale z drugiej strnony one sa bardziej dokladne jak te buble elektroniczne, ja to chyba po prostu pojde do apteki i poprosze o najlepszy jaki maja, bo wchodzic na allegro i dumac nad taka iloscia to chyba nigdy nie wybralabym odpowiedniego

termometry rteciowe wycofali juz ze sprzedazy (niektore apteki jeszcze je posiadaja, jednak nie powinni)
Sa teraz z alkoholem, wygladaja tak samo jak rteciowe
Uwazam ze sa bardzo dobre, b. wiarygodne tylko jedyny minus ze dosc dlugo sie mierzy temp.
Elektroniczne mierza szybko , ale za kazdym razem pokazuja inna temperature, jak dla mnie w ogole sie nie sprawdzaja .

zanka - ja bez większego zastanawiania kupiłam w smoczku. Jeszcze go nie wypróbowałam. Były tez takie super - do ucha, albo do skroni - pyk i pomiar gotowy (w niektórych szpitalach takie mają), ale 5 razy droższe...

Fakt, termometr rtęciowy najdokładniejszy, ale utrzymać go pod paszką niemowlaka tak długo jak trzeba to chyba niewykonalne. A za każdym razem pakować w pupę nie mam serca.

Używam od 10 lat elektroniczny i mimo, że nie jest super dokładny, różnice w mierzeniu są niewielkie, o jakieś 0,3 stopnia, trzyma się minutę. Choć nie ukrywam, że przy nadmiarze kasy wolałabym taki

Termometr TermoScan Compact IRT 3020CO

albo taki

Termometr FR 100

a najchętniej taki

Bezkontaktowy termometr do pomiaru temperatury ThermoFlash

Tylko jakoś zawsze mi kasy szkoda było :zawstydzona/y:

Ja myślę że kupię taki w smoczku. Z tymi termometrami do ucha mam doczynienia w pracy i muszę powiedzieć że nie jest to takie łatwe aby dobrze sprawdzić temperaturę każde ucho jest inne głębsze szersze wąskie i płytkie i niestety ale nie u każdego się to sprawdza, aby mieć w miarę dokładny pomiar trzeba naprawdę mocno końcówkę do ucha włożyć a to może być niebezpieczne. Testowałam ten termometr na sobie i mając temperaturę na zwykłym termometrze elektronicznym 37,8 na tym do ucha ponieważ nie mogłam go lepiej włożyć pokazało 36,4, a to są za duże rozbieżności aby ryzykować a kupić coś tak drogiego aby nie używać to bez sensu.

reklama
ja mam 2 termometry
jeden taki
Termometr elektroniczny z miękką końcówką CANPOL (1476133207) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
sama go używam dla siebie , a małej używąłam raz czy dwa ja była mniejsza w pupkę
a teraz czasem na śpiku ale i tak się wierci więc nie daję rady
i taki
OKAZJA! Termometr bezdotykowy Tommee Tippee. (1457127328) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
i ten był jak dla mnie super , no ale mała wrzuciła mi go do szklanki z herbatą:-D i już się nie nadaje do mierzenia

ale teraz kupię chyba ten co się do uszka wkłada:tak:

Do góry