reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

daria u mnie też przybornik by.ł w sumie bezuyteczny , ale ja miałam kieszonki w łóżeczku i tam trzymałam kilka kremów na "zapas" orasz sztotki do włosków małej

reklama
Ja się właśnie zastanawiam, czy to nie jest kolejny kurzołap, przy pierwszym dziecku nie był mi potrzebny, to czemu miałby być teraz.

nie mogłam sie powstrzymać i kupiłam Lence taki oto komplecik :-)

kwiatuszki.jpg

Gratuluję ślicznych zakupów.

Ja sobie szyję przybornik - nawet jak się nie przyda to będzie ładnie wyglądał z resztą pościeli jak już łóżeczko wyszykuję na przyjście malucha i zdjęcia cyknę :D:D:D A potem zobaczę czy po pierwszym praniu (tzn jak już będzie pościel używana) się do czegoś nadaje i czy zawieszę znów :D Tak sobie wykombinowałam. Może nawet baldachim rozłożę :D

Mam już ciuszki w domu i dwa wieczory segregowałam je na różowe i ... resztę. Nie wiem jeszcze ile czego mam ale ilość bodziaków i pajacy mnie zabiła! I doszłam do wniosku, że ubieranie dziewczynek jest prostsze bo można im założyć spokojnie niebieską bluzę z króliczkiem i różową taką samą a chłopakowi już tylko niebieską! Dziewczynka w jasnej bluzeczce z samochodzikiem nie wygląda źle ale chłopak nawet w ciemnych dżinsach ale z kwiatkiem wygląda już gorzej... Dziewczynki ubiera się łatwiej :D Od tej segregacji zaczęłam się w pewnym momencie zastanawiać czy niebieska kurtka z futerkiem przy kapturze jest tylko damska czy unisex :D

Dariaa - a mi się przybornik przydał trzymałam tam pieluszki chusteczki kremiki itp zawsze to miałam pod ręką :-) aaa i bardzo ładna lampeczka , szafeczka i baldachim
Bra- słodziutkie :tak:

Dziękuję Wam Mamuśki :)
Też tak wlasnie mysle, ze nie jest on zbyt przydatny i dlatego go sobie odpuszczę :)

Bra, super komplecik, ale ja mam juz zakaz kupowania ciuszkow heheh chyba ze minimum na rozm. 74
Wiec pozostaje mi urzadzanie pokoiku, wybor poscieli i art. higienicznych , itd.

dariaa ja mam podobnie:-) ciuszkow juz mam dosc, chyba ze kupie jeszcze jakis komplecik 56. zostalo mi jeszcze sporo bo wozek, lozeczko, posciel, kosmetyki, wanienka... ale juz nie moge doczekac sie kiedy bede tulic moje sloneczko:-)

reklama
Do góry