reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe zakupocholiczki-czyli co gdzie i za ile

reklama
Nawet jakby były śliczne to szkoda takie wielkie bo jaka jest pewność, że trafi się z rozmiarem w porę roku. Kuzynka męża z Niemiec często nam przywoziła ciuszki śliczniutkie, nowiutkie i markowe ale zawsze pechowo z rozmiarem trafiała i kurtka była dobra w lecie a komplecik letni w zimie. Aż szkoda było! Potem już było dobrze, bo Paula przestała tak obłąkańczo rosnąć i teraz kurtkę zimową nosi drugi rok. Ze spodni jedynie szybko wyrasta ale bluzy i bluzeczki na długo wystarczają. Letnie bluzeczki z krótkimi rękawami i na ramiączkach to trzecie lato będą dobre. No bo rosną nogi i ręce ale ciałko mniej się wydłuża a raczej traci taką niemowlęcą pulchność z czasem i bluzeczki są dłuuuugo dobre bo jak się taką kupowało i sięgała aż do bioder, za rok już 2 cm za pasek spodni to w tym roku będzie do paska i też będzie dobra :D Spodenki 3/4 i krótkie też już będą trzeci rok dobre bo tyłek jej nie rośnie :D

Kamcia co do materiałów to niby kupować i szyć ale jak tu wybrać!!! Byłoby 5 wzorów do wyboru to nie byłoby kłopotu :D Policzyłam, pomierzyłam, rozrysowałam wykrój i na to co chciałabym uszyć to faktycznie 6 metrów będzie ok. Czyli 6 x 11,50 plus wysyłka... No za 100 zł. tego co bym chciała to nie kupię pościelki. Sam przybornik na łóżeczko 40-50 zł. Drugie tyle gruby ochraniacz na łóżeczko. O! wiem, jeszcze będzie mi potrzebne wypełnienie do ochraniacza więc pomaszeruję do Jyska i kupię poduchę najtańszą z wypełnieniem poliestrowym i już. Miałam jeden ochraniacz z gąbki i po praniu się do niczego nie nadawał więc zrobię z wsadu i przeszycia i będzie git :p

marzena ja to ci powiem że mi by wystarczyła poszewka na kołdrę i poduszkę .. mała i tak śpi na zwykłym łóżku więc ochraniacze nie potrzebne , dla 2 też nie bo już w simie 2 pościele mam więc ta by miałą nową i by się wymieniały , no a ze mam łóżeczko turystyczne to i po co jakieś dodatki:-p
więc mi by się opłacało..

mandrzejczuk nie przejmuj sie .. u nas chrzestny Vi przyniósł jej na 1 święta jak miała miesiąc ciuszki na 3 lata i kurteczkę na 6 lat hehe
bo się nie znał
no ale w spódniczce tej na 3 lata już chodziła i jest na nią dobra więc myślę ż ei kurteczke założy niedługo:-D

mandrzejczuk, pewnie teściowa szwagrowi doradzała. Te rzeczy jak przyjdzie ich kolej za 6-7 lat nie będą już modne, więc dziecko w nich będzie wyglądało jak z innej planety.
Marzena, gratuluję umiejętności i chęci przede wszystkim - to będzie radocha jak się będziesz mogła pochwalić, że sama zaprojektowałaś i wykonałaś.

Teraz ja się pochwalę co robiłam cały dzień, a więc prasowałam rzeczy od małej. Poprałam w piątek i i dzisiaj poprasowałam i oddałam jej moją szafę w której trzymałam rzeczy których praktycznie nie używałam 21022011042.jpg21022011040.jpg21022011043.jpg21022011044.jpg21022011039.jpg21022011041.jpg

styna, ale robotę odwaliłaś, aż miło popatrzeć na taką szafkę. Założę się, że wszystko jeszcze po kilka razy dziennie dotkniesz, przełożysz, odwiniesz, złożysz na nowo itd. Znam to z poprzedniej ciąży, mimo iż miałam to zrobione ok 2 tyg przed porodem. Możesz być dumna z tej szafki.

Styna ale słodziutko! Niech już mi to akwarium zabierają w diabły bo chcę ciuszki segregować i oglądać i prać i ... Komody nie mam! Wiecie, że do moich mebli komoda kosztuje ponad 400 zł? Pogięło kogoś bo model mebli ma już chyba z 8 lat a dalej taka drożyzna i to jeszcze BRW a umówmy się, że ich jakość czasem nie odpowiada cenie bo mam o połowę tańsze rzeczy z allegro i lepiej wyglądają... I teraz muszę coś wykminić na ciuszki dla Matusia.

styna to Ty chyba masz już wsyztsko :tak:
widzę tam fajne koszulki z serduszkami:-)

ja miałam zrobić dzisiaj zdjęcia no ale mnie dziecko wywaliło na dwór więc nie miałąm kiedy:sorry2:

reklama
No z ciuchów już wszystko a nawet więcej niż powinno być bo jeszcze moi rodzice dużo nakupowali, ale mam nadzieję że w tej szafie się zmieści. A że szybko to tylko dlatego że te ciuszki leżały na kołysce no i kurz zbierały więc postanowiłam zrobić z tym porządek i pochować.

Do góry